Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCen fryser konstant


Anbefalte innlegg

Problemet mitt går ut på at hver gang jeg skrur på pcen går det cirka 5 minutter før maskinen fryser. Det merkes ved at alt på skrivebordet fryser, mens musepekeren fremdeles er bevegelig, og lyden er fremdeles fin (musikken spiller osv). Så går det cirka 30 sekunder, så blir bildet helt grått, lyden begynner å gå i loop (hakker), og maskinen må omstartes.

 

Oppsett:

ECS nf650i slit-a

Intel C2D E6420 @ 3.00 GHz

Asus HD4890

Corsair XMS2 PC2-6400 4096mb

Corsair HX750w

 

:)

Endret av haakonmt
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

tipper det er chipset/cpu/gpu som blir varmt. om det er for mye goop og den i tilleg er blit tørr er den værre en å kjøre uten goop omtrent. jeg trur goopen til chipsettet er den som er mest utsatt for å fungere dorlig. de bruker ofte no bløte greier som ikke lar noe av chipen ha direkte kontakt med kjølern. om chipsettkjølern ikke blir varm på 5 min er det nesten garantert den =)

Lenke til kommentar

rambrikkene kan lett sjekkes med en ubuntu cd. de har inkludert en mem tester lenge.. du bør også prøve å kjøre pc'n i sikkerhetsmodus for å teste om det skjer der også. eventuelt teste ubuntu til den kresjer. om den ikke kjersjer kan det være et problem i windows, eller når windows gjør en spessiell ting at det kresjer.

Lenke til kommentar

Hmm, har hørt andre steder også at det kan være PSU'en som er problemet. Den skal uansett byttes ut om ikke så altfor lenge, da lysene ikke er så fine som for 2 år siden imho, før lyste de ikke sterkt nok, nå lyser de for sterkt, har vel noe med å bli ferdig med fjortisalderen å gjøre. Jeg har også en ubuntu-cd her et sted, må bare finne den! Da slipper jeg iallfall å fysisk feilsøke rammen, for det er kjeeeeeedelig! Takk for hjelp så langt! :)

Endret av haakonmt
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Lol sier jeg bare. Min nyeste maskin hadde jeg problemer med. Først trodde jeg det var hovedkort og byttet. Deretter skjermkort og byttet. Prøvde det meste som var og til slutt fant jeg ut at RAM'en var problemet. Det var vel det siste jeg testet. Fikk rare farger på teksturene i spill, og også bluescreen of DEATH!!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har oppdatert skjermkortdriver og chipsetdriver, men problemet er der fremdeles. Det forekommer når jeg prøver å innstallere spill, eller når jeg prøver å laste spill som er innstallert fra før. Noen ganger fryser den også midt i en spillseanse. Noen ganger kan jeg spille i opptil én time før ting fryser, andre ganger bare et par minutter, så tidspunkt er tilfeldig.

Endret av haakonmt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...