Gå til innhold

Mafia-Legenden.net V2 [Søker scripters]


Gjest medlem-160666

Anbefalte innlegg

@plastbox

 

Jeg er helt enig i det du skriver. Dette er ingen helgejobb.

 

Grunnen til at jeg legger vekt på designet, er fordi dette er det eneste jeg har sett av prosjektet til nå. Men selvfølgelig, ett brukervennlig design trenger jo helt klart en solid grunnmur der php og annen kode kommer inn. Har forøvrig drevet med web design i over 5 år, og har evne til og se noe mange som kun jobber med kode har vanskeligheter med og se, dette er ikke pekt mot deg ;) men det er så utrolig mange mennesker som er flinke til og kode, men ikke ser at de ekstra små detaljene teller. Som jeg feks har sett på utallige prosjekter som bruker en haug av div'er med ensformige farger. Dette igjen kan føre til en platt og kjedelig webside, som ikke klarer og skape atmosfære eller lage en korrekt oppfatning av innholdet på siden, eller brukervennlighet. Men dette kan jo være relativt, for hvis man ikke tar det brukervennlige aspektet til grunne, havner man jo opp med en side full av uoversiktlige bilder og annet dill..

 

Alt dette ligger jo som et lag på toppen av koden. Hvis foreksempel en "logg inn" lenke ikke er opplagt plassert, har jo dette med at et design er dårlig utført, altså designet begynner med koden, og hvor du plasserer den. Men allikevel for og skape noe som er interresant og originalt må du jo gjøre noe for at den skal fremstå interessant, som og være kreativ i PS foreksempel og ikke minst tenke nytt.

Endret av andr3asb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe, ser du sier det ikke var rettet mot meg men tar det til meg alikevel. Jeg "kan" Photoshop, men jeg klarer ikke å lage noe. Jeg kan se en effekt i et bilde eller på en webside og ha en god idé om hvordan jeg skal replikere effekten men klarer ikke -for the life of me- å sette meg ned med et blankt lerret og lage noe tøft.

 

Jeg havner nok i samme boks som alle de andre typiske utviklerne som lager et enkelt og oversiktlig oppsett med divs og css for å ha en kontainer til funksjonaliteten. Nå er det ikke så fryktelig vanskelig å legge et design oppå et ferdig (godt kodet) rammeverk, men jeg vil påstå det kan bli knotete å lage koden til et stort, komplekst system utifra designet. Et godt kodet rammeverk bør strengt tatt ha et system (og medfølgende dokumentasjon) som gjør design helt separat fra koden.

 

Igjen, blir litt som å bygge en bil utifra hvilken farge og mengde lakk man har bestemt seg for å bruke. :p Selv om jeg ikke har talent til å designe en überfancy eyecandy-side så ser jeg verdien av design men verdien av kode, med tanke på nødvendig kunnskap, erfaring og arbeidsmengde, er fortsatt et hundretalls ganger mer tungtveiende enn designbiten. Husk: Kode kan fungere uten pent design, men pent design kan ikke fungere uten kode.

Endret av PlastBox
Lenke til kommentar

Hehe, ja jeg har en følelse At det ofte blir sånn..

 

Men angående det og kode og lage design hver for seg. Mulig ikke vi alle er like, men for meg er det viktig at jeg har et "bilde" av hvordan jeg ønsker at det skal se ut. Deretter ville det vært naturlig og opprette en basic css fil med div'er i ønskede størrelser og plassering, så implementere respektabel kode inn i disse div'ene. Når man ser seg ferdig med kodingen er jo alt åpent for og tøye grensene eller iallefall bytte ut kjipe farger med spennende PS kreasjoner. Bakgrunner, knapper og andre ting som du føler at vil gi din side et originalt uttrykk. Og ikke minst, bruk tid på det, så det skiller seg ut!

 

Alt begynner jo med en ide som du ser for deg, dette gjør jo at du kan få maksimalt ut av den.

 

Ps, om man utvikler noe som skal gjøre ting enkelt for en selv, som feks sin egne lille news feed eller noe annet, som bare skal brukes av deg selv eller kolleger har jo dette ingenting og si, men ett "spill" som dette blir jo nermest som mat, ser ikke maten delikat ut, er det heller ikke mange som ønsker og spise den.

 

Men jeg er redd for at vi sklir off topic. Interessant diskusjon men feil tråd. :p

 

Med tanke på trådstarter vil jeg veldig gjerne se hva han har utført, eller om det blir sånn som jeg nevner i noen poster over her...

Endret av andr3asb
Lenke til kommentar

Yepp, helt enig! Trådstarter: få se hva du har oppnådd med dine talentfulle og erfarne utviklere som gjør digre prosjekter gratis for en 15-åring, med Photoshop som main utviklerverktøy!

 

Beklager sarkasmen, det var.. *erm*.. nei vettu hva, denne tråden er så dum og meningsløs, spesielt med tanke på at du gav akkurat like lite info i tråden om versjon 1 og fikk akkurat like dårlig respons, at jeg ikke beklager sarkasmen; den er i høyeste grad på sin plass om du ikke snart kan vise til noe!

Lenke til kommentar

Altså, duh, trådstarter... og alle dere andre som har en ultra-genial idé som nesten er helt ferdig bortsett fra at dere bare skal ha en sånn derre utvikler til å lage hele dritten uten at han skal få noe for det: glem det, det skjer ikke. Det verste jeg veit er når folk kommer med sånne "tilbud" om å være en "utvikler-slave" for en liten punk som tror han sitter på en god idé.

 

Ikke nok med at folka ikke har tenkt til å betale for tjenesten, men de begynner for faen å stille krav også. Get real! Det er utviklinga som er det vanskelige -- ikke å lage et jævla design eller komme med en råtten idé.

 

Værsågod for kritikken, trådstarter. Ta den til deg.

Lenke til kommentar
Altså, duh, trådstarter... og alle dere andre som har en ultra-genial idé som nesten er helt ferdig bortsett fra at dere bare skal ha en sånn derre utvikler til å lage hele dritten uten at han skal få noe for det: glem det, det skjer ikke. Det verste jeg veit er når folk kommer med sånne "tilbud" om å være en "utvikler-slave" for en liten punk som tror han sitter på en god idé.

 

Ikke nok med at folka ikke har tenkt til å betale for tjenesten, men de begynner for faen å stille krav også. Get real! Det er utviklinga som er det vanskelige -- ikke å lage et jævla design eller komme med en råtten idé.

 

Værsågod for kritikken, trådstarter. Ta den til deg.

 

Helt enig! Desverre tror jeg trådstarter har gitt opp og dermed ikke leser her mer.

Lenke til kommentar
Pga:

 

1. Du gidder vell å bruke 900kr per mnd for webhosting som jeg har?

2. Du gidder å bruke 500kr på å sette opp en poeng funsjon hver mnd sant?

 

Lykke til da. lawl

Haha, denne var interessant. Dette impliserer jo at den totale verdien av arbeidet du gjør når du koder hele jævla siden er mindre enn 1400,-. Nice! :thumbup:

 

Det er jo mye :ohmy: (NOT)

 

Jeg fikk 20 kroner til en is her om dagen. da ble jeg kjempeglad <3.

 

Men tror neppe det er så dyrt da. Når jeg satt opp webserver og slikt kosta det meg 20kr måneden. Var bare lolz opplegg som dette her. funket fett.

Lenke til kommentar

Okey, vær nå LITT snill med fyren da

 

Skal hoppe over det jeg tenkte å skrive først (dette med rettskriving osv)

 

For å gi deg noen ideer og forslag på endringer på planen din

 

Generelt:

  • Bytt navn!
    Så snart en seriøs koder (spesielt her på forumet) ser ordet mafia i en tittel så snur han/hun i døra
    Konseptet er utbrukt
     
  • Ikke skryt og tru du er best
    Ser hvordan du svarer på kritikk, du tåler det ikke
    Ikke bed andre holde kjeft feks
    Ro deg ned, ta inn kritikken, endre eller prøv igjen. Hyggelig!
     
  • Forklare bedre
    For klar bedre hva planen er, hva du er ute etter og hva DU skal bidra med
    Vis også hva du har til nå (hvis du har noe), men ikke skryt
     
  • Betaling
    Hvordan skal koderne belønnes?
    Er det lønn? Hvordan skal inntekter brukes?
    Skriv om det er frivillig eller ikke.

Kodingen:

  • Hovedkoder
    Ser at noen foreslår en hovedkoder, det burde du skaffe
    En som er dedikert, en som kan MYE og har gode kodevaner
     
  • Lag regler
    Hvis du har 3 kodere så får du 3 forskjellige typer kode. Dette er IKKE bra
    Hvis en drar så kan du sitte igjen med kode som ingen forstår.
    Lag regler som følger god kodestandard
     
  • Velg riktig
    Du sier at du har 2 kodere allerede, sjekk hva dem kan, hva har de å vise til osv.
    Hvis de er 14 år gamle scriptkiddies så er dere dømt til å feile.

Noen punkt som jeg kom på i øyeblikket

og husk å LÆR av kritikken.

 

Hilsen

AlecTBM

 

PS

Trenger du tips så er det nok flere som kunne hjelpe deg så lenge du oppfører deg

Er bare å spørre meg hvis du lurer på noe

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei hei,

 

Programmerer gjerne et "Mafia Spill" til deg for rundt 5-10 000,- :)

For den prisen hadde jeg vært utrolig snill med deg!

 

Sjekk hva det i realiteten koster å få en til å programmere et system til deg - som du kanskje i tillegg kan tjene penger på - grunnet diverse SMS tjenester eller hva enn planen var.

 

Prøv og utvikle noe selv, og post en tråd på forumet når du står fast. Da kan du heller få veiledning - uten at det koster deg en krone! Så sant du ikke kan PHP eller SQL.. Da koster det noen år med lesing og studering, try and fail etc.

 

Du finner nok ut av det! Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...