Gå til innhold

Anbefalte innlegg

jeg har her ikke funnet noen norske.

kanskje noen kan tipse meg ?

 

poenget med det forumet er vel å gjøre det attraktivt for dem som ønsker å bruke det ?

slik det er nå går det feil vei.

 

jeg vill på stå at man dessverre blir jaget vekk i stedet for å bli loket til forumet.

det er en av årsaken til at så få er aktive der , som igjen blir brukt som argument for å gjemme det bort.

 

problemet er egentlig ikke at man har poster om andre prg.språk men hvordan skille de forskjelige posten ( med de forskjellige prg.språkene) fra hverandre.

 

jeg lure fortsatt på hvor de gamle postene har tatt veien hen ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen brukte Delphi Forumet! Det var hele problemet. Ingen fikk svar, fordi ingen frekventerte den delen av forumet. Spørsmål kunne stå ubesvart i måndesvis. Ett av poengene med å slå sammen forumene var at vi skulle kvitte oss med forum uten trafikk, fordi de gagner ingen.

 

Det er bedre at tråder blir lagt her, du har så langt fått langt flere svar enn det som var vanlig i Delphi kategorien.

 

Spørsmålet er hvorfor skal Delphi ha en egen kategori? Bare fordi? Hvis du ikke finner noen andre forum som har en slik kategori har de sikkert tatt samme vurdering som skjedde her.

I dette tilfellet fungerte kategorien mot sin hensikt, og førte ikke til at flere frekventerte forumet, tvert imot, siden Delphi spørsmål såpass sjeldent ble besvart.

Lenke til kommentar

de spørsmålene jeg har fått svar på handle definitivt ikke om selve program kodene i delphi ( noen få untak var det da ). så man har ikke fått noe flere svar på det det egenlig handler om.

 

et poeng er at det blir vanskeligere å finne de få postene som bare tar for seg delphi.

 

nå tviler jeg på at det blir så mange flere som svare på delphi til tross for endringene

Lenke til kommentar

Nei, det blir bare tull å fjerne Delphikategorien. De på dette forumet som hevder noe sånt slår seg selv i hodet med en hammer og møter seg selv i døra: Ta eksempelvis kategorien for Assembler, det er bare noen få ferske poster i det forumet, og blant de 10 siste er den eldste nesten et halvt år gammelt. Så hvorfor ikke fjerne både assembler og andre tilsvarende fora også av samme årsak?

 

Å hevde at Delphi "ikke eksisterer", er også bare tull. Delphi er big business i utlandet, det ser man på websider der man søker etter programmerere. Bilgiganter som Mercedes har valgt Delphi, men der sitter det da også klokere hoder enn her.

 

Sammenligner man Delphi med eks. C++, som jeg også bruker (men foretrekker Delphi), så får man uttalelser som dette:

Comparison: CodeGear's Delphi Win32 versus C++Builder

 

C++Builder is a popular rapid application development environment produced by CodeGear for writing programs in the C++ programming language. It combines the VCL (Visual Component Library) and IDE written in Delphi, with a C++ compiler. The release cycle is such that Delphi gets major enhancements first, with C++ Builder following. Most components developed in Delphi can be used in C++Builder.

 

C++ is a difficult language, Delphi's language "Object Pascal" is a lot easier and cleaner.

 

Because of its strict typing rules and no need to learn how to use pointers, Delphi is easier to learn, develop in and maintain than C++.

 

Isn't C++ more powerful and faster than Delphi? No. Delphi compiles a lot faster than C++Builder while it generates the same size executables, because they both use the same optimisation technology.

 

Delphi has features to increase programmer productivity when building a database application. You can create a very complex database driven program with a few lines of code, if any. This is because of its data-aware controls that are available. You can create fully functional database programs with Delphi in minutes, not hours!

osv.

 

Sjefene her inne har bestemt seg for å kverke Delphi, det er det som er sannheten. Å slåss mot sånt er som å kjempe mot vindmøller og duster, like fåfengt, for det er ganske mange av dem.

 

Som sagt jeg poster ikke svar på noen Delphi-innlegg her lenger. Som en annen har nevnt lenger opp i denne tråden, så er det bare å finne seg et annet forum. Jeg har funnet et annet forum på http://aasli.net/forum/, og de som er interessert i Delphi finner meg der. Det er bare å ta det i bruk!

Lenke til kommentar

Men så flott for dere at dere fant et forum med hele 2 aktive medlemmer av totalt 13 medlemmer. Lykke til videre :)

 

Jeg aner ikke hvorfor Assembly kategorien fortsatt er her. For min del kunne godt C# blitt dyttet inn under .NET også.

 

Det er også temmelig bra å sammenligne Delphi med C++. Sa jeg bra? Jeg mente idiotisk.

Endret av GeirGrusom
Lenke til kommentar

skull man få orden på alle disse kategoriene så måtte nok de alle meste snues på hode.

for her er det ikke mye som virker logisk.

 

forøvrig så overlapper flere av programmeringsspråkene hverandre hvis man skulle dele dem opp i fler kategorier. det gjør at det blir galt uansett man gjør det når man tenker på denne måten

Lenke til kommentar

Nå var jo det nye forumet heller ikke på norsk, her er et forum som ser ut til å ha bra aktivitet, men om det er kvantitet over kvalitet har jeg ikke sjekket ut:

 

http://forums.devshed.com/delphi-programming-90/

 

http://www.codeguru.com/forum/ som har over 300.000 medlemmer har ingen Delphi kategori, men virker å være siktet inn mot C++ i Windows miljø.

 

Har forøvrig ingenting vondt å si om Delphi eller Pascal, annet enn at det generelle inntrykket er at det ikke er mange som bruker det (i Norge.)

 

Jeg begynte selv å programmere i Pascal på tidlig 90-tallet, har fortsatt min første programmeringsbok "Strukturert programmering med Pascal" 2. utgave, av Johan Havnen og Andreas Quale!

pascal.jpg

 

 

Pascal mistet vel sin posisjon i Norge når universiteter og høyskoler droppet Pascal fra introduksjonskurset og gikk over til Java istedet.

 

Denne tråden har vel nå blitt en diskusjon om strukturen på diskusjon.no, og bør kanskje flyttes eller iallefall endre tittel?

Lenke til kommentar
skull man få orden på alle disse kategoriene så måtte nok de alle meste snues på hode.

for her er det ikke mye som virker logisk.

 

forøvrig så overlapper flere av programmeringsspråkene hverandre hvis man skulle dele dem opp i fler kategorier. det gjør at det blir galt uansett man gjør det når man tenker på denne måten

Det er ikke noe poeng å ha kategorier bare for å ha kategorier. Det finnes tusenvis av programmeringsspråk, men det er bare en håndfull som er i aktiv bruk i dag, dessverre virker det ikke til at Delphi er ett av dem.

 

 

Hvis vi skulle hatt en kategori for Delphi, en for Pascal, Lisp, Fortran, Cobol, Clarion, Visual Basic 6.0, Turtle, D, Prolog etc. så blir det bare masse kategorier uten aktivitet.

Lenke til kommentar

nå var det ikke riktig så strukturer jeg mente.

 

her er det snakk om å samle beslektete programgrinespråk i samme gruppe( delphi er pascal ).

i denne gruppen kune man også plaser programgrinespråket ADA

clarion har en vis slektskap med pascal da er det mulig at den kunne ha passet i denn gruppen

 

visual basic og basic kunne plasseres i en gruppe

 

lisp er etter det jeg vet et skiptspråk og kunne passe samme med prolog

de andre kjenner jeg for lite til å ha noen mening om

 

jeg ville heller ha plassert pascal samme med C# enn å gjemme det bort i gruppen for alle andre språk .

 

hvis det er lite aktivitet så er det dummeste man gjør å gjemme bort gruppen da man neppe finner den heller når behovet melder seg. det føre bare til at det for alltid vil vær inaktivitet der

 

her er en liste over språkene.

til ettertanke når man skal lage kategorier for dem

Endret av elg-elg123
Lenke til kommentar

Den listen er temmelig mangelfull, det finnes langt flere programmeringsspråk enn det der. Forøvrig er ikke ASP eller ASP.NET programmeringsspråk heller. Tror dette er en av grunnene til at jeg som regel bruker den engelske versjonen av Wikipedia ^^

Jeg gjentar meg selv her, men kategorier som ikke har noen aktivitet har ikke livets rett. Brukere av disse språkene har mye større sannsynlighet for å få svar i generell programmering, og det er tåpelig at Delphi eller Pascal som er såpass forskjellig fra for eksempel C++, Python, Ruby eller andre språk skal kjøre piggyback på de forumene. De har mer å gjøre i Generell programmering eller kanskje Windows Programmering (Pascal ligner mer på Basic enn det ligner på C, og Basic ligger i den tråden) det er mange som frekventerer generell programmering, som gjør at flere svarer. Det er ikke noe vits i å åpne en kategori for å huse 4 tråder med 0 svar i løpet av 6 måneder.

Lenke til kommentar

Må si meg helt enig med GeirGrusom her. Blir for dumt å la hvert eneste lille språk som har 4 tråder pr. år få sin egen kategori kun fordi det er lettere å finne frem for de som bruker språket. Finner du ikke en kategori for språket stiller du det i generell/annen programmering. En kategori for hver type språk hadde også blitt vanskelig, for hvordan skal vi skille de? Det desidert enklest, og trolig beste, er å la de store språkene ha sine egne kategorier, så kan de små slåes sammen, som det f. eks. er gjort med scriptingspråk.

Lenke til kommentar

det virker som om der ikke forstod hel 100% hva jeg mente.

det som er galt er å plassere 10-15 folkelige programmeringsspråk i en gruppe.

det er greit at de ligger under generell programmering ,men da vil jeg ha under grupper der.

en for pascall og en for basic.

 

slik det er nå er som å merke alle skuffene i kommoden med diverse.

 

for dere som synes at pascall miner om basic så er forskjellen liket stor både til basic som til c++

både c++ og pascal kompileres til binær kode manes basic kjøres direkte. det er en av grunne til at det er så mye langsommere en de andre

 

 

forøvrig så fremstår språket C for meg som enda mere spagetti en basic når man ser på kildekoden og hvor leselig den er

Endret av elg-elg123
Lenke til kommentar
det virker som om der ikke forstod hel 100% hva jeg mente.

det som er galt er å plassere 10-15 folkelige programmeringsspråk i en gruppe.

det er greit at de ligger under generell programmering ,men da vil jeg ha under grupper der.

en for pascall og en for basic.

 

slik det er nå er som å merke alle skuffene i kommoden med diverse.

 

for dere som synes at pascall miner om basic så er forskjellen liket stor både til basic som til c++

både c++ og pascal kompileres til binær kode manes basic kjøres direkte. det er en av grunne til at det er så mye langsommere en de andre

 

 

forøvrig så fremstår språket C for meg som enda mere spagetti en basic når man ser på kildekoden og hvor leselig den er

 

Jeg tror det er du som ikke hører etter. Aktiviteten i bl.a. Delphi/Kylix-forumet var for lav til at de som driver diskusjon.no fant det bryet verdt å ha et slikt forum. Og da er det ikke logisk at det skulle dukke opp igjen som underforum her. Og hvorfor skulle bare Pascal og Basic få underforumer her? Hva med alle de andre obskure språkene som folk programmerer i? Hva med Foxpro, for eksempel? Jeg kjenner folk som fortsatt bruker det, og som sikkert også ønsker seg et eget forum her inne.

 

Dine påstander om C++ og Pascal og C gidder jeg ikke engang å kommentere.

 

Werner

Lenke til kommentar

når aktiviteten i en kategori skal betemme om man skal få hjel eller ikke sier nå mest om holdningen til dem styrer forumet.

 

om det er lite aktiviten en periode og de leger ned den del så har de også dreft det forumet .

om 2 år så kan det vær mange har ting de lurer men har problemer å finne frem hvor de skal poste det .

er det lite aktivitet i gruppen generell programmering så finner de frem , men skulle de blir veldig mye aktivitet om et evne så forsvinner svarer som er gitt til et annet evne.

det er det jeg reagerer på.

 

alle har sine favorit språk.

du liker C eller C++ og godtar ikke at de ligner på andre språk eller at de kan ha ulemper i forhold til andre.

slik er det med alle programmeringsspråk

 

jeg foretrekker pascal eller objektpascal ( delphi') nettopp fordi oversikten i koden er en av de bedre.

markeringen her er såpass forskjellig fra resten av koden at oversikten forsvinner ikke like lett som i f.eks i C

 

jeg tro at du ikke helt forstod hva jeg mente med at C språket kunne våre rene spagettien å lese kilde koden

nå er det nok lettere for dem som kjenner språket fult ut å lese kilde koden men det forsvarer ikke bruken av alle parentesene som virker unødvendig forivrende

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...