Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bridge/Repater med DD-WRT


Anbefalte innlegg

Jeg tenkte å sette opp en løsning som dette (bare et eksempel).

 

Grunnen til at jeg har ønske om kabel mellom de, er for å få bedre ytelse på wireless.

 

Er det noen som har erfaringer med slikt oppsett? Jeg har lagt inn DD-WRT firmware på to stk. Linksys WRT54GL rutere.

 

Jeg har flere valg inne på oppsettet. Regner med den ene skal settes som AP, men hva skal den andre da stå på - Client, Client Bridge, Repeater, Repeater Bridge?

 

For min del høres Repeater Bridge ut som den mest fornuftige løsningen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en stund siden jeg sist satt opp en DD-WRT ruter, men her trenger du bare å sette den opp i en staright AP modus. Repeater brukes for å utvide trådløse nett, og det er jo ikke det du skal ha - du trenger jo bare å få den til å sende ut et trådløst nett fra begge ruterene.

 

Det hadde hjulpet med et screenshot her om du kan ordne det.

 

Hvis du har muligheten til å velge bare AP på begge, så er det det du vil ha. Du vil få to seperate nett, men det er jo ikke noe problem i seg selv da de fleste OS vil kunne dynamisk bytte mellom de to avhengig av hvilke som er tilgjengelige. Hvis du skal ha dem til fremstå som et enkelt trådløst nettverk så tror jeg ikke det er mulig - ihvertfall ligge det i så fall utenfor min erfaring.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Det greieste kan være å sette opp begge aksesspunktene med samme SSID (navn) og kryptering men forskjellig kanal. Da vil du kunne flytte PC og den vil automatisk søke inn nettverk etter hvilket som har dekning.

 

Løsningen du skisserer forutsetter at du har to ipadresser fra modem/isp eller at modemet er et routermodem. Alternativt må du sette en router etter modemet.

Endret av la7dfa.com
Lenke til kommentar

Fleste modem har jo nå innebygget ruter, så det er vel det jeg har tatt utgangspunkt i (selv om jeg kanskje skrev bare modem).

 

Ønske er jo selvsagt å få de til å virke som et stort nett, hvor den ene linksysen er en klient. På den måten håper jeg å slippe å gjøre endringer på begge rutere dersom man skifter trådløst passord eller noe.

 

Jeg fant denne som jeg spekulerer litt på: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Unive...reless_Repeater

Lenke til kommentar

Den trådløsrepeateren er for å videreformidle signaler trådløst mellom to aksesspunkt/routere. Det er ikke det du ønsker å gjøre. Du vil sette opp to aksesspunkt for å unngå forsinkelser og dårlig ytelse.

 

Skulle du endre kryptering så er det ikke store jobben å gjøre det mot begge to.

Sett de opp med WPA2 så er du trygg.

 

Skal du ha felles nettverk er det best å sette begge opp som aksesspunkt. Du slår da av DHCP (LAN) i begge routerne, gir de en ipadresse i samme område som routermodem og kobler kabel fra routermodem i en av LAN-portene på WRT54GL.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...