Gå til innhold

Treningsprogram til barn (fotball)


olesaue

Anbefalte innlegg

Hei, jeg fikk tilbud om å trene min lillebror's fotballlag. Syntest det hørtes artigt ut, men jeg har ikke peiling på treningsprogram. Barna er 12 i år, så ikke så alt for hardt, men de skal kjenne at de er utslitt når de er ferdige. Da jeg er veldig glad i å lære bort, har noen tips til gode varierte treningsprogram? Treningene deres skal vare i en og en halv time.

Som ballkontroll, springing, pasninger, kanskje trene litt på dødballer?, og kanskje 30-45min kamp etterpå.

 

Ville blitt utrolig takknemlig for seriøse og hjelpsomme svar :)

 

(...nå fant jeg ingen andre plasser å poste denne tråden på, så den landa her)

Endret av olesaue
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Send dem på oppvarming i et par minutter til og begynne med, (5min+). Imens de jogger lager du diverse øvelser. Gjerne tekniske øvelser, føre ball med innside fra en kjegle til en annen, tilbake med utsiden. Så kan de ta et par finter/vendinger (kjegle til kjegle). Føre ball med sål, trikse frem og tilbake. Bare diverse enkle ting du kommer på i farten. Tren tekninkk tidlig. Etterpå kan du lage til litt pasningsøvelser, kortpasninger,langpasninger, 1touch , 2touch osv.

 

Og den typiske "Firkanten". Bruk 4kjegler til å lage en passelig firkant, der man har 1 i midten og 4 ute på hver sin side (fra kjegle til kjegle). Comprende? Da bare spiller de 4 ute pasninger til hverandre imens den i midten jager og prøver og ta ball. Så for å gjøre det litt kjekkere kan du legge inn noen "bonuser", 15 pasninger feks gir bonus og da må han stå en runde til, og tunell=bonus. Det bruker ihvertfall vi. De elsker konkuranser så prøv og bruk det til tider. Noe så enkelt som, 2 og 2 ilag så setter du opp kjegler 10-15-20meter (avhengig av vanskelighetsgrad) lenger borte så første mann og treffe den 5/10 ganger, opp til deg.(Ha en på hver kjegle, altså ditt den ene skyter ballen står den andre, og når han treffer/bommer tar han andre ballen og springer dit han andre var og skyter på kjeglen igjen, rinse repeat...)

 

 

Rotete forklart, sitter i historie time nå...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...