Gå til innhold

Fører dere regnskap kontinuerlig? Hva må man ta vare på og hvordan må det oppbevares? Hva skjer med selvangivelsen?


Anbefalte innlegg

Jeg har et lite enkeltpersonforetak ved siden av full jobb og det er kun snakk om små beløp. Omsatte vel for 10-12000,- i fjor om det ble så mye engang. ;)

 

Jeg fører regnskap selv ved hjelp av et veldig enkelt excel-ark med oversikt over utgifter og inntekter. Kvitteringer setter jeg inn i en perm, og de som kommer fra nettet sparer jeg i tillegg også på på datamaskinen. Er dette en god oppbevaring eller burde jeg heller scannet alle kvitteringene slik at jeg unngår at de blir mer eller mindre uleselige etter en stund i permen?

 

Og hvordan fører dere regnskap? Registerer dere alle innskudd/uttak fortløpende eller tar vare på alt og går igjennom det fra tid til annen?

 

Har også et spørsmål ang selvangivelsen. Jeg opprettet firmaet i mars 2008, men fikk skatteoppgjør som privatperson nå i mars 2009. Er det ikke slik at jeg automatisk vil få næringsoppgave og skatteoppgjør i oktober nå som jeg har et firma, selvom det er snakk om veldig små summer og selvom jeg har full jobb ved siden av?

 

Vil dette i såfall komme fra neste år fordi "systemet" ikke har registrert at jeg har et eget firma ennå eller fordi det er for små beløp?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Papirkopi var inntil nylig den eneste godkjente oppbevaringsmåten. Dette ble lagt om i den nye bokføringsloven som kom for 2? år siden. Jeg mener også at den setter krav til regnskapssystem, men det er jeg litt usikker på, kan være det bare var krav til faktura (skal ikke kunne endres etter den er sendt).

 

Anbefaler deg til å ta kontakt med ligningskontoret. De kan en hel del om dette.

 

Du er som selvstendig næringsdrivende pliktet å levere næringsoppgave, selv om du ikke får det i posten. Hvis firmaet startet opp i 2008 så er jeg ganske sikker på at du må levere næringsoppgave for 2008 (altså med selvangivelsen 2008 som leveres i 2009)

 

Lykke til det er et stort byråkrati for så lite

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...