Gå til innhold

Skreddersydd dress, erfaringer?


Anbefalte innlegg

Fant en annonse fra Mike Tailor i Aftenbladet. Ser at han har en "pakkepris" med to dresser og 6 skjorter til 5500 kroner. Regner med at han tar mål, og bruker folk i østen til å sy dressen? Hvordan er kvaliteten på slikt? Noen med erfaring fra han, eller andre lignende tjenester?

 

Jeg bruker dress hovedsaklig på julaften, nyttår etc. og sjelden i jobb/studiesammenheng, så den blir ikke så mye brukt.

http://www.miketailor.com

Endret av Billy-the-kid
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du burde være ganske skeptisk. Greia er at du kan ha dritflaks og få en utrolig bra dress til en kjempepris, men 3 av 4 ganger ender du opp med noe dritt. Enten fordi stoffkvaliteten er dårlig, eller fordi man får en standard dress som bare er sydd bittelitt om.

Lenke til kommentar

Mr Mike og noen andre reiser rundt i Norge og tilbyr skredderprodukter til en billig penge. Det blir tatt mål her i landet, så sendes målene til Asia for å lages klær av. Det er ingen tilpasninger underveis, og plaggene kommer ferdig i posten.

 

Da er det snakk om målsøm, og ikke en skreddersydd dress i ordets egentlige forstand. Kunden kan selvsagt være heldig og få noe som passer, men en er jo selvsagt avhengig av at den som tar målene har erfaring og at syerne er dyktige.

 

Jeg har selv kjøpt dress på denne måten, og var ikke fornøyd, verken over arbeidet eller passformen. Prisen derimot, er det ingen ting å si på. Men så vet jeg heller ikke om det er benyttet barnearbeid eller andre uverdige arbeidsforhold i fremstillingsprosessen.

 

Det er heller ikke lett å levere reklamasjon på et slikt plagg, da selger/produsent ofte er over alle hauger.

 

En kan få god målsøm fra seriøse produsenter og det finnes også ekte skreddere, både i her til lands og i utlandet. Da må en selvsagt betale mer, men får et produkt som er laget for å passe til din kropp og som kan vare i mange, mange år hvis en steller det riktig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar. :)

 

Hvis jeg kjøper en dress i en vanlig butikk, pleier de å ha avtaler med skreddere? Hvor mye pleier det å koste å få sydd inn en dress?

 

Grunnen til jeg vurderer dette tilbudet er at det koster omtrent det samme som hos Dressmann og ander billigkjeder, men at den er sydd for å passe til meg. Dressene hos Dressmann har alt for lange armer og henger som en striesekk - i hvert fall på meg. :p

Lenke til kommentar

Det er vanlig at kunden ikke betaler noe for å få rettet en ferdigdress, så fremt du ikke kjøper dressen på salg. Det er som regel ikke skreddere som retter dressen, men litt tilfeldige syere. Kvaliteten varierer svært, og jeg har fått ødelagt flere plagg hos slike "skreddere".

 

For mange vil det fungere greit med en ferdigdress som legges litt opp/ned og tas inn/ut. Hvis det er snakk om større endringer, vil en ferdigdress ofte komme til å se rar ut, fordi den kommer helt ut av proposjoner. Da kan målsøm være et alternativ.

 

En målsøm-dress er laget i fabrikken, ved at de ut fra mål tatt av deg i butikken, endrer på en standard dress - før den settes i produksjon. Det er da mulig å kompensere og tilpasse de ulike delene på plagget, slik at helheten likevel blir god. Flere litt større butikker tilbyr dette.

 

Hvis du skal ha en dress som er laget kun for deg, og som det bare er ett eksemplar av, og som sitter helt perfekt, må du til en skredder og få laget den ut fra dine helt personlige mål. Det er mange timers arbeid på ett slikt plagg, mye av det for hånd. Sluttprisen blir derfor naturligvis høy, gjerne fra 12 - 14 000 og oppover.

 

Selvsagt vil det for de fleste bli for kostbart. Men mange menn synes det er stor stas og at alle burde ha i alle fall én skikkelig dress som sitter helt som et skudd. Hvis en velger en kvalitetsdress kan man ha den i 20 - 30 år om en steller den litt. Med et tidløst design og godt stoff, kan en variere med ulike skjorter og tilbehør. Da har en antrekk for en rekke anledinger, og i forhold til levetid, nytte og ikke minst glede, så blir dressen likevel ikke så dyr.

Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Er 19 år og student, så en veldig dyr dress er ikke aktuelt enda. Men når jeg er ferdig utdannet, og bruker dress i jobbsammenheng, vil jeg nok investere i en mer kostbar dress. Nå blir den bare brukt til høytidsanledninger, familiemiddager etc. så da er det ikke så farlig - men ønsker selvfølgelig en dress som sitter greit.

 

Har ganske normal kroppsbygging (tror jeg :p ), så det skal sikkert ikke de store endringene til for å rette på en ferdigdress.

 

Du vet ikke tilfeldigvis om noen gode forhandlere i Stavanger-området?

Lenke til kommentar

Ja, og i tillegg Capone , Sylvester i og Idland i Sandnes. Hauge på torget i Stavanger har målsøm, men er egentlig en kjedelig butikk.

 

Du kan gjøre kupp under salget, og bruk tid til du finner en dress som passer din figur. Det er bedre med en billig dress som sitter godt, enn en dyr som har feil størrelse. Se etter en dress som ikke er for fancy, men klassisk og tidløs. Da kan du bruke den ved en rekke anledinger. Så kan du heller pynte den opp eller ned med tilbehøret.

 

Lykke til

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Det hele startet med planlegging av bryllup av min niese. Og jeg manglet dress til anledningen, og det var knapt med tid for å skreddersy en dress i Vietnam. Jeg det der meget rimelig og en brøkdel av den summen Mike Tailor tar. Og der kan man se og ta på stoffet, og betale når dressen er ferdig og du er fornøyd.

 

Det hadde jeg ikke tid til, så derfor bestemte jeg meg for å bruke Mike Tailor.

 

Først virket han veldig hyggelig, på møtet på hotellet. Valgte ut stoff og to komplette dresser. En sort og en brun. Grå dresser har jeg mange av så det trengte jeg ikke.

Prisen 4600 for hele pakken. Og det skulle ta 3 uker.

 

Så ventet jeg til hele måneden uten å høre noe fra han. Så skrev jeg en epost til han, og fikk ikke svar med engang. Det tok litt over en uke før jeg fikk svar. Og fikk beskjed om at den ene dressen var ferdig, men ikke den andren. Og da hadde det gått 5 uker!

 

Jeg ventet ytterligere to uker til, uten å høre noe fra han. Så sendte vi nok en epost til han og spurte etter sporingsnummer. Det tok 4 dager før han svarte på mailen. Da jeg fikk svar med sporingsnummer, og søkte det opp, så kom det ikke opp.

 

Etter dette sendte vi enda en epost, og denne gangen svarte han ikke. Så kommer det en hentelapp i posten med en annen sporingsnummer. Så hvordan kan han gi oss et sporingsnummer på den 15. november, når det stod at pakken ble sendt den 29 november fra Thailand?

 

DVS at han ga meg et falskt sporingsnummer for å kjøpe tid.

 

Ikke nok med det! Da jeg pakket ut, var det feil farge på den ene dressen som skulle ha vært brun, den fikk jeg grå. Så varslet vi han om dette, og fikk et skuffende svar. Han mente at det var grå farge vi valgte.

 

Han påsto at jeg bestilte grå, og som sagt så har jeg mange grå dresser, og jeg kan ikke ha tatt feil av brun og grå! Det blir påstand mot påstand.

 

 

Nå har jeg lært meg en lærepenge, og håper ingen andre går i samme fella.

 

Dersom du likevel ønsker å bestille fra denne mannen, ta med kamera og ta bilde av stoffet og fargen du bestilte.

 

Angående betaling. Han tok kontant, så hvordan betaler han skatt på dette? Så det er et spørsmål om han i det hele tatt betaler skatt.

 

Den lille lappen vi fikk, stod ingenting om organisasjonsnummer, og kvalifiserer ikke som kvittering heller. Ingen opplysninger om farge, stoff, dresstype etc.

 

Send denne videre til de som ikke ønsker å oppleve dette som jeg måtte gjennom. Vil ikke anbefale Mike Tailor på noen måte. Kvaliteten er ikke noe å skryte av heller.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Fant denne tråden da jeg søkte etter folk med erfaringer med Mike Tailor.

 

Hadde tenkt å dra ned å besøke han på Thon Hotell Oslo i dag for å bestille 2 dresser, men er blitt veldig skeptisk etter å ha lest denne tråden.

 

Gidder ikke dra ned dit å bestille 2 dresser og bruke masse tid på knot for å få de etterpå, og i tillegg er de kanskje dårlige.

 

Ingen som har gode erfaringer med han?

 

Og er det andre som driver med akkurat det samme dere kan anebfale? Er keen på å få meg noen kule dresser før julebordsesongen og nyttår.

 

http://www.narry.com/

 

Denne kjeden hadde fått god tilbakemelding på et annet forum så jeg, noen med erfaringer med disse her?

Endret av Gloms
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Hei

 

Jeg vet dette er en noe gammel post, men om man spør google dukker denne opp høyest. Jeg har hatt gode erfaringer med dette, og tenkte jeg kunne hjelpe andre med og få en slik skreddersydd dress. Har opprettet en greie som heter Tailorhome hvor jeg deler erfaringer med slike skreddere.

 

Jeg tar en provisjon av salget for arbeidet jeg bruker på å teste ut skreddere og arrangere, bare så det er sagt.

 

Håper det kan være til hjelp, ligger en del bilder der inn og sånt :)

 

Edit: Fjernet link.

Endret av Robinp88
Lenke til kommentar

Hei

 

Jeg vet dette er en noe gammel post, men om man spør google dukker denne opp høyest. Jeg har hatt gode erfaringer med dette, og tenkte jeg kunne hjelpe andre med og få en slik skreddersydd dress. Har opprettet en greie som heter Tailorhome hvor jeg deler erfaringer med slike skreddere, fb.com/tailorhome.

 

Jeg tar en provisjon av salget for arbeidet jeg bruker på å teste ut skreddere og arrangere, bare så det er sagt.

 

Håper det kan være til hjelp, ligger en del bilder der inn og sånt :)

 

 

Dette er målsøm.

Og jeg er ikke sikker på om forumet tillater at det linkes rett til næringsvirksomhet.

Lenke til kommentar

 

 

Dette er målsøm.

Og jeg er ikke sikker på om forumet tillater at det linkes rett til næringsvirksomhet.

 

Ja, du har nok rett der. Håper jeg kan tilby 100 % skreddersydd etterhvert på en eller annen måte samtidig holde prisene nede, men må lære mer. Syntes det er veldig gøy da :)

 

Og fjerner linken, uansett takk for svar :)

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...