Gå til innhold

PC til film/foto redigering maks 15k


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ville gått for et i7 oppsett, om det er på soclet 1366 eller 1156 betyr ikke så mye( forskellen der ligger i minnebån bredde)

 

prosessor: i7 (4 kjnerner med 8 tråder totalt)

minne: 6 eller 8 GiB

Hardisk: stille 1 TB disk

(6 GiB til 1366 og 8 GiB til 1156)

ok stille kjøler og strømforsyngin

vifteløst, billig grafikkort med to DVI utganger

hendig med Blu-ray brener?

Hovedkortet spiller ikke så stor rolle, et med passiv kjøling.

kabinettet burde ha god plass for flere hardisker og 12cm vifter (stille)

 

mus, tastaur, skjerm og eventuelt annet kan du velge etter hjertens lyst.

Lenke til kommentar

Hva med The Alchemist?

 

Kabinett: Antec Nine Hundred Two

Hovedkort: EVGA X58 SLI

Prosessor: Intel Core i7 920

Skjermkort: Asus GeForce GTX275

Minne: Apacer DDR3-1333 6GB

Harddisk: Samsung SpinPoint F1 1TB

Optisk Drev: UTSOLGT

Strømforsyning: Corsair TX 750W

 

Pris: 9 800,- hos Amentio

 

Her har du fortsatt 5000kr i headroom til å investere i to gode monitorer, keyboard, mus og kanskje en til harddisk? Jeg syns hvertfall dette er et meget godt valg - og er nøye gjennomtenkt. Om jeg skulle anbefale skjerm, keyboard og mus - så ville jeg gått for dette:

 

2x BenQ E2400HD --> 2x 2000kr = 4000kr

Logitech OEM Ultra X --> 180kr

Logitech VX Nano Cordless Laser Mouse --> 399kr

Samsung Spinpoint F1 1 TB --> 649kr

 

Samlet = 5228kr

 

Da er vi oppe i ca 15000kr. Eventuelt kan du skifte ut noen komponenter og investere i enda bedre skjermer.

 

32-bits vs 64-bits operativsystem er at du kan utnytte mer ram med 64-bits systemet. I tillegg vil ikke 32-bits sytem har mulighet til å håndtere flertrådsprossesering (multithread) av oppgaver (flere CPU'er) på lik måte med et 64-bits system. De fleste nye multimedia programmer optimaliserer teknologien sin til 64-bits system. Selv valgte jeg å gå for Windows XP 64-bits versjon, siden jeg PERSONLIG (get away itspersonal) syns at XP yter bedre enn Vista.

Endret av alexpea22
Lenke til kommentar

De vanligste og billigste skjermene har TN-panel, som har bedre responstid enn S-IPS, men de er ikke like gode på farger og innsynsvinkel. Begge deler er LCD og TFT, det er forskjellige teknologier under disse navnene. Siden du skal holde på med foto vil det nok kunne lønne seg med en skjerm som har litt bedre fargerom. Problemet er at det ligger en del penger i det, men om folk kan svi av 20.000 på lydanlegg som de bare lytter til, så går det vel an å bruke 4-5000 ekstra på å få en bedre skjerm som du faktisk gjør noe produktivt på.

 

LG har en 26-tommer til omtrent 5000, LG W2600HP-BF. Du finner antagelig bedre fotoskjermer, men tror det der er den billigste.

Lenke til kommentar

tja, nå har jeg nå forsøkt litt med mange forskjellinge programmer og slikt opp gjennom åra, også mye photoredigering, brukte en god del timer på å sette meg inn i hva som er viktig for forskjellig type arbeid med pc. Photoredigering, riktig som de sier at en god skjerm med riktige farger er meget viktig, surt om du skal skrive ut et bilde eller vise film bilde du har laget på en god skjerm som er riktig fargekalibriret og rødt blir rosa osv.

 

En skjerm som ofte blir anbefalt til photoredigering i budsjettklassen er Dell Ultrasharp

 

Kalibleringsverktøy som ofte anbefales er Datacolor Spyder 3 Pro

 

Og med ca 20 år bak en pc skjerm, med alt fra gaming , dreamweaver, photoshop, regnskap osv.

 

Jo ytelse er viktig, men det hjelper fanden så lite med god ytelse dersom du har en "støvsuger" under pulten, henviser selvsagt her til en støyende PC. Når en skal konsetrere seg om arbeid er det faktisk ikke noe som er mer irriterende enn my PC bråk. Ok så jeg er litt hysterisk på det område,, med det kommer av årevis bak en pc.

 

2 skjermer er nydelig å jobbe med.

 

I7 er ytelseskongen av cpu'er. Men selv setter jeg kun opp AMD rigger.

 

Dog mener jeg bestemt atdu vil sette meget stor pris på å ha en 80-120 gb god SSD disk, og det for øyeblikket i rekkefølge Intel x 25 G2 eller forriege generasjon Intel x25.

 

Når det gjelder cpu ytelse så vil en I7 spare deg noen få sekunder på de tyngste filtre i og slikt i forhold til c2q eller phii. Men står valget prismessig mot et i7 system uten en god SSD disk eller c2q el phii system, bør du gå for et system med SSD disk.

 

Her Kan du lese siste artikel om SSD jeg har lest , linker til siden hvor du ser hvilke utslag en god SSD disk kan gjøre for blant annet photoshop cs4

Lenke til kommentar

Er selv ute etter det samme som Thomas her, men er ikke noe must med 12GB ram.

Jeg har ikke noe særlig erfaring innenfor forskjellige pc komponenter, jeg vet hva alt gjør osv. men ville vært fint om noen kunne komme med et konkret oppsett :)

 

 

 

ps. Morsom diskusjon angående forslaget om Imac'en :p

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hvor mye er det du ønsker å bruke på riggen, er det rundt 15 k, så er nok Intel det beste valget, og når det gjelder intel setter jeg meg ikke inn i hva som passer best ilag, er det derimot en god og rimelig rigg du ønsker, så kan jeg selvsagt sette opp et AMD forslag.

Endret av Osse
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...