Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Knust skjerm på laptop-hva kan jeg gjøre?


Anbefalte innlegg

Var så uheldig at laptopen datt fra bordet og ned på gulvet så hele skjermen knuste. Laptopen er bare 4 måneder gammel så har ikke så lyst til å kjøpe ny :/ Går det ann å få fikset det? Hva vil det koste? Dette går vel ikke på garantien i og med at jeg ødela den selv, og ikke har noen forsikring på den?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Garantisak er det nok ikke, siden det ikke er en feil på selve produktet, men en skade. Du sier at du ikke har forsikring på maskinen, men husk at dersom du har en annen forsikring, for eksempel innboforsikring, så kan maskinen dekkes av den. Men sjekk hva egenandelen er...

 

Angående reparasjon...du sier ikke hvilken laptop du har, så jeg kan bare si at det sannsynligvis går an å bytte skjermen (Jeg har ikke hatt en laptop ennå hvor det ikke går an, men det kan jo hende de finnes).

 

e: VVV gode råd!

Endret av BlinkyBill
Lenke til kommentar

Det første du kan gjøre er å sjekke om det er kun skjermen som er ødelagt.

Dette kan du enkelt gjøre ved å plugge i en vanlig pc skerm. eller en flatskerm tv om du har hdmi utak på laptoppen.

 

Jeg vet ikke hvor mye det koster å få en ny skjerm på en laptop. Det avhenger helt sikkert av laptopmerke og original prisklasse.

Men det er ikke en billig affere. men sannsynligvis billigere enn å kjøpe en ny en.

 

Men det burde være rimelig lett å få et prisanslag på hva det koster å få en ny skerm uten å sende inn pc'n. Så jeg vill anbefale deg å ringe utsalgstedet. Evt møte opp personlig, og forhøre deg om hva det vill koste å få byttet skjerm. Dersom ingenting annet er skadet.

Lenke til kommentar

Den datt 50 cm ned på et teppe. Er det ingen mulighet for at dette går på garantien, for den må da tåle mer enn det? Den forrige dataen min rullet ned en hel trapp uten å få en skramme. Så kan ikke dette gå på garantien i og med at jeg ikke er fornøyd med produktet når den ikke tåler en liten støt engang? Den er jo bare 4 måneder.

 

Har ikke noen innbo eller reiseforsikring, og har ikke råd til å bruke flere tusen på ny skjerm når jeg nettopp har brukt 6000 på denne dataen.

 

Laptopen er en DELL inspiron.

Lenke til kommentar

"Den datt 50 cm ned på et teppe. Er det ingen mulighet for at dette går på garantien, for den må da tåle mer enn det? Den forrige dataen min rullet ned en hel trapp uten å få en skramme. Så kan ikke dette gå på garantien i og med at jeg ikke er fornøyd med produktet når den ikke tåler en liten støt engang? Den er jo bare 4 måneder. "

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nope,den tåler ikke "mer enn det". 50cm er jo ikke et lite støt,selv om den lander på et teppe.Garanti blir det aldri snakk om,da den dekker produksjonsfeil,ikke brukerfeil som dette kan kalles.

Vil tro at et LCD-panel ligger rundt 2000-2500 kr.

Lenke til kommentar

Ta kontakt med leverandøren av merket å hør om det er mulig å oppdrive en skjerm. Den laptopen jeg har går det fint ann å skry skjermen av og bytte den. Prislappen på et byttedisplay skal ikke være all verden.

 

Det finnes sikker montering-/demonteringsanvisninger for laptopen din og en plass på nettet=)

Lenke til kommentar

Morsomt, denne krangelen har jeg hatt med maaange kunder! =)

 

På ingen måte kan du klander produsenten for at maskinen ble ødelagt når den ble utsatt for annen behandling enn den er laget for. Hadde du hatt en "felt" PC, så kunne det vært vurderbart.

 

Videre, alle skjermer kan byttes. Men hos et verksted vil det trolig koste mer å bytte skjermen enn å kjøpe ny. Iallefall ganske close. De sakene jeg var borti i den gamle jobben min, som nå faktisk er nesten 2 år siden, er dette. Skjermen er DYR! Som regel lå det mellom 4-7k for bytte av skjerm, dette var snakk om 14-17" skjermer. Dell blir sendt inn til InfoCare, som egentlig ikke er noe spess billige.

 

Når det gjelder å få PO uten å sende inn, så tviler jeg. Er du heldig, gidder de å søke igjennom service historikken for å se om samme maskin har fått skjerbytte før eller at person du snakker med vet hvilken skjerm som står i og dermed kan sjekke dette for deg.

 

Du sier at du ikke kan noe om data, det er egentlig ikke nødvendig. Men spørs litt på informasjonen Dell har tilgjengelig. Det er bare snakk om å skru opp rett skruer og dra ut en kontakt, så er skjermen byttet. Ikke umulig at Infocare/Dell kan gi det tegningene du trenger for å bytte skjermen, hvis du da i tillegg får tak vare nummer på skjermen er det bare å finne denne på ebay. (Jeg ville først testet om du klarer å få ut den gamle skjermen før du kjøper ny)

 

 

Hvis dette ikke går, får du kjøpe en LCD skjerm og bruke maskinen som en stasjonær.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei.

 

I går klarte jeg samme mesterstykke.. knuste min 17" hd skjerm til min 6 mnd Dell maskin.

Fikk pris på denne i dag (søndag..?!) pris for my skjerm 1800 kr inkl frakt, evt 1800+ 599 for montering. 1 uke leveringstid.

 

 

For min del er det ingen tvil om at jeg bytter skjerm, skal bare sjekke egenandelen på reiseforsikring først.

 

Tilbudet fikk jeg fra: http://pc-boden.no/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...