Gå til innhold

[Løst]Router med GOD rekkevidde (mye betong her) til rundt tusenlappen(+)


Anbefalte innlegg

Har hatt en Linksys WRTG54GS som har nådd ned til kjellern sånn akkurat, men nå er modempunktet flyttet (byttet fra adsl til kabel), derfor trenger jeg nå en router som er hakket sterkere signalstyrke på.

 

Noen med gode tips og erfaringer? Vennligst ikke foreslå kabling og diverse andre løsninger da dette er uaktuelt. Prisen kan vel strekkes til 1300.

 

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

No er eg ikkje 100% sikker på kva du har tenkt å gjere, men eg har gjort dette:

 

Utleiaren min har ein trådlaus ruter frå Telenor, med standardoppsett - ikkje noko å skryte av, altså. For å få kabeltilkobling hjå meg har eg kjøpt ein Linksys WRT610N, som eg køyrer DD-WRT på. Eg har kobla denne til det trådlause nettverket til huseigaren, og kan koble PC-ar til ruteren min, og dei får IP-adresse frå Telenor-boksen, internettilgang, og alt bare virkar. :)

 

Du treng ikkje ein så dyr ruter (eg kjøpte den m.a. pga. gigabit-svitsj). Alt som kan køyre DD-WRT (micro-versjonen er nok) kan brukast på måten eg har forklart over. I mitt oppsett kan mine maskiner bare koble seg til med kabel (eg har ikkje problem med rekkevidda, eg vil bare ha kabla nettverk, så trådlause tilkoblingar kan gå til Telenor-boksen), men du kan òg setje det opp slik at maskiner kan koble seg trådlaust til WHR-HP-G54 og få internettilgang via den, når WHR-HP-G54 er kobla trådlaust til "hovedruteren" din.

 

Dersom du går for ein Buffalo-ruter som WHR-HP-G54, sørg for å lese dette før du prøvar å legge inn DD-WRT. :)

Lenke til kommentar

Hmm, høres ut som en god plan det også. Dette er jo på en måte repeating om jeg har forstått det rett, man videresender bare signalet via en annen router.

 

Men et par spørsmål:

 

Hva er WHR-HP-G54?

DD-WRT er altså "forwarding" av trådløst signal?

Kan man ta i mot trådløst nett fra en "hovedrouter" og sende dette trådløst videre fra "sekundær"-routeren?

Lenke til kommentar

Buffalo WHR-HP-G54

 

Dette er WHR-HP-G54. Ein vanleg ruter i utgangspunktet, men kan køyre DD-WRT og har i tillegg ein signalforsterkar, som ikkje alle ruterar har.

 

DD-WRT er uoffisiell firmware til Linux-baserte ruterar, som m.a. WHR-HP-G54. Du kan sjå på firmware som operativsystemet til ruteren din. DD-WRT har fleire funksjonar enn standard-firmware frå leverandøren, ein av desse funksjonane er vidaresending av signal, slik eg skildra over. Merk at du bryt garantien ved å legge inn DD-WRT.

 

Du får òg kjøpt ruter med DD-WRT ferdiginstallert, t.d. her: WHR-HP-G54DD.

 

Svaret på det siste spørsmålet er ja, men du vil tape litt hastighet på det. :)

Endret av enixitan
Lenke til kommentar

Litt hastighet kan man tåle å tape ;) Takk for støtten, får se hva jeg finner på. Godt mulig det blir to routere, en som tar i mot trådløst, kablet videre til den andre som igjen sender ut trådløst.

 

Leste litt om DD-WRT og det virker absolutt lovende;)

Lenke til kommentar

Du behøver kun en router for dette. Den første behøver ikke å bruke DD-WRT som det står på forklaringen, men kan være den routeren du har i dag.

Som du ser så mottar den andre trådløssignalet og virker som en repeater i tillegg til å dele ut nett på LAN. Ellers er jeg enig i at den Buffalorouteren er knallgod.

 

Edit: Glemte bildet ;)

 

Repeater_Bridge.jpg

Endret av la7dfa.com
Lenke til kommentar
Du behøver kun en router for dette. Den første behøver ikke å bruke DD-WRT som det står på forklaringen, men kan være den routeren du har i dag.

Som du ser så mottar den andre trådløssignalet og virker som en repeater i tillegg til å dele ut nett på LAN. Ellers er jeg enig i at den Buffalorouteren er knallgod.

 

Edit: Glemte bildet ;)

Helt utrolig god hjelp la7dfa :D Blir å satse på DD-WRT nå ja. Helt ypperlig løsning! Tusen takk for all hjelp, nå blir bare utfordringen å få lagt inn OS'et på routeren ;) Tipset en kompis om denne løsningen, han har allerede DD-WRT lagt inn og det fungerte helt flott

Lenke til kommentar

Bra og billig løsning er det ja. For å flashe firmwaren første gang så må det legges inn med TFTPd eller lignende og du slår på routeren og legger inn firmware før den får startet opp. Har selv gjort dette og det var suksess på første forsøk. Ved evt senere oppdateringer av firmware kan du gjøre dette med webinterface i DD-WRT. Routeren kan også flashes med Tomato firmware eller openwrt antar jeg, men veldig greit å bruke DD-WRT når man har kokebokoppskriften for å sette opp repeater.

Husk at ipadressen for router med DD-WRT er 192.168.1.1 som default slik at du ikke funderer på hvorfor du ikke får kontakt om du skulle ha en annen IP på den andre firmwaren tidligere.

DD-WRT er utrolig fleksibel og kan brukes til masse forskjellig om man gidde å lese på siden.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Tutorials

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...