Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hjelp til valg av div. ting til bilstereo i volvo 240


Anbefalte innlegg

Hei

Har funnet ut at jeg vil ha litt høy og dunkete lyd i bilen min. Vil bli spilt mest dancehall/reggae og div electronika(house, trance, tecno)

Har funnet meg 2 12" cvx kickere i kasse, til en rimelig penge (ifølge min bror, som også hjelper meg:) )

MEN, der stopper det litt. Vil helst gjøre dette litt billig, da jeg ikke har så masse penger og da jeg ikke trenger SÅ bra lyd. Lyden skal ikek være dritt, men trenger ikke være en "lydopplevelse" å sitte på hos meg:)

1. Hvor stor forsterker trenger jeg til å drive de + et frontsett fremme?

2. Hvilket frontsett bør jeg gå for?

3. De har en cd-spiller på netonnet til 699 med 1 RCA utgang(er et denne osm kobles til forsterker?) er dette nok?

4. Er det lurt/greit å kjøpe forsterker brukt?

5. Andre gode råd eller ting jeg bør vite?

 

takker for svar

 

edit: vil helst gjøre dette så billig som mulig som sagt. Men vil ikke over 2000 for frontsett og forsterker(om mulig) og om det er muligere å gjøre det enda billigere villle det være konge!!

Endret av raakken
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Hvor stor forsterker den behøver har jeg desverre null peil på siden jeg ikke kjenner elementene

2. Med dine prioriteringer, så ville jeg gått for billig pioneer frontsett (mye annet funker bra, men jeg har gode erfaringer med billige pioneer, så anbefaler dem)

3. Er RCA du bruker til forsterker ja, men jeg ville heller brukt litt mer penger på spilleren, for så å kjøre frontsettet på den, samt å få klarere lyd.

4. Med ditt budsjett så sliter du kraftig med å få råd til å kjøpe ny forsterker, så må nok sjekke bruktmarkedet..

5. Jeg ville gått for en cd-spiller av kurant merke til ca 1000 lappen, så greie høytalere foran koblet direkte på spilleren, for så å kjøre en 2 kanals forsterker brokoblet på subbene.. Ville og heller hatt 1x12 gjennom krysset bak, enn en enorm kasse med 2x12 som slår opp i bagasjelokket som folk flest har... Men det er meg

Lenke til kommentar

Takker for svar. Var redd for at jeg måtte ha dyrere bilstereo.... og grunnen til at jeg vaglte sub'ene var at jeg får de billig, Når det gjelder kurante merker, er det fremdeles pioneer som gjelder, eller er alle "kjente" merker greie nok?

Hadde tenkt å kjøpe den til 699,- hos netonnet.no(har ikke direktelink) som heter Avant CD-230. Den er altså ikke god nok?

 

takker for all hjelp

Lenke til kommentar

For å få GOD lyd, som i klar og pen lyd, så må man opp i en del mer penger, men regner med at du er langt fra så kresen som meg så..

 

Kurante merker på cd-spillere er f.eks: JVC, Sony, Pioneer og Alpine. Finnes jo andre bra merker og, men her får man som regel en spiller som duger greit (selvom jeg selv mener at Sony er overpriset, og har ekkel lyd, så er MANGE fornøyd med dem, derfor jeg skrev den opp og).

 

Med andre ord, jeg hadde ikke kjøpt en no-name cd-spiller med 4x40. Blir trolig skuffet over produktet, og måtte trolig hatt en forsterker utenom for å få drevet fronthøytalerene godt nok.. Med andre ord, så måtte du ha gått kraftig opp i sum på forsterker isteden..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...