Gå til innhold

Noob-review av Logitech G19


JFM

Anbefalte innlegg

Logitech tar deg et skritt vidre inn i tastatur utviklingen med sitt G19-tastatur. Men er dette det ultimate tastaturet?

 

P1000698.jpg

 

 

I esken:

Tastaturet

Driver CD

En litten manual

AC-adapter (Tastaturet krever egen strømtilførsel)

 

Contents.jpg

 

 

 

Installasjon:

 

 

Man kobler først tastaturet i stikkontakten, så kobler man det inn i en USB-inngang i pc-en. Når jeg skulle installere driveren valgte jeg å finne drivere på Logitech sine sider, i stede for å bruke de medfølgende. I Windows Vista 64-bit gikk installeringen veldig greit. I Windows 7 plagdes jeg litt, men fant fort løsninga med hjelp av google.

Når driveren er installert så vil man få to programmer som må kjøre for at tastaturet skal funke skikkelig. Logitech LCD Manager (til forskjellige innstillinger til LCD-skjermen) og Logitech G-series Key Profiles (For å lagre forskjellige funksjoner i G-knappene, samt hvilken farge du vil ha i lysene i tastene)

 

 

 

 

Knapper:

Som de andre G-tastaturene fra Logitech så har også dette programmbare G-knapper. På Logitech G19 er det tilsammen 12 slike knapper. Hver knapp kan programeres til 3 forskjellige ting (3 profiler). Disse knappene fungerer på samme måte som på de andre tastaturene. Det som er nytt i G19 er at du kan også programere en valgfri farge i lysene til hver profil. F.eks blått, rødt og grønt. Lysene kan også skrus av. G19 har også kanpper for musikkavspilling, volumkontroll (nesten som er scrollhjul), en kanpp for å deaktivere "windows-tasten", og knapper som man bruker for i forbindelse med LCD-skjermen. Ellers er knappene lik de som er på Logitech G15 v2. 

To andre ting som kanskje bør sies er at dette tastaturet har 2 stk. USB 2.0 utganger. I tilleg til kanaler under for å legge ledninger i. F.eks til headsetet ditt.

 

logitech_g19_keyboard_2.jpg

 

 

LCD-Skjermen:

Det er kanskje her vi får den største oppdateringen på tastaturet! Denne gangen har de satt på en LCD skjerm som er høyere oppløsning enn sine forgjengere. Oppløsninga på denne skjermen er nemelig 320x240 pixler. Fysiske mål på skjermen er 5x4cm ca. Men den største oppdateringa på skjermen er at den har fått farger.

Også på denne skjermen kan man velge mellom forskjellige programmer. Noen nye funksjoner her er bildevisning (slideshow), filmvisning og youtube-visning. Men er ikke spesielt imponert over filmdelen her. Det er bare noen få formater som er støttet. Har ikke fått youtube-visningen til å funke heller. Ellers er de gamle programmene og der, men denne gang i farge-utgave. Alle disse er forbedret fra G15. Eneste bakdel på disse programmene er at man ikke kan hh digital klokke, bare analog. Skjermen på G19 er mye lettere og forstå og enn på G15. Man kan selvfølgelig legge inn "costom"-applets, men utvalget her er foreløbig lite til G19. Er også verd å nevne at alle LCD-applets for Logitech G15 funker på G19. Skjermen kan foresten vippes litt opp og ned.

setup4.jpg

logitech_g19_11.jpg

 

Konklusjon:

 

 

Etter min mening har Logitech klart å lage et skikkelig bra entusiast tastatur. Jeg har aldri vært i tvil om at Logitech ikke skulle lage gode produkter. Og her viser de hvorfor. 

Det aller største minuset er prisen! Det er sinnsykt dyrt! Det koster jo nesten dobbelt så mye som G15 v2. Jeg vil egentlig ikke si at det er verd dobbelt så mye som G15. Men som Wheelman sa, så koster det å være kar.

For de aller fleste er egentlig anbefallingen å kjøpe ett billigere tastatur. Men for all del. Liker man "fancy-shit" så er svaret: LØP Å KJØP! Men et nyttig tips er kanskje å bruke G15 først, for liker du ikke det vil du neppe like G19.

 

Har egentlig ikke så mye mer å si her enn: Logitech G19 er et svinnedyrt leketøy

 

 

 

 

+ Makroknapper (G-knapper)

+ Fantastisk LCD-skjerm med farger

+ Standard LCD-programmene er blitt bedre

+ LCD-applets lagd for G15 passer også på G19

+ 2 stk. USB 2.0 porter

+ Mulighet for å velge farge i lysene på tastene

 

 

- Dyrt

- Dyrt

- Dyrt

- Ingen Windows 7 driver enda, men med hjelp av google så funker vista driveren i Windows 7

- Fåreløbig få LCD-apletts som er lagd spesielt til G19

- Tastaturet krever egen strøm. Så man må sette av en ledig stikkontakt til tastaturet. Farge LCD-skjerm TREKKER strøm

- Video funksjonene til LCD-skjermen funker dårlig. Spesielt Youtube-visningen

- Dyrt

- Kan nevne det enda en gang: Dyrt leketøy

 

Og som 3dGameMan ville sakt det: This is a 100% kickass product!

 

 

 

Linker:

Logitech G19 - prisguide.hardware.no

Logitech G19 - Logitech.com 

 

 

 

Bilde272.jpg

 

Skrevet av: Jørn F Mortensen

Endret av JFM
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

siden den har egen strøm forsyning støtter usb porten tyngre usb gadgets? g15 tastaturet hadde ikke nok juice til å bruke usb portene sine til no mere enn glorifiserte memory stick lesere.

 

nå har jo g19 og g15 fått win 7 støtte

http://www.logitech.com/index.cfm/434/4956...c|downloads||dd

 

noen endringer?

 

og har du prøvd noen av appsene fra g15mods.com?

med tanke på bakover kompatibilitet

Endret av paalrh
Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

siden den har egen strøm forsyning støtter usb porten tyngre usb gadgets? g15 tastaturet hadde ikke nok juice til å bruke usb portene sine til no mere enn glorifiserte memory stick lesere.

 

nå har jo g19 og g15 fått win 7 støtte

http://www.logitech.com/index.cfm/434/4956...c|downloads||dd

 

noen endringer?

 

og har du prøvd noen av appsene fra g15mods.com?

med tanke på bakover kompatibilitet

 

har aldri hatt problemmer med hva jeg har koblet til usb-ene på mit g19 har et usb lydkortt, hatt hub koblet til (da til flere eksternehardisker)uten problem da så tror ikke det er et problem med strøm

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...