Gå til innhold

Laptopkjøp, 15" ca 6-8000, litt allround


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg tenkte å kjøpe meg en ny laptop og trenger litt hjelp. Tenkte å gå for en 15.5" skjerm, batteritid er ikke særlig viktig. Kommer til å frakte den litt rundt, men kun bruke den på steder med strøm.

Ønsker ikke blu-ray på den, men at den kan spille høyt-oppløslige filmer (men det er kanskje vanlige på de fleste nye pc'er).

 

Er hovedsakelig diverse skolebruk og vanlig bruk egentlig og ikke hovedsakelig spill, litt allround. Ønsker å kunne kjøre litt programmer osv.

 

Tenkte noe i retning: Acer Aspire 5738ZG

 

Har også sett litt på andre modeller, f.eks.

Acer Aspire 5935G

 

som koster 2000 mer. Ser ut som om hovedovergangen er cpu: T4200 til T6500 og skjermkort: G105M - 512 MB til GT 240M - 1 GB, uten at det sier meg så mye.

 

Grunnen til at jeg vurderer dette, er at jeg kan ønske å legge litt mer i en laptop for at den skal "vare lenger", selvom ikke behovet nødvendigvis tilsier et sånt krav nå. Er det fornuftig? Er dette eksempelet en overgang som lønner seg/merkbar i forhold til prisøkningen?

 

Noen andre laptop'er som anbefales?

 

på forhånd takk

Endret av Golwin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøpte meg ny laptop forrige uke, og hadde ca de samme kriteriene som deg. Snuste litt på den første Acer pcen du linker til! Både den og den andre du linker til har suverene spesifkiasjoner i forhold til pris! Hovedforskjellen er som du sier skjermkort og prossesor, noe som egentlig kun er merkbart i spill og evt andre, krevende programmer.

 

Selv kjøpte jeg meg en Hp dv-6. Har fått pcen og førsteintrykket var meget bra. Designet er i mine øyne utrolig lekkert, men veldig utsatt for fingeravtrygg og fettmerker! Tastaturet er herlig å skrive på og pcen har noen lekre "touch knapper" til å stille volum, bytte sang osv. Syntes den støyer litt mer en "nødvendig", men det er ikke noe problem. Det fulgte forresten ikke med en eneste cd-plate med pcen, alt var instalert og lagt inn samt det var lite av all den unødvendige "dritten" som ofte følger med. Har ikke testa spill enda, men Vista går utrolig raskt og kvikt, har riktignok "trimma" windows litt for at det skal gå raskere. Det fulgte med en fjernkontroll til å styre mediacenter og dvd-spilleren med, hendig :)

 

Acer maskinene ser ypperlige ut, vil også anbefale hp-maskinen. Uansett, så vær ops på at du får med gratis oppdatering til Windows 7, tror det følger med alle laptoper nå, men greit å være på den sikre siden!

 

Lykke til med valget!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...