Gå til innhold

Hjelp til å finne salg av valp!


Anbefalte innlegg

Hei! :D Da er tiden endelig kommet at jeg skal få meg en hund.. Jeg og min far har bestemt oss at det skal være en golden retriever.. Pelsen skal helst være brun, konjakk farget om dere skjønner.. Vil at det skal være en valp som ikke er altfor gammel.. Har søkt en masse men finner ikke noe av det jeg leter etter..

 

Takk på forhånd! :D

Endret av TehJøran
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De aller aller fleste oppdrettere har en jobb i tilegg til det å drive oppdrett. Skal man leve av å lage valper i Norge må man produsere de, ikke oppdrette valper. Stor forskjell.

Det er like bra å kjøpe fra en uten kennelnavn, som med. Bare pass på at personen er seriøs, har fornøyde valpekjøpere og friske hunder som er sjekket for de vanligste sykdommene rasen har. En seriøs oppdretter skal også ha ett mål med oppdrettet sitt, ikke bare parre fordi fia og fant var søte.

Endret av mushi
Lenke til kommentar

Mht hofteleddsdysplasi så kjenner jeg noen som driver avl og salg i mindre skala. De er faktisk pålagt å gi 5 års garanti for valpene (kjøpsloven).

 

Om dette vil gjelde for en som selger en blandingshund for 1000-lappen er en annen sak, det er vel de som driver kommersielt som er bundet av denne loven - vil jeg tippe.

Endret av fjellreven1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...
DEt med å kjøpe privat er å kjøpe fra en vanlig person, en som har en hund som har fått valper. En helt annlimmelig person, som selger valpene sine.

 

Å ikke kjøpe privat er å kjøpe fra en oppreter, en som har som jobb å alme opp hunder osv.

 

Jeg anbefaler å kjøpe fra en oppdretter som vet hva han driver med, fremfor å kjøpe fra en "privat" som bare har valper på tispa si fordi hun er sååå søt.

 

 

og litt lengre oppe: "en som driver kommersielt"? Dersom oppdrettere er seriøs har han testet hundene han avler på for arvelige sykdommer. Dersom oppdretter skal være så uheldig å selge en valp som viser seg å få en sykdom senere er ikke oppdretteren ansvarlig for dette. Det er da hundeforsikringen som du skaffer deg med en gang du henter valpen kommer til nytte.

Endret av Sookie
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...