Gå til innhold

Er LCD-skjermer lite egnet til spilling?


Anbefalte innlegg

Jeg har foresten også hatt en LCD en gang (dog bare en Hansol H711 :cry: ) den var grei nok til "kontor-arbeid", men en merket godt at bildet på den hang etter... fargene på den var også litt "blasse".

Så jeg solgte til slutt denne og kjøpte meg en CRT igjen, og jeg har ikke tenkt å bytte ut den på en stund, nei! :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg var også ute etter en skikkelig god skjerm og endte med å finen ne lcd skjerm som mest sannsynelig er MYE BEDRE enn de vanligste crt skjermenr på markede i dag men det kostet flest

 

www.formac.com

 

Denne selges på Absoluttdata.no og Officeshop (billigst) koster der 13600 kr men her får du VIRKELIG kvalitet for pengene alså.

 

Jeg fikk denne skjermen i oposten for 2 dager siden...har ikke fått testen den ennå men de er en GOD DEL større enn min 19" crt.....et skikkelig MONSTER :yes:

 

solutions_gallery2010_08.jpg

Lenke til kommentar

Jeg har selv en flatskjerm, og var veldig skeptisk til å bruke den, etter jeg fikk meg en, den jeg har er en Samsung Syncmaster 152s, den er greit nok til spill synes jeg, merker ingen forskjell på den og crt skjermen min, hvertfall ikke i cs...

 

Nå har jeg ikke prøvd denne skjermen i "raske" spill som Unreal og quake, men den duger hvertfall for meg :)

Lenke til kommentar

Formac Image Gallery er helt rå... En gjennomsnittlig refreshrate på 15 ms mens den karrer seg helt ned til 10 ms ved høy aktivitet - bør man klage på det? Hvis dere da fortsatt sier at den ikke klarer å prestere som en CRT begynner jeg å tvile litt - Refreshraten på 10 ms tilsvarer 100 Hz, altså 1/0,010 = 100 Hz :p

 

Ikke nok med det, den har også høyere kontrast enn mange crt-skjermer og god fargedybde.

 

Jeg lurer selv på Fujitsu sin variant, den har annet design, men den samme innmaten (ettersom det er fujitsu som har utviklet teknoliogien som brukes i Formac Gallery 2010). Saken er at Fujitsu skjermen ser ikke like bra ut designmessig, men jeg får den til under halve prisen :p Jaja, jeg må velge mellom estetikk og penger... isj.

Lenke til kommentar
Hva er det NEC vinner high-end CRT-skjerm priser hvis det ikke er kvalitet?

 

Det kan ikke være snakk om mange tester du har lest der hvor både NEC og EIZO er med, og NEC slår EIZO. Visst har NEC god kvalitet på sine CRT skjermer, men fXXn meg ikke bedre enn EIZO. Det eneste som trekker ned EIZO er prisen, og det er DET som har hindret dem i å vinne alt som er.

 

Så hvorfor har ikke EIZO 3års ONSITE garanti da?

 

Har du røyka bønner? EIZO har 3 års onsite byttegaranti. Man kommer hjem til deg med bytteskjerm dersom noe skulle oppstå, og du kan velge om du vil beholde bytteskjermen, eller la folk reparere din gamle.

 

Og dette er en internasjonal garanti. Kjøper du en EIZO i utlandet, får du service på skjermen her i Norge også, forutsatt at modellen det gjelder finnes i Norge.

 

Er det et merke som er trygt å kjøpe, så er det EIZO. Har kjøpt Samsung, Hitachi og andre merker før og har alltid angret på kjøpene og returnert skjermene. Jeg ble lokket av de lave prisene og div. tester, men når jeg ser de skjermene i virkeligheten, slår EIZO dem ned i støvla. (Dette gjelder for LCD skjermer, det er definitivt ikke SÅ stor forskjell for CRT skjermer, da CRT er en velprøvd og utviklet teknologi som mange behersker godt.)

 

Det er sant at EIZO har sterke konkurrenter på CRT siden som kan matche kvaliteten, men det å si at EIZO ikke er hva det en gang var er helt på jordet. Det høres ut som at EIZO's kvalitet ikke er så god som før, og det er feil. Det er de andre som tar innpå, bare så det riktige er sagt.

Lenke til kommentar
Anbefaler egentlig hvite skjermer. Skal vist være mindre belastning på øyene med disse. Sitter du lenge og spiller tror jeg det er et must.

 

Unnskyld, men det synes jeg egentlig er bullskitt. Når du sitter og ser i skjermbildet, så er ikke en mørk ramme noe mer belastende i det hele tatt. Man har jo ikke TV i beige heller eller hva? Jeg skjønner egentlig hvorfor man i utgangspunktet vil ha alt beige. Så lenge man sitter i et rom med tilstrekkelig belysning, så er det like greit. Sitter du derimot med lite belysning, så blir det belastende for øyet uansett om rammen er hvit eller svart, verken mer eller mindre for det ene eller andre.

 

Å se min skjerm i kjedelig beige farge er for meg mye mer "belastende". Det er jo skjermen man skal ha på bordet og se i hver dag, og da er det jo kjipt å ha en stygg og beige en. Velg noe svart, sølv eller melkehvit. Bare ikke BEIGE!!! :)

 

Dell har i hvert fall skjønt det :)

Lenke til kommentar
Formac Image Gallery er helt rå... En gjennomsnittlig refreshrate på 15 ms mens den karrer seg helt ned til 10 ms ved høy aktivitet - bør man klage på det? Hvis dere da fortsatt sier at den ikke klarer å prestere som en CRT begynner jeg å tvile litt - Refreshraten på 10 ms tilsvarer 100 Hz, altså 1/0,010 = 100 Hz :p

 

Ikke nok med det, den har også høyere kontrast enn mange crt-skjermer og god fargedybde.

Og ikke nok med det igjen :) Den er den eneste 19" LCD jeg har funnet, som har bildeflate i 4:3 format, ikke 5:4 som alle de andre har. Det er et STORT pluss synes nå jeg.

Lenke til kommentar
Har selv en Samsung Syncmaster 959NF, kostet rundt 4000,- når jeg kjøpte den, sikkert gått ned i pris nå. Vil anbefale denne skjermen, meget bra oppløsninger kontra refresh, innstillingsmuligheter via software(mouscreen), d-sub + bnc innganger og en USB for skjerminstillingene.

 

Enig!Har hatt denne ei stund og er meget fornøyd med den... :)

Lenke til kommentar

Har en Philips Brilliance 150P LCD skjerm,over 1 12 år gammel.

Har brukt den mye til spilling,CS,Quake 2,3,Unreal,Unreal 2003,Unreal 2 og mange andre forskjellige spill.

Er veldig fornøyd med den.Aldri hatt (sett)noe etterslep farge eller noe.

Den tar mindre plass,bruker mindre strøm,og ikke minst,du har ikke den strålingen fra de,noe som gjorde jeg kjøpte LCD skjerm.

 

Og de nye skjermene er vel bedre enn de for nesten 2 års siden?

Skulle jeg kjøpt en ny skjerm idag,hadde det definitivt blitt en LCD skjerm.

Lenke til kommentar

Skjønner ikke hva dere mener med ghosting eller at bildet blir dratt etter på lcd skjermer,hadde en Targa lcd 15" skjerm som var nesten 3 år gammel.Spilte en masse fps spill på den merka ikke noe annet enn at det var litt blasse farger i noen spill.Men det regner jeg med at er mye bedre på skjermer som selges i dag,gå for en lcd skjerm mye stiligere og ha på pc bordet.

Lenke til kommentar

Personlig; (og da mener jeg personlig synsing) tror jeg at de som ser ghosting på dagens LCD skjermer, innbiller seg etterslepet. Var på en komplett-butikk og forhørte meg om LCD-skjermer, da ekspeditøren sa at de generelt var umulig å bruke til spill, ja det var rett og slett tragisk og jeg måtte aldri finne på å kjøpe noe slikt. :shrug:

 

I butikken hadde de en Samsung 172T LCD-skjerm. Den var koblet til er Radeon 9800Pro-kort. Den var koblet til en CRT skjerm og LCD skjermen slik at de viste samme bilde. Jeg testet et spill i butikken (IGI2) og prøvde å studerer dette ghosting fenomenet. Uannsett hvor mye jeg dro på musen så jeg ikke noe forskjell på en CRT eller LCD. Derimot merket jeg at det generelt gjelder at bildet blir utydelig på BEGGE skjermer da man i spillet snur seg raskt. :o

 

Så nå oppfordrer jeg alle til å snu raskt på hodet sitt og si at dere ser helt tydelig og får med dere alle detaljer. (real life) :yes:

 

Jeg tror også at det er endel persepsjon inne i bildet (persepsjon: hvordan man oppfatter omgivelsene) Jeg tror at endel ser det de vil se. De regner med at de vil se ghosting, og da ser de ghosting.

 

Regner med å få endel pepper for dette, men jeg tror endel er enig med meg! :shrug:

Lenke til kommentar
Formac Image Gallery er helt rå... En gjennomsnittlig refreshrate på 15 ms mens den karrer seg helt ned til 10 ms ved høy aktivitet - bør man klage på det? Hvis dere da fortsatt sier at den ikke klarer å prestere som en CRT begynner jeg å tvile litt - Refreshraten på 10 ms tilsvarer 100 Hz, altså 1/0,010 = 100 Hz

 

Hvordan vet du at den karrer seg ned til 10 ms ved høy aktivitet? Har du testet dette?

 

 

Uansett min personlige erfaring fra de LCD skjermene jeg har prøvd er at ingen så langt er gode nok til FPS (Quake/CS).

Merket spesielt ghostingen i CS (kanskje fordi jeg har spillt det mye mer en Quake) Var nesten umulig å treffe hode på grunn av ghostingen.

Har testet de nyeste skjermene fra Dell, Samsung og Hitachi. Har ikke testet den Formac-skjermen.

 

Men dette med ghosting er veldig individuellt. Man må ha spillt en del for å merke det, men når man først har gjort det og sitter å irriterer seg over ghosting da er det ingen vei tilbake. Selv fikk jeg nok av en LCD jeg lånte (det var en Samsung) etter 2 dager og byttet tilbake til 19" CRT. Fikk helt fnatt av ghostingen.

 

Til alt annet en FPS er de helt perfekte; om enn litt dyre da.

Det er fremdeles overpris på LCD i forhold til CRT. Dette har jevnet seg noe ut i det siste, men fremdeles, spesiellt i Norge er det slik at man må betale en god del mer for å få en god LCD-skjerm som kan brukes til spilling.

Spesiellt på de billigste LCD-skjermene er det stor forskjell på pris i Norge vs. USA. Billigste LCD i hw-prisguiden ligger vel på 2550 mens de billigste i USA koster 1550 kr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...