Gå til innhold

BK: Makroforsøk av en øyenstikker (tror jeg xD)


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har prøvd meg på et makrobilde igjen. Som dere ser i tittelen er jeg ikke helt sikker på hva jeg har tatt bilde av, men det ser ut som en øyenstikker :!: Det jeg ikke er helt fornøyd med, som sist er at dybdeskarpheten kanskje er litt feil, men her har jeg brukt blender f/8 noe jeg trodde skulle holde til å få hele insektet klart, men nei..

 

post-165106-1246910506_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vannymfe heter det. ;)

 

Der hvor fokus er, er jo skarpheten fin, men det hjelper dessverre ikke når ikke resten er det. Ikke er det nært nok til å fungere som et portrett heller.

 

Et triks i makrofotografering er å fotografere motivet fra siden, slik at du får hele krypet i fokus. Dette burde du ha prøvd på her også. Men da kommer du naturligvis ikke like nære.

 

Vannymfer er noe dritt å ta bilde av mtp. komposisjon. Lange og tynne. Derfor er jeg selv mest fan av å ta bilder på høykant.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Syntes dette er ett fint og skarpt bilde jeg - kanskje litt dulle/mørke farger. Samt at det nok burde vært litt mer luft i toppen for komposisjonen. Bakgrunnen er fin !

 

Skarpheten sitter der den skal, og det funker helt fint med den DOF'en du har brukt. Å be om at hele dyret skal være i fokus er tullete, og ikke minst umulig fra denne vinkelen.

 

Med mindre man tar standard bilder av insektet for en lærebok, så er det helt unødvendig at hele dyret skal være i fokus, så lenge fokus sitter der det skal, nemlig på øynene

 

- Siden bakgrunnen er såpass monoton så bør det vel la seg gjøre å ta en tur i PS og legge på litt luft i toppen ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...