Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Blir dårlig av blod


Gjest Guest_pysa_*

Anbefalte innlegg

Gjest Guest_pysa_*

Hallo!

 

Jeg er en gutt på 15 år som ikke tåler blod. Om jeg ser blod, gørr eller et eller annet som er inne i en kropp blir jeg kjempe svimmel og kvalm.

Dette trakk ned på naturfagskarakteren min i år også da vi hadde om blod i påske.

I de timene vi hadde om blod satt jeg på pulten min med hode ned på armene mine og skalv. Jeg fikk ikke med meg hva læreren sa for noe og prøven vi hadde om blod den fikk jeg 2 på. Hovedkarakteren min var på en svak 4 mot sterk 5 som jeg fikk i jul.

 

Dette problemet har jeg slitt med i hele livet. Jeg kan huske en episode i andre klasse der en i klassen min skjærte seg på et glassgår, og han satt seg ned og blodet rant ned. Da spydde jeg rett foran allesammen. Komisk nå, men der og da var det kjempeflaut.

 

Er det noen som sliter med det samme? Noen som har tips til hvordan jeg kan tåle blod mer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alle har fobier og for deg er blod en fobi. Det er ikke noe du kan gjøre svært mye med, annet enn å tenke at fobier ligger i hjernen din og det er noe underbevisstheten din rett og slett ikke tåler. Det eneste du kan gjøre er å prøve å tenke at blod er en helt naturlig ting for oss og at det er akkurat det samme som f.eks vann bare at det er rødt og litt tjukkere. Ofte er det en god idè og oppsøke f.eks en psykiatrer/psykolog å snakke om fobiene dine. Eller du kan snakke med noen andre om det, f.eks noen av familiemedlemmene dine. Å snakke om fobier gjør at du blir mer vant til dem og etter hvert kan overta den kontrollen du mister når du ser blod. Søk litt på nettet og finn ut litt om blod, lær deg alt om det så vil hjernen og underbevisstheten din etter hvert innse at det er ikke så ille likevel, og du vil sakte men sikkert komme deg over det.

Lenke til kommentar
Gjest Guest_pysa_*

Problemet er at det også er vanskelig å snakke om blod. Jeg kjente jeg ble litt småkvalm istad da jeg skrev innlegget, så det er virkelig ille.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...