Gå til innhold

Billige styrkeløftesko til nybegynner?


Anbefalte innlegg

Når relativt gode utøvere driver å spesialbestiller "gymsokker" fra tyskland for å ha noe som er godkjent som "sko" men så nært opp mot sokkelesten som mulig, da sier det meg at det ikke er så fryktelig dumt. Vi er tross alt laget for å løfte barfot.

 

Strukturen til enkelte løftere vil kanksje tilsi at det beste for dem er å løfte barbeint. For andre er det ikke sånn.

 

Knebøysko med opphøyd hæl er kun brukbart i knebøy. Og da sliter jeg med å se hvorfor en, som i sin egen topic omtaler seg selv som nybegynner, og som sier han aldri har tenkt å konkurrere , skal fly rundt og måtte skifte sko mellom ulike øvelser når han er på trening.

 

Hvis han er nybegynner og fornuftig kjører han knebøy 3 ganger i uka. Om han gjør dette vil knebøyen hans gå opp alt fra 30 til 50 kg på noen få måneder. Om skoene gjør at han kjører med bedre teknikk og blir mer stabil ser jeg ærlig talt ikke problemet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Strukturen til enkelte løftere vil kanksje tilsi at det beste for dem er å løfte barbeint. For andre er det ikke sånn.

 

Joda, det kan jo være. Nå kjenner jeg ikke til hvor stor prosent av befolkningen som har et handicap i form av over/underpronasjon eller andre ting som tilsier at de ikke kan løfte "barbent", men de fleste har sansynligvis godt av å løfte uten sko, mener både fagerli og flere internasjonale "eksperter" har drevet å skrevet en del om dette i det siste.

 

Kan bare si for min egen del at alle problemer i forhold til balanse/stabilitet og i forhold til ankelplager forsvant i det øyeblikket jeg gikk over til å løfte barbent i knebøy og markløft.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...