Gå til innhold

Hvor lenge holder sjokolade seg?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei,

Jeg har så mye sjokolade som er gått ut på dato, men det er jo "best før" dato. Hvor lenge etter denne er det alikevel trygt å spise sjokoladen? (Lagret i romtemperatur). Hva skjer med sjokoladen når den går ut på dato?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kommer helt an på hvor lenge den har ligget.

Sjokolade som har ligget har tendens til å bli litt tørr. Og det kommer et veldig, veldig, veldig tynt lysebrunt/grått belegg på den. Dette er helt ufarlig. Kan høres skummelt ut og som mugg, men det er ikke det. Med mindre den har ligget der utrolig lenge.

 

Korriger meg om jeg tar feil. :)

Skrevet

Jeg hadde villet smakt på den, og spist den om den smaker godt. Er den dårlig så merker du det fort. Jeg vil tro at fettet kan harskne om sjokoladen blir ekstremt gammel, og da smaker den sannsynligvis ikke noe godt.

Skrevet (endret)

Tror det holder seg ganske lenge etter best før dato.

Som nevnt over så kan det danne seg et tynt grått/ hvitaktig belegg utenpå sjokoladen, men det går helt fint an å spise sjokoladen for det. Så lenge det smaker vanlig (kan hende det vil smake litt tørt da) så kan du nok trygt spise det. Jeg tror egentlig at best før dato på sjokolade er mer laget for å være sikkert på at produktet ser ut som det skal, altså uten det eventuelle belegget.

 

Hvis du ikke tør å spise alt så kan du alltid sende det til meg :p

Endret av E.C.
Skrevet

Som tidligere nevnt, så kan sjokoladen bli harskne. Det hvite belegget og tørrhet skyldes at sjokoladen lagres feil, altså for varmt. Derimot er det lettere å skjønne om god sjokolade er blitt feillagret, enn billigere sjokolade.

Skrevet

Om sjokolade lagres for varmt vil mange av smaksstoffene "fordampe", og sjokoladen vil ofte bli grå og smuldrete. Den vil ikke være farlig å spise (før den evt. harskner, da ville jeg ha vært skeptisk), men den vil ikke smake noe godt heller. Jeg har selv med tungt hjerte kastet dyr sjokolade i søpla etter å ha oppdaget at den hadde blitt lagret for varmt :(

 

Som khalif sier, med billig melkesjokolade merker du ikke så stor forskjell uansett, men du får bare bruke smakssansen din :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...