Gå til innhold

Bytte ut cpu og skjermkort til DV6184ea (DV6100serien)


Scarn

Anbefalte innlegg

Eg lurte på om det er kostbart å oppgradere min noværande HP DV6184ea. Då tenkte eg på cpu og skjermkort. No sit det i eit Geforce 7400 G0 og ein Centrino T5600 om eg ikkje tar heilt feil. Skulle gjerne hatt ei liste/forslag med komponent og pris.

 

Takk! :)

 

Edit: Det er nok ein T5600 som er i.

Endret av Scarn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Geforce 7400 sitter nok desverre fast i hovedkortet, og har ingen oppgraderings muligheter. CPU derimot kan være mulig, men jeg er ganske sikker på at utbyttet ikke blir så enormt som det ville vært og kjøpe en pc som er raskere enn den du har nå.

 

Men om det kun er prosessoren du får oppgradert får du ikke noen spesielt merkbar bedre FPS i spill vil jeg tro. (jeg antar at dette er en av hovedgrunnene til at du ønsker og oppgradere skjermkortet?). Det enkleste er nok og gå til innkjøp av en ny bærbar, nå er de jo ikke alle så dyre heller.

Lenke til kommentar

Ja, det kan være mulig at 7400 GO ikke er en del av hovedkortet, men jeg tror problemet her blir at du enten må lete internett rundt etter ett 7600 Go kort, og er du heldig og finner ett, må du helt sikkert rundt 1000 kroner, pluss frakt fra et eller annet land samt tollavgift. Og jeg vil si at det absolutt ikke er verdt det, ytelsen vil ikke bli noe enorm ettersom disse kortene er "gamle" når man tenker på 8 serien, 9 serien og nå 1* serien.

 

Jeg tok et par søk på google, ebay, amazon og uten noe treff, så med mindre en eller annen guru her inne har et disponibelt, tror jeg ikke du kommer langt.. Spar heller pengene og kjøp deg ny bærbar, du vil få MYE mer igjen for pengene!

Lenke til kommentar

Jeg ville hørt på andr3asb.

 

Vet du i det hele tatt om biosen ville gjenkjent noen andre kort enn det du har? Litt kjipt å skaffe nytt skjermkort og finne ut at biosen ikke gjenkjenner det.

 

Kjøleløsningen er nok også litt begrenset. Om du får ett mye bedre skjermkort (skjer nok ikke) ville nok ikke laptopen klart å holde det kjølig.

 

Slike gamle laptoper (7-serien er jo gammel) er det vanskelig å lite gunstig å oppgradere såpass viktige og dyre komponenter.

 

Om laptopen ryker pga varme fra nytt skjermkort/cpu, ville du nok ikke kunne reklamert dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...