Gå til innhold

BK: Panorama fra take


Anbefalte innlegg

jaja, lenge sia eg har lagt ut noke her no, so var oppå take ein dag pga fint vær , kjeda meg og ville ha ein litt random plass å ete is mens mamma og pappa sov middag. Tok derfor med meg stativ og kamera opp på take på øverste møne og jore meg klar. Resultatet var litt så som så men er litt (ok) fornøyd me deg. Eneste er at du kan sjå kanta der bilda skal bli bitt samen litt god(?) GoNuts

post-85068-1245588715_thumb.jpg

Endret av schester
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Bildet skal ikke være større enn 1280 piksler i den lengste retningen.

 

Pga du ikke fulgte dette ble bilde ødelagt litt for meg fordi jeg måtte scrolle til sidene. Det ødelegger at du kan se hvor noen av bildene er spleiset sammen. Men ellers likte jeg bilde, utrolig stilig at du har med begge kantene på hver side av bildet sånn at du føler at det er litt begrensninger.

Endret av TheDale
Lenke til kommentar
Ville kanskje til-og-med anbefale deg å bruke HDR på neste panorama-bilde tatt i solskinn, slik at du får med mer informasjon fra fjellene.

 

+1

 

Jeg er veldig fan av HDR, da det ikke brukes for å få frem den typiske "HDR-effekten", men for å fremme detaljer i mørke og lyse områder. Så jeg ville tatt en 6-8 eksponeringer, og satt sammen.

Lenke til kommentar
3 eksponeringer er mer enn nok. I alle fall i dette tilfellet. Skjønner ikke hvofor folk bruker mer enn det.

 

 

Får å få mer detaljer. Med 3 eksponeringer kan det hende du må senke og høyne lukkerhastigheten mange hakk for å få med detaljer i lys i den ene og mørket i den andre, så med 6 kan du ta 3 i hver ende, og dermed mykere overgang, vakrere farger og mer detaljer.

Lenke til kommentar

I de fleste tilfeller er 3 eksponeringer nok. Du må nok senke/høyne lukkerhastigheten med flere hakk, ja. Men det ser jeg ikke noe problem i. Du vil ikke se noen forskjell på "overgangene" og bildet vil ha mer enn nok dynamisk omfang.

 

Mere enn 3 eksponeringer gir mer rom for uskarphet, du kan ikke bruke bracketing, lager større filer og blir vanskeligere å jobbe med. Og som regel vil det ikke være noen fordeler med det.

Endret av Aak1
Lenke til kommentar
Mere enn 3 eksponeringer gir mer rom for uskarphet, du kan ikke bruke bracketing, lager større filer og blir vanskeligere å jobbe med. Og som regel vil det ikke være noen fordeler med det.

 

Produktstrategene til kameraprodusentene er å takke for dette. Mange prosumer-modeller har støtte for 5-frame bracketing. Enig i at 5 eksponeringer stort sett er overkill, though.

Lenke til kommentar

Selv om du har gitt deg, så må jeg bare legge til: Det er ingen smakssak. Det handler om å forstå hva man gjør og hvorfor det fungerer ;) Det er ikke GALT med 6 eksponeringer, det er bare overkill i de fleste situasjoner.

 

I beinhardt lys kan du få penere HDR-bilder om du går for -3, -1.5 0 +1.5 +3 enn om du bare går for -3 0 +3. Litt avhengig av sensor, så skal man helst ikke ha mer enn 1-2 EV mellom hver eksponering. Om man trenger mer enn det, så bør man øke antall eksponeringer. Prøv selv å justere +/- på raw-filene i etterkant, så får du fort en følelse for hvor mye justeringer sensoren sin tåler før du får synlig støy.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...