Gå til innhold

Powerpoint kan skade forståelsen


Anbefalte innlegg

Jeg bruker ofte lang tid på å få presentasjonene til å se pene ut. Innrømmer at jeg tenker ikke på hva som er mest lærerikt, men jeg koser meg når jeg lager dem.

 

Selv setter jeg pris å se på presentasjoner hvor man ser at personen faktisk har lagt litt tid i det, og ikke bare kasta på noen bulletts med noen tamme "windows 98 like" animasjoner.

 

Min siste presentasjon (utdrag):

 

post-67650-1245282101_thumb.jpg

post-67650-1245282150_thumb.jpg

 

Lager en del minimalistiske presentasjoner også.

 

post-67650-1245282527_thumb.jpg

post-67650-1245282581_thumb.jpg

 

Det er min oppfatning av en god ppt.

Endret av Slurt-is
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Underlig at dette plutselig er en nyhet igjen? Den onde bruken av powerpoint er noe som dukker opp med jevne mellomrom. Leste/diskuterte vell dette for første gang på midten av 90-tallet.

 

Det er vell en grunn til at mange innenfor visse akademiske miljø sverger til beamer/latex. Man lager bra presentasjoner i løpet av få strakser og "fancy" unødvendig dilldall er så vanskelig å få til at ingen gidder. Og setter man seg ned og bruker noe ekstra tid første gangene man lager presentasjoner har man et stilark som kan brukes resten av livet. Identitet er viktig. Fancy powerpointpresentasjoner overlesset med alskens unødvendige effekter er ikke bare irriterende for lytterene og tar bort fokus fra emnet, men det gir ingen identitet. Man ser som regel ikke forskjell på om det er Per, Pål eller bestemor som har laget den. En presentasjon bør vise din identitet. Ta f. eks. IFI. De av de gode foreleserene der, som bruker beamer, kan umiddelbart identifiseres ut fra presentasjonen. De aller aller fleste som bruker powerpoint resulterer i en salig smørje uten identitet.

 

Det beste foredraget jeg var på i vår, var et foredrag hvor foreleseren glemte å slå på prosjektoren de første 20 minutter.

[/rant]

Lenke til kommentar

Animasjoner funker helt klart på VISSE områder, som f. eks å illustrere noe, men når folk begynner å animere skrift osv virker det veldig uproft og forstyrrende.

 

Jeg synes det blir feil å si at dette er en svakhet med programmet, for det finnes jo mange tilfeller der det passer med annimasjon. Det er lett å se på en powerpoint om det er en erfaren foreleser som har laget den eller om den er laget av noen som aldri har laget en før.

 

Så jeg synes ikke man skal rakke ned på programmet fordi uerfarne brukere peiser på med annimasjoner der det egentlig ikke burde være det.

Lenke til kommentar

På media lærte eg at du ikkje skal bruke eit verkemiddel som du ikkje kan koble til innhaldet. Kan du ikkje forklare at ein strek som viser reiseruta til Magellan skal kome samtidig med ein billyd, skal du ikkje ha nokon billyd der. Enkelt prinsipp, og det fungerar veldig bra, både til å lage presentasjonar, redigere film o.l.

Lenke til kommentar

lager alltid helt plaine pp fremvisninger, i skolesammenheng hadde jeg bare hvit bakgrunn med en overskrift noen stikkord og et bilde elelr figur, i jobbsammenheng nå har vi en mal med en ramme rundt og holder det veldig stikkordpreget enda selv om det er en del mer informasjon som skal formidles nå :) - syns det er lettere å presentere i jobbsammenheng enn det var på skolen, hvis det er til trøst for noen :)

Endret av Daily-Drifter
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...