Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Kjappe innspill på muntlig eksamensoppgave


Anbefalte innlegg

Oppgave: "Det religiøse mangfoldet i Norge"

Ta for deg det religiøse mangfoldet i Norge. Velg to religioner og ett livssyn. Se på likskaper, ulikskaper og konflikter.

Her kan man komme inn på menneskessyn, samfunnssyn, gudssyn, frelsessyn og etikk. Bruk gjerne aktuelle saker fra dagens nyhetsbilde og egne erfaringer.

 

Har valgt islam, kristendom og livssynshumanisme.

Noen gode innspill på viktige punkt jeg burde få med? Tenker særlig på aktuelle saker fra dagens nyhetsbilde.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Særlig diskusjon om abort tror jeg er en god idé å ta opp. Homfili er også aktuelt, men husk at kristendommen og et kristent livssyn ikke nødvendigvis er det samme. Disse to temaene er kanskje ikke diskutert så mye nå siden det er blitt litt fy-fy å si at noen av dem er feil, men likevel. I alle fall homofilt ekteskap, det har man jo vært ganske mye inne på.

 

I tillegg vil jeg enda en gang nevne saken med global oppvarming og dette. Livssynshumanismen vil vel på en mer eller mindre paradoksal måte(dette kan vi diskutere, men jeg gidder ikke nå) hevde at en skal ta vare på verden, mens som jeg sa så har jeg vært ute for kristne som mener dette er en del av Guds plan før han i følge Johannes' Åpenbaring skal skape verden på nytt. Spørsmålene her blir noe sånt som

- Skulle ikke menneskene være forvaltere da?

- Hvis humanismen stemmer, har vel ikke disse heller noe krav på at andre ikke skal ødelegge verden. For hvem har sagt det?

- Hvis kristendommen tar feil, sitter plutselig disse spesifikke kristne der med skjegget fullt av postkasser og vet ikke sin arme råd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...