Gå til innhold

Ibanez S-320 WK El-Gitar og buzzing


RatKing

Anbefalte innlegg

Hoppla,

 

Har akkurat gått til innkjøp av en Ibanez S-320 WK El-Gitar hvor 3dje mørkeste streng buzzer når jeg klimprer på den. Dvs at den ligger altfor lavt nedpå helt øverst på halsen. Har kikket litt i manualen men tenkte kanskje noen her har erfaring med slikt før jeg skrur alt ut av stilling ;)

 

-= RatKing =-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg regner med det er snakk om D-strengen? Sett på et kapo på bass E-strengen og hold samme streng nede på siste bånd. Se om strengen ligger helt nedpå toppen av metallbåndet fra 5-12 bånd. Det skal være ørlite mellomrom mellom nederst på strengen og toppen av 8 bånd. Hvis strengen blir liggende helt nedpå alle bånd så er halsen for flat. Da kan trussrodden justeres litt slik at halsen får en veldig, veldig slak banankurve - det vil hjelpe på slik at strengen får mer plass til å vibrere uten å nå borti båndene. Ellers så kan det hende at halsen må tiltes litt i tillegg til å justere bridge og sadler. Hvis du ikke har den fjerneste anelse om hva jeg snakker om, så ta gitaren med til en forhandler og få ordnet det der. etter man har gjort slike justeringer så må man etterstemme og intonere på nytt og antagelig etterjustere og finintonere igjen etter et par dager etter som halsen setter seg. Dette kommer an på treverket i halsen og om det er halsen du justerer. Ellers kan det hende at nuten (de sporene strengene går i ved gitarhodet) er for lav.

 

Jeg har justert strenghøyde på straten min slik at de ligger rimelig lavt, spiller jeg litt for hardt så får jeg stringbuzz, men som ikke låter gjennom ampen. Dette er da helt problemfritt. Dernest kan det hende at båndarbeidet ikke har vært godt nok og at noen bånd må files ned. Men ta med gitaren til en forhandler med kompetanse, så bruker det som regel å gå i orden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...