Gå til innhold

Moblin - distro for netbooks


Anbefalte innlegg

Til dere som har netbooks kan kanskje denne distroen være interessant?

Se filmen hos Youtube

 

Må si jeg er ganske imponert over det nye utseende Moblin har fått. Jeg tror faktisk denne distroen kommer til å slå an hos folk, selv de ikke Linux interesserte. Håper Moblin blir standard distro på netbooks istedet for Linpus etc.

 

Noen så har testet Moblin på sin netbook/pc? Hva syns dere?

 

Moblin er ute i beta versjon nå så regn med bugs, feil etc.

 

http://moblin.org/

Endret av mesha
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har sett denne, og den ser meget bra ut. Bare intel får skikk på driverne sine kan dette bli riktig så bra etterhvert! Tror dette kan bli en vinner. Nå kommer jo Dell snart med Android og det bir nok noen som begynner å bruke moblin også, så jeg håper at dette betyr slutten for xandros og linpus.

 

Har forøvrig installert Ubuntu Netbook Remix 9.04 på min mors Eee900 i dag, og er tålelig fornøyd, men av en eller annen grunn lagger/hakker musepekeren i hovedmenyvinduet oO i Firefox etc er alt helt greit. merkelig. Men jeg ser at Netbook remix-løsningen er litt halvhjertet nå som moblin viser seg frem!

 

Moblins grensesnitt minner forvrig ganske om de foreløpige skissene til Gnome 3.0 som skal komme første halvår i 2010.

Lenke til kommentar

Sikker på at den er bedre enn linpus og xandros på annet en utseende?

Hvilken distro er den bassert på da? Ville foretrukket noe basert på en av de store distroene som ubuntu, mandriva, fedora, openSUSE osv.

 

@Filthpig: Du installerte UNR på en eee pc 900? Den har jo Celeron-prosessor, og UNR krever Atom-prosessor står det her. :hmm:

 

Off topic: Inlegg nr 75 :fun:

Endret av -TuX-
Lenke til kommentar
Sikker på at den er bedre enn linpus og xandros på annet en utseende?

Hvilken distro er den bassert på da? Ville foretrukket noe basert på en av de store distroene som ubuntu, mandriva, fedora, openSUSE osv.

 

@Filthpig: Du installerte den på en eee pc 900? Den har jo Celeron-prosessor, og UNR krever Atom-prosessor står det her.

 

Off topic: Inlegg nr 75 :fun:

 

den er fedora-basert om jeg ikke husker helt feil.

 

Angående Celeron vs Atom er det nok ikke så stor forskjell på det, grunnen til at de sier Atom er vel at det er det 95% av nettbøkene kjører. Atom er også x86, så det spiller nok ikke noen rolle. Til og med Eee 701 er testet og "godkjent" for UNR :)

Lenke til kommentar
Testet den live på AA1 150'n min. Alt fungerte! Det ser veldig lovende ut!

 

Komplett motsatt her. Får ikke koblet meg til nettet, jeg kan ikke browse gjennom hovedpartisjonen min som Ubuntu er installert på, MSN er ikke støttet i IM-programmet.

 

Men så er dette en beta, så.. ja.. Men jeg tror jeg holder meg til Ubuntu en stund til.

 

Her er en torrent for dere som opplever Moblins servere som ekstremt treg.

Lenke til kommentar

Fått endelig testet Moblin (dog bare fra USB, orket ikke å installere) på min AAO (110 1.5G RAM), bootet relativt kjapt (Linpus er kjappere) og trådløst fungerte uten videre. Likte veldig godt UI'en, enkel og grei. Mye bedre en dagens løsninger for netbooks. Så det negativet, dette er virkelig en beta. Bugs og UI-feil florerer, også mangel på funksjoner. Ser ikke bort i fra at jeg installerer denne på AAO'en når den blir stabil.

Lenke til kommentar

Moblin ser lovende ut! Men er ikke noe å bruke forløbig, er jo trossalt i beta. Mye bugs her og der, men gleder meg til den går ut av beta og er klar for markedet :) Håper at de får terminal integrert bedre, slik at man bare kan trykke på en enkelt knapp og komme til terminal :)

Lenke til kommentar

Tester ut Moblin på netbook'en, og ved første øyekast ser det ut til å være en visuelt pen, praktisk distro. Etter noen timers bruk er oppfatningen en annen. Her kommer det tydelig frem at dette bare er en beta, og forhåpentligvis vil ting rettes ut til release.

 

Har ett spørsmål som forhåpentligvis noen her kan hjelpe med. Finner ikke stort av svar og spørsmål om Moblin på nettet.

 

Jeg prøver å få satt opp NFS, evt. samba på denne maskinen. NFS ligger ikke i repo, og er vel derfor utelukket(?). Samba ligger i repo, og har installert, men klarer ikke å koble til andre maskiner på nettverket. Netbook'en skal kun være klient, men kommer ingen vei.

 

Edit: Fikk visst til samba i går, uten at jeg helt vet hva jeg gjorde...

Endret av WonderStivi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...