Gå til innhold

Stephenie Meyer- Evighetens Kyss


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke store forskjellen på de forskjellige utgavene, så vidt jeg kan forstå så bruker det å dreie seg om diverse rettelser(som feks stavefeil o.l mindre ubetydlige ting), og eventuelt bytte av omslagbilde på boka.

Ingenting å bry seg om med andre ord. For helheten av boka er den samme, innholdet er uforandret.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

På grunn av topicsetningen foreslår jeg at vi får i gang en diksujon rundt boken...

 

 

Da har jeg også lest Twilight, første bok i serien til Stephenie Meyer.

Etter å hørt fantastisk mye om boken, og fått flere anbefalinger enn jeg noen gang har fått ved andre bøker, så var forventningene høye. Bare forsiden til boka gjorde at jeg gledet meg til å lese den. Egentlig vil jeg si at utseendet til hele serien er noe av det beste utseendet jeg har sett på bøker. Fantastisk med den sorte bakgrunnen og de mystiske bildene! (Jeg har den engelske versonen om det er noen forskjell).

 

Alt er egentlig helt klisjè. Twilight er den ultimate, unike kjærlighetshistorien som er farlig og mystisk, og holder deg fast fra begynnelsen til slutten av boken. Hvem har ikke drømt om å bli forelsket i en vampyr eller en varulv for den saks skyld? Å være forelsket i et vanlig menneske er ille nok, men hva med når du er forelsket i noe du egentlig ikke kan ha? Detaljene, beskrivelsene og historien er overraskende bra, så det er ingen tvil om at Meyer skriver helt fantastisk. Så utrolig fengende liksom! Til og med folk som aldri leser, og hater å lese synes boka er bra. Jeg skjønner veldig godt hvorfor boka er blitt så stor og populær som den har blitt. Ingen kan ta Meyer for å være en dårlig skriver, selv om ikke alle liker historien.

 

Det eneste som trekker litt ned er at jeg tror ikke denne typen sjanger er noe for meg. Det blir for klisjè til tider. Jeg liker bøker som har en litt dypere mening, og det synes jeg denne mangler. Historien er fantastisk som sagt, men det er ingen mening med den, dermed får jeg ikke så mye igjen etter å ha lest den. De beste leseropplevelsene får tårene til å fosse nedover kinnene mine, og etter jeg er ferdig sitter jeg igjen med en hel masse tanker. Denne boka var ikke ei sånn bok. Den er bare fengende, takket være at Meyer fører et vidunderlig språk. Den gav mersmak, og jeg ser fram til å lese hele resten av serien.

 

Filmen har jeg hørt en er stor skuffelse. Det blir jo som regel det etter man har lest boka først, blir så mye som mangler. Jeg gidder ikke stresse med å se den enda.

 

Jeg vet at sykt mange har lest boka, så hva er deres meninger?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Da er jeg ferdig med hele serien. Har ikke gjort annet enn å lese siden ferien begynte jeg. Aldri lest så mye på så kort tid.

 

Som alle andre jenter så ble det til slutt at jeg måtte gi meg helt over for denne serien. Jeg klarte å holde meg skeptisk under de to første bøkene. Ble ikke helt trollbundet av dem. Skjønte egentlig ikke hva som var greia med at disse bøkene liksom skulle være større og bedre enn harry potter til og med...

 

Men da jeg kom til tredje boka endret synet seg. Jeg fikk så stor medfølelse for Bella, og ble rett og slett helt hekta.

Jeg skal ikke si for mye om serien, siden det høres ut som de fleste leser den på norsk, og dermed bare har lest de to første bøkene som har blitt oversatt.

Vil bare si: Gled dere til resten av serien!

 

Jeg likte tredje boka, Eclipse best. Grunnen var alt som skjedde med Jacob. Jeg synes at det ble litt mye vampyr til tider, så Jocob var en deilig kontrast. Siden tredje boka holdt serien sitt fantastiske og magiske nivå.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Jeg likte tredje boka, Eclipse best. Grunnen var alt som skjedde med Jacob. Jeg synes at det ble litt mye vampyr til tider, så Jocob var en deilig kontrast. Siden tredje boka holdt serien sitt fantastiske og magiske nivå.

 

Jeg er helt enig :) Alle Twilight-bøkene er geniale, men 3'ern er fantastisk! :D Leste serien altfor fort :\ Jeg vil fortsatt ikke at den skal slutte. Noen som har hørt noe mer om boka Midnight Sun av samme forfatter? Det skal visst være Edwards versjon? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...