Gå til innhold

Optik til D450 Canon


Anbefalte innlegg

Jeg er rimelig fersk på speilrefleksfronten. Anskaffet meg D450 Canon for noen måneder siden, har vært i Paris og noen småturer siden, og er temmelig fornøyd med bildene. Det er nok en vei å gå før jeg lærer meg innstillingene til forholdene... men det får komme når det kommer.

 

Jeg har standard KIT'en som kommer med Canon D450, og så vidt jeg vet er ikke dette særlig bra optik? Jeg fortalte en kollega at jeg skulle til Roma snart, og kunne tenke meg bedre over-all optik. Jeg ville tro at jeg vil trenge bedre zoom, samtidig som detaljer på mer mikroskopisk nivå ville vært artig (de to lar seg vel kombinere?).

 

Han anbefalte Denne

 

Helt konkret, hvor stor forskjell vil det bli? 5000,- er jo like mye som jeg betalte for kamera(!). _Hvordan vil jeg merke forskjell på bildene?

 

OG hva anbefaler dere?

Endret av chiefo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her har du en del bilder tatt med 18/200 os linsa:

http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=357214

 

Ellers er jo canon sin rimlige 55/250 ganske så grei, den har jeg lånt flere ganger til min 450d og det er en linse jeg kunne tenkt meg.

Litt bilder med den:

http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=459569

Da har du jo penger til en blitz også.

 

Ellers har du jo sigma sin apo utgave av 70/300:

http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=266596

 

Ørne bildet på siste siden der er jo skarpt nok synes jeg.

Endret av sollie
Lenke til kommentar

Vil helt klart anbefale å kjøpe et objektiv i tillegg til det du har isteden for å erstatte det med et "alt-i-ett objektiv". Jeg har selv Sigma 50-150 f/2.8 og er knallfornøyd med dette. Da får du mye høyere "lysstyrke" og sannsynligvis en mye bedre autofokus enn det du har med et "alt-i-ett objektiv".

Lenke til kommentar

@chiefo:

 

Som nevnt ovenfor, et objektiv med så stort omfang har svakheter (gjelder uansett pris). Det er langt fra at optikken er dårlig, den er nok reelt sett bedre enn i kit-objektiver, men omfanget 18 - 200 mm (11 x zoom) medfører kompromisser. I tillegg er dette er svært kompakt objektiv, noe som går noe ut over lysstyrke. Men jeg er klart fornøyd med optikkens kvalitet, og flere av bildene tatt med dette er brukt i magasiner i utlandet.

 

Nå har jeg selv dette objektivet, dog uten optisk stabilisator. Og det er uten tvil mitt mest brukte objektiv de siste 1 1/2 år, selv om jeg har andre objektiver som dekker i sum det samme området. For en som reiser en del med lite bagasje (kun håndbagasje) er det et objektiv som knapt kan erstattes. Objektivets største fordel er fleksibiliteten, noe som for min del gjør at jeg tar med meg kameraet langt oftere.

 

Objektivet har en nærgrense på 45 cm, noe som gir mulighet til detaljbilder.

 

Tester av objektivet (Uten bildestabilisator)

Camera Labs

Oversikt over en lang rekke "tester"

 

Ellers er objektivet med bildestabilisator tilgjengelig til 3 300 kr og uten fra kr 2 400. Personlig har jeg ikke savnet bildestabilisatoren.

 

Men ønsker man å utvikle foto som hobby kan nok det å komplementere kitobjektivet med et 55 - 250 mm være mer fornuftig. Og om man faktisk ser en all-round zoom som interessant, bør man også vurdere Tamron AF 18 - 250 mm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...