Gå til innhold

Multi exposure teknikker?


Anbefalte innlegg

På k20d kan jeg lage multiexposure med opp til 9bilder med eller uten Auto EV.

 

Kan dette brukes til noe fornuftig utenom å lage spøkelser?

Med eller uten Auto EV adjustment?

 

Ser disse helt støyfrie natt bidlene og lurer på om dette er veien å gå for å få til det?

Endret av Phaser_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
støyfrie nattbilder er lav iso og stativ.

Multiexposure kan du bruke til å lage HDR bidler, eller ta flere bilder med ulik eksponering dersom du er usikker på lysforholdene men ikke vil ta et-se på-ta nytt

 

Tror du missforstår meg litt. Her er det snakk om å ta opp til 9 bilder som legger seg oppåhverandre til ett bilde.

Lenke til kommentar

Det å ta flere undereksponerte bilder og slå disse sammen er en teknikk som skal gi bilde med mindre støy en en lang eksponering. Tilfeldig støy i bildene skal da utjevnes når du slår sammen bildene. Så jeg tror det skal være en metode å få pene nattbilder.

Lenke til kommentar
Det er dette jeg tenker på ja. Men kan man bruke det til noe fornuftig uten å lage "spøkelser" (gjennomsiktige motiver over hverandre)

Er det ikke det som er poenget da? De bildene som multieksponeringen består av vi jo måtte smelte sammen på et vis. Om det er fornuftig eller ikke blir opp til deg selv.

Lenke til kommentar

Ja selvfølgelig er det mulig men det var ikke poenget med spørsmålet mitt. Jeg veit att dette er mulig (se første post) men lurer på om teknikken kan brukes til noe annet. Som for eksempel ahaf skriver. Det høres interesant ut. Men noen som har noe oppskrift på dette. Hva slags motiver fungerer det på osv? Har det noe for seg der man ville hatt normale lukkertider uansett?

 

Jeg innbiler meg også att man kan viske ut mennesker som beveger seg på en stor plass eller biler på en vei men er ikke sikker på om 9 bilder er tilstrekkelig.

 

Jeg får ta en tur ut å teste litt. Sikkert smartere det enn å sitte inne å lese her :p

Lenke til kommentar

Å viske ut mennesker er vel mange separate eksponeringer og Photoshop kanskje den beste løsningen på. Men du er inne på noe – for det å ta bilder av rennende vann etc. kan være et glimrende bruksområde for Multi Exposure. 9 bilder av en foss skulle få «silkeeffekten» mange er ute etter, uten at du trenger å bruke ND-filter eller annet styr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...