Jump to content
Sign in to follow this  
ygo

er det skjerkortet som er dødt?( nei, testa nå, hva annet?)

Recommended Posts

Hei, satt å fikla med maskina mi i går, låste opp xp xpuen prøvde litt forskjellig klokking osv da skjermen plutselig ble svart. Når jeg prøver å starte maskina på nytt starter alle vifter og hdder. Men ikke no booting. Jeg fant da ut at skjermkortvifta sto stille. (Hercules radeon 8500 LE) HAr et ASUS A7N8X Deluxe hk og det lyser grønt i dioden på det mener jeg.

Hva er deres mening om hva som har død?

Share this post


Link to post

Test grafikkortet i en annen maskin. Hvis det ikke fungerer har du funnet feilen, hvis det fungerer så må du begynne å feilsøke.

 

Stappet ram'en skikkelig godt ned i slot'en?

Share this post


Link to post

det var ikke skjermkortet. Svarte, ingen av de jeg kjenner med amd er tilgjengelig før etter helga. Så får ikke testa resten... :( Har aldri vært borti at noe bare skal dø helt ut og ikke funke etterpå av overklokking. Har ikke blitt for varmt. Tørr jeg vedde ræva mi på, gjor den feilen en gang... :oops: Og skal vel godt gjøres at begge ram brikkene går til faen samtidig? Men skal den nekte å boote i hele tatt fordet om ramen er gåen? skal den ikke gå til bios loadinga iaff?

Share this post


Link to post

Mest sannsynlig er det CPU som har tatt kvelden, men det er alltid vanskelig å vite når du ikke får noe skikkelig feedback fra systemet på den måten. Trolig ikke RAM'en; som du selv sier skal den i de fleste tilfelle komme til POST.

Ellers kan du forsøke å starte maskinen med minimalt med kort installert (bare Power, HK, HD og CPU og "høre" om den booter). Har opplevd at defekte PCI kort har stanset hele maskinen ved oppstart.

Share this post


Link to post

selvfølgelig har jeg prøvd å resette bios :) har ikke no pci kort i så er ikke det. har t.o.m prøvd å starte uten cpu, og da maser hk om at jeg må sette i en. Men når den står i er det ikke så mye som et pip. Jaja, har bestillt en cpu nå (ble feil, fikk brodern til å bestille og han misforsto , men men, må ha liv i maskina igjen) Så får jeg heller sende i retur hvis jeg finner ut nå anna. :wink:

Share this post


Link to post

Det som har skjedd med deg har skjedd med meg for en stund tilbake. Kan med ganske stor sikkerhet si at det er cpu'en det er feil med når maskinen ikke boter.

Share this post


Link to post

Er ikke kjent med det kortet, men hvis det er en rotasjonssensor på gpu-viften, og viften ikke går, starter ikke pc`en. :yes: Samme som cpu-viften, same patent. prøv å bare koble på en annen vifte med rotasjonssensor på grafikkkortet og se om det funker.

 

Lykke til :wink:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...