Gå til innhold

Lage farget sjokoladekrem?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Lurer på om det er en måte å få farget sjokoladekremen til en sjokoladekake rosa? Skal lage en stooor donought, med Homer Simpson som en liten marsipanfigur inni, og kaken skal altså være en vanlig sjokoladekake.

 

Men er det en måte å få sjokoladekremen knallrosa? Eller anbefaler dere noen andre kremer til sjokoladekake?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
Altså bare kjøpe hvit sjokolade isteden? Men er ikke den hvite mye ''mektigere'' den vanlige mørke?

Litt enkelt kan man kanskje si at vanlig sjokolade smaker en miks av fyldig/fett, søtt og bittert. Hvit sjokolade inneholder ikke noe kakaotørrstoff, som er den bitre delen av sjokolade, så hvit sjokolade smaker hovedsaklig en miks av fyldig/fett og søtt. Både brun og hvit sjokolade har diverse andre smakskomponenter, men disse er som regel mer intense jo mørkere sjokoladen blir. Det finnes vel muligens unntak... en god hvit sjokolade kan smake "mer" enn f.eks. en dårlig melkesjokolade.

 

Akkurat hva som er mektigst er ikke godt å si. En god mørk sjokolade kan være "mektig" i den forstand at man får utrolig mye smak ut av en liten bit, og derfor ikke trenger så mye, mens en dårlig hvit sjokolade kan være kvalmende, slik at man gjerne ikke orker så mye. Det spørs på sjokoladekvaliteten i alle tilfeller.

Lenke til kommentar

Mange synes hvit "sjokolade" er mer kvalmende enn ekte vare, så det kan vøre derfor du har hørt at den er mektigere. Putt sjokoladekremen inni, og legg et melisglasurlag på toppen, hvis du vil ha den hvit.

Du kan jo også legge melisglsur oppa sjokoladekrem, men da bør du ikke regne med at det blir helt hvtt - det kan jo bli et stilig mønster heller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...