Gå til innhold

unnskyldnings leken. kom med din unnskyldning


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Mensen kommer fordi det egget som har gjort seg klart for befruktning ikke blir befruktet av en sædcelle.

 

Ved eggeløsning vil livmorslimhinnen gjøre seg klar til å ta i mot et befruktet egg (kvinnens egg og mannens sædcelle). Livmorslimhinnen blir tykk og mottagelig for at et befruktet egg skal feste seg. Når ikke dette skjer vil etter hvert livmorslimhinnen støtes ut, dette i form av litt blødning. Det er dette vi kaller for menstruasjon. Om derimot egget blir befruktet av en sædcelle vil disse smelte sammen og feste seg i den tykke livmorslimhinna. Det vil ikke skje noen frastøtning av slimhinnen, og mensen uteblir. Det er det som skjer ved graviditet.

 

Dette foregår over en periode på 28 dager, noe som kalles for menstruasjonsyklusen. Derfor får de fleste mensen 28 dager etter siste mens første dag.

 

 

Hvorfor leser du ikke alt over ?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fordi klokken var etter fire, å siden den gjennomsnittlige husstanden har sine middagsmåltider imellom 4-6 tiden tenkte jeg det var en stor sjanse for at den som leste spørsmålet hadde spist middag. Satset også på at den personen som skulle svare, svarte nettopp på grunn av at han følte seg truffet. På den måten var det egentlig du som fant mitt spørsmål og ikke jeg som søkte spesifikt etter deg.

 

Hvorfor smiler du nå?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...