Gå til innhold

Død skjerm - noe håp?


vr

Anbefalte innlegg

Hei

 

Min gamle sliter av en 20" lcd blacket ut her om dagen ved at bildet forsvant. Lysdioden sluknet også, så jeg mistenker at problemet er knyttet til strømtilførselen. Litt senere virket den igjen, men nå er den tilsvarende død.

 

Spørsmålet er om det bare er å kaste skjermen, eller om det kan være håp om en noenlunde enkel reparasjon. Eksempelvis ved å skifte en intern sikring...

 

Skjermen er en 4-5 år gammel Viewsonic (4:3-format). Nye skjermer er forsåvidt rimelige, men dette formatet, som er perfekt til dualscreenoppsettet mitt, er ikke så lett å finne lenger i 20".

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

husk at det er 5 års reklamasjonsrett på den skjermen.

 

Det er nok ikke veldig lett å fikse, hvis det er strømforsyningen som er gåen går det ann, men det vil kreve en del kunskap om hvordan slike strømforsyninger faktisk fungerer.

 

Det kan så klart hende det er en sikring, som du skriver, men personelig tror jeg ikke det. Du kan åpne den og sjekke men det ville ikke jeg gjort.

 

Nå har den skjermen nok sansyneligvis en switsja strømforsyning, og det er ikke bare bare å reparere dette selv (krver garantert lodding og mulignes bruk av osciloskop).

 

Var jeg deg ville jeg sjekka hvor jeg kjøpte den og når. hvis butikken fortsat finnes og det er under 5 år siden ville jeg tatt med meg sjermen til dem (hvis det er en vanlig butikk) eller sent dem en mail hvor jeg forklarer sitvansjone på en sakelig måte. du kan si at du skal ha en like bra eller bedre skjerm som erstanting, eller pengene tilbake.

Lenke til kommentar

Det er innebygd strømforsyning, så jeg får nok ikke gjort mye med den.

 

Fant fram kvitteringen, og ser at den ble kjøpt oktober 2004 av Netshop. Det er altså noen måneder igjen av 5-årsfristen, så jeg skal høre med dem.

 

Takker for tips :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Etter oppfordring fra Brusfantomet letet jeg fram kvitteringen på tross av at jeg var sikker på at reklamasjonstiden var ute. Sendte deretter skjermen til InfoCare som fikset strømforsyningen raskt og kostnadsfritt.

 

Sitter nå med en fungerende skjerm, og sender en takk til Brusfantomet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...