Gå til innhold

Er velferdsstaten døende?


Anbefalte innlegg

Jeg skriver dette fordi jeg er redd for fremtida vår.

 

NAV svikter oss:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=547868

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=537087

 

Og værre vil det bli. 50.000 firmaer i konkursfare (E24.no):

http://e24.no/naeringsliv/article3028507.ece

 

Hvordan skal NAV klare å svelge unna den bølgen med arbeidsledige som vil komme? Det finnes ikke nok jobber til alle og arbeidsledige som ikke får økonomisk støtte blir stilt i en meget vanskelig situasjon, noe som vil kunne vekke urinstinktene hos mange om vi ikke gjør noe. Det er snakk om fremtiden til hundretusner av nordmenn! De fleste vil nok først forsøke å få hjelp hos de nærmeste, men hva skjer om mange familier i samme slekt rammes? Hvis samfunnet/staten svikter grasrota vil det få mange konsekvenser. Bl.a. misligholdte lån vil kunne ramme bankene hardt.

 

Hvis vi ikke klarer å fordele godene i lille og rike Norge vedder jeg på at det vil blomstre opp mye kriminalitet og elendighet som vil gå ut over alle - derfor vil det også være i alles interesse å endre på hvordan staten utfører sine oppgaver. Og det haster!

 

Venstre har lenge foreslått borgerlønn. Eks 150.000 kroner pr år til alle. Lønn og skatt for de som er i arbeid bør da kunne tåle en korrigering av lønn og skatt slik at reallønna ikke stiger betraktelig, men det må også være en fordel å være i jobb. Mange stillinger kunne kanskje ha vært fordelt på to, slik at inntjeningsmulighetene ville blitt mer solidariske. Vi kunne avskaffet deler av NAV, om ikke hele ordningen, om vi får på plass borgerlønn. Dette vil bli et enklere system enn det vi har i dag og derfor tror jeg at totalkostnaden for samfunnet vil bli mye lavere. Jeg ser bare fordeler med borgerlønn forslaget til Venstre.

 

Ingen inntekt til så store folkemasser som jeg vi ser antydninger til nå kan kanskje lede til krigstilstander!? Vi har alle et ønske om å overleve! Når man har eksistensgrunnlaget på plass (mat, klær og ly + helse) kan man også konsentrere seg om å utnytte sine evner best mulig for samfunnet. Flere ville klart å starte for seg selv - det ville gitt Norge et grunnlag for videre vekst. Alle hjelper alle.

 

Er min løsningsorientering på jordet eller fortjener sittende regjering sparken?

Er mitt gangsyn helt på trynet? Svartmaler jeg?

 

Hvis jeg har rett, hva kan vi da gjøre?

Demonstrere foran stortinget en dag i uka til vi blir hørt og noe blir gjort?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette har vært diskutert i ørten varianter i diverse tråder, jeg synes ikke jeg ser noe særlig nytt her.

 

Jeg ser bare fordeler med borgerlønn forslaget til Venstre.

 

Borgerlønn er som forslaget om flat skatt. Det høres fint ut, men virkeligheten er mer komplisert. Får alle det samme, vil den bli enda mer usosial enn dagens behovsprøvde trygdeordninger. Dagens ordning er kanskje ikke optimal men den garanterer også et minimum, selv om du påstår noe annet. Jeg vil gjerne spare i byråkratiet, men tilhengere av flat skatt og borgerlønn virker særdeles naive når de prater om hvor mye disse "besparelsene" kan finansiere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...