Gå til innhold

Privatisering av helsevesenet - en god eller dårlig idé?


Anbefalte innlegg

De rødgrønne ønsker å hindre private initiativer i helsesektoren. Det har i hvert fall ikke hjulpet for å kutte ned pasientkøene. Hvis du vil ha ny sveis, får du det du vil på dagen. Men hvis du er syk, må du vente. Er det ikke litt omvendt av slik det burde være? Men er ikke privatiseriing av helsevesenet med på å gjøre helsevesenet ustabilt? Plutselig går et sykehus konk, og pasientene må ut på gata...

Endret av thai-mat
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

skjønner begge parter. Men jeg syns at uansett så skal barna først det er et must. Men det kunner også ha vært sånn at hvis det er lang kø, men du har penger så kunne du ha gått til et privat sykehus.

 

det som er rart er at ikke alle er organ donorer. Hva trenger u et hjerte eller nyrene dine til hvis du er hjernedød? du ligger jo bare der og bruker penger på en pustemaskin. Du kan ikke tenke du kan bare sove, er det ikke bedere å dø da?

Lenke til kommentar

Det blir litt feil å sammenlinke frisører med helsevesenet.

En frisør krever to(?) år på videregående, og et par år i lære.

En sykepleier trenger først generell studiekompetanse, for å så ta tre år ved en høgskole.

Leger osv. skal det enda mer til for å utdanne.

 

Vi må ikke glemme at selv om vi har pasientkøer, så har vi blant verdens beste helsetilbud.

I land som f.eks USA, er helsevesenet delvis privatisert, og skal du slippe forbi sykehuskøene der må du betale for det, enten cash, eller med en god forsikring.

 

Jeg vet ikke om systemet de vil ta i bruk i Norge er av samme sort, men jeg syntes alle skal ha krav på lik behandling. Livet ditt er ikke verdt mer, selv om du har en svær formue.

 

Om de finner en god løsning ved å privatisere sykehusene, som gjør de mer effektive, men ikke lar dette gå utover pasientene, så flott. Men jeg er litt redd for de griske økonomene som ser sitt snitt til å få noen kroner ut av felleskassa.

 

Dessuten, er det ikke i dag stor mangel på helsepersonell?

Hvordan kan en eventuell privatisering hjelpe de allerede underbemannede sykehusene?

Lenke til kommentar
det som er rart er at ikke alle er organ donorer. Hva trenger u et hjerte eller nyrene dine til hvis du er hjernedød? du ligger jo bare der og bruker penger på en pustemaskin. Du kan ikke tenke du kan bare sove, er det ikke bedere å dø da?

 

Det er mange som mener at alle burde være organdonorer i utgangspunktet, men heller kan reservere seg mot dette om de ikke ønsker det.

Det er ikke slik at de lar hjernedøde ligge i all verdens tid på respirator. Derimot om organene dine skal doneres bort er opp til deg selv (om du har donorkort), eller familien, etter deres ønske.

 

Derimot så hører ikke diskusjonen om organdonasjon hjemme i denne tråden. Ønsker du å ta det opp, så finn en relevant tråd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...