Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

kan man lokalisere pcer tilkoblet trådløst?


Anbefalte innlegg

eksempel:

 

noen kobler seg til mitt usikrede trådløse nettverk.

 

kan jeg finne ut hvor denne pcen befinner seg på noen måte?

eller informasjon som navn på pc?

er den eneste infoen jeg kan få ut, IP / MACadresse?

 

eller er det teknologi forbeholdt politi osv?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hypotetisk- spørsmålet var om det går an å finne ut hvor pcen er.

 

hvis det er et stort nettverk som går over en hel bygning, med masse aksesspunkter, så kan man vel kanskje finne ut hvilket aksesspunkt pcen er koblet til fks og dermed komme nærmere svaret?

Lenke til kommentar

Med en retningsbestemt antenne og litt tålmodighet vil du nok kunne nærme deg veldig. Men vær klar over at mange av disse ikke kun fokuserer signalene fremmover, men også rett bakover.

Utstyr for triangulering er nok ikke så lett å få tak i uten å hoste opp mye penger.

 

 

Navn på maskinen som kobler seg opp pleier å dukke opp i DHCP Client List på routeren.

 

Om denne personen ikke er veldig kyndig og du har litt flaks kan du muligens snoke litt på maskinen hans. Feriebilder ol. kan fort gi deg noen hint om hvem personen er. Dette er ganske sikkert ulovlig, selv om det faktisk er ditt nett.

 

 

PS: Skulle denne personen ha laget noen snuskete hjemmevideoer kan du jo selge dem til en pr0n site. Da får du kompensasjon for båndbreddebruken ;)

Lenke til kommentar

tja er vell ikke snoking og koble til maskiner på ditt eget nettverk, om uvedkommende finner veien sin dit er egentlig ikke ditt ansvar(selvom åpent og fritt frem for alle).

derimot har du ansvar for din nettforbindelse og hva som deles gjennom den, ta en kontroll på hva som deles av ukjente maskiner i ditt nettverk ville jeg mer regne som administrering av eget nettverk enn ulovlig.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar
hvis det er et stort nettverk som går over en hel bygning, med masse aksesspunkter, så kan man vel kanskje finne ut hvilket aksesspunkt pcen er koblet til fks og dermed komme nærmere svaret?

det kan du naturligvis, men da har du også programvaren fra produsenten for administrering av disse som vil gi deg lister over hvem tilkoblet hvilke punkt.

 

for lokalisering av maskin med det den gjennomsnittslige person har tilgjengelig av utstyr kan du vell ikke gjøre så mye annet enn redusere signalstyrken på punktet litt etter litt så se når den faller ut for avstanden fra punktet som gir mindre "søkeområde"

Endret av cruzader
Lenke til kommentar
tror ikke det er ulovlig. hvis noen kobler på ditt nettverk, med en åpen share, så er det det samme som å henge feriebildene på oppslagstavla på supern.

Det å gå inn på en fremmed maskin (selv om den går mot ditt trådløse nett) er og blir ulovlig. Har du usikret nettverk vil fremmede maskiner kunne koble seg mot dem uten at maskinens bruker er klar over dette (maskinen velger f.eks. sterkeste signal).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...