Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Skiftet minnebrikker og PCen starter ikke. Kortsluting?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har en PC som jeg har satt inn en ny minnebrikke i, p.g.a andre problemer. Det virker som om jeg har klart og kortslutte noe, da jeg bare får svaert skjerm under oppstart. Kan det stemme eller er det noen annet som skjedd.

 

Tenkte litt på at det kan være noe statisk elektrisitet som har ødelagt noe, men har lest og hørt at de holder å ta i kabinettet og har gjort dette. Er dette nokk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du installert brikkene korrekt? Satt de i riktig spor? Feilsøkt? Prøvd å bytte spor eller forandre konfigurasjon. Har minnebrikkene riktig volt konfigurasjon? Er de kompatible med hovedkortet ditt? Mer relevant informasjon i for av maskinvare og operativsystem hadde vært fint for å ytterligere assistere.

 

:)

Lenke til kommentar

Ok, skal prøve og forklare litt nærmere.

 

Maskinen hadde opprinnelig 2 minnebrikker på 256mb hver. Maskinen begynner og dra litt på åra og har begynt og låse seg helt ved oppstart. Lurte litt på om dette skyltes minne eller CPU siden jeg har vært borti flere liknende problemer.

 

Tok da en annen minnebrikke på 512MB og satte i maskinen og den startet fint. Så satte jeg de gamle inn igjen og ender bare med svart skjerm, det samme skjer med de to 256mb brikkene.

 

Akkuratt hva slaks minne det er vet jeg ikke, men den er av typen som har ett spor litt til siden for midten. Er det flere som har dette?

 

Skal bytte spor og dobbeltsjekke ledninger o.s.v en gang til.

 

Takk for svaret forresten.

Lenke til kommentar

Ikke noe mer skjedde. Har prøvd det intrigerte skjerkortet (Tok ut det som var satt inn) i til felle det var det det var noe med men det hjalp ikke.

 

Den snurrer litt på CDstasjonen og det høres ut som om den leser fra disken, men dette er kansje noe som skjer når man setter strøm på?

Lenke til kommentar

Vet faktisk ikke. Det er egentlig ikke min maskin. Han som hadde den hadde nesten gitt den opp så ga lurte han på om jeg klarte og fikse de. Sa ja, men ja jeg ikke kunne love noe.

 

Vet det ikke er farlig at CDen snurrer, men BIOS sjekker jo CDstasjon og harddisker før den starter. Tenkte kansje at det var de som skjedde, og at det var skjermkortet som hadde gått, men det er det ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...