Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

ingen boot etter strømbrudd.


Anbefalte innlegg

Hei.

Ståa er som følger.

 

Kom hjem i går kveld og oppdaget at sikringene til stua med datamaskina var gått.

Prøvde å fyre i gang maskina igjen, men denne vil ikke boote, fikk den opp i sikkermodus et par ganger, men etter en liten stund, så fryser den helt av seg selv. fikk opp et par kjappe blåskjermer under booting av vanlig vista, og på den ene stod det noe om memory, fikk ikke med meg resten.

Det som skjer er at maskina ikke bootet i det hele tatt til å begynne med, måtte resette BIOS fysisk(skal gå automatisk) for å få gang på harva. Kom så inn i BIOS og fikk forandret boot rekkefølge etter en del forsøk på å starte vista på vanlig måte. pr nå så får jeg ikke startet maskinen i vanlig, sikker eller fra DVD. den kommer seg godt i gang, men havarerer før velkomstbildet kommer opp. Fra DVD så laster den filer osv, før maskina starter på nytt.

Har prøvd å kople fra all ekstern HW usb osv, men uten hell, virker som om dette har noe med en kranglete hardisk å gjøre.

 

Noen som kan ha en formening om hva som kan ha gått gale, og eventuelle måter å få den tilbake til sitt gode gamle jeg.

 

Specs

 

Vista 64 bit

asus p5b-E plus HK

C2d 6400

8800 GTS

Bra RAM (testet)

WD Caviar main HD

2 andre HD som er frakoplet for tiden.

 

Edit : - får dratt i gang ultimate boot cd, men finner lite jeg kan bruke på den. ikke så go peil .:(

Endret av landego1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For meg så høres dette ut som korupte filer. Det vil si sytem filer som er blitt ødelagt fordi strømmen ble kuttet mens filene var i bruk. Har hatt et par bærbare maskiner som har fått samme problem fordi batteriet gikk flatt under bruk.

 

Løsningen i dette tilfellet er å erstatte de filene som er korupte (hvis OS gir beskjed om detaljerte filer), eller å re-installere..

Lenke til kommentar

hei

vært inne på tanken, men det er jo ikke mulig å få maskina til å boote med hverken sikkermodus, eller fra vista DVD, sistnevnte burde jo være mulig uansett hvor ødelagt filsystemet er .?

sliter litt her, håper det er en software feil, hvis ikke så må man vel begynne å skifte ut komponenter.... :(

Lenke til kommentar

Har trådstarter utelukket viktige komponenter som strømforsyning?

 

For undertegnede virker dette som enda et "tomgang" tilfelle. Strømforsyning leverer strøm til vifter og eventuelle LED-lys, men ikke noe mer skjer. Dette er et veldig sikkert tegn på at det er en svidd/defekt/tørr kondensator i strømforsyningen din. Maskinen vil i noen tilfeller forsatt starte, men den klarer ikke å levere strøm til kjerne komponenter som prosessor og skjermkort, den står altså på "tomgang". Du burde i så måte sjekke med en annen strømforsyning, da skal du se den starter som bare det. Du kan også prøve å fjerne hovedstrømkontaktene i maskinen din for noen sekunder for å koble de tilbake.

 

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...