Gå til innhold

Studie innen Informasjonssystemer


Nuntun

Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å søke studiet informasjonssystemer neste år. Starter da men en bachelor, men kan ta en master etterpå. Har noen av dere noen tanker/erfaringer med studiet?

 

Faginnhold:

 

Studiet gir bred kompetanse i skjæringspunktet mellom informasjonsteknologi (IT), økonomi, organisasjon og jus. Det passer for deg som har interesse for anvendelser av IT og hvordan virksomheter kan utnytte teknologi på en effektiv måte.

 

Studiet er lagt opp med en kombinasjon av forelesninger, praktiske øvinger i datalaboratorium med veiledning og prosjektoppgavejobbing.

 

Det finnes enkle overgangsordninger til bachelorstudiet i informatikk både etter 1. og 2. semester.

 

Stikkord: Databaser, maskin- og programvare, datanett, multimedia, programmering og ststemutvikling, internett, matematikk, organisasjonsfag, bedrifts-, mikro- og makroøkonomi, finansregnskap, forretningsjus, markedsføring, prosjektstyring og IT-ledelse

 

 

Hva kan du bruke dette studiet til?

 

Det er et stort behov for personer som både har forretningsforståelse og god kunnskap om IT for at virksomheter skal treffe strategisk riktige valg. Studiet kvalifiserer for et bredt spekter av jobber innenfor selve IT-sektoren, men også generelt i privat næringsliv og offentlig forvaltning.

 

Typiske arbeidsoppgaver kan være konsulenttjenester, ledelse, design og drift av web-løsninger og nettverk, markedsføring, teknisk salg og opplæring. Du blir også kvalifisert for videre studier på masternivå.

 

 

Så hva tror dere om dette studiet? Er det andre her som har tenkt på noe lignende, og er det noen her som har/tar dette studiet?

 

*Informasjon hentet fra høyskolen i telemarks sider*

Lenke til kommentar
Annonse

Merk, jeg sier dette uten å ha noe som helst forkunnskap om studiet eller skolen:

 

Ledelse og overordnet design er mer typiske oppgaver for master/sivil.ing., og det er en risiko for at denne bachelorgraden ikke har nok tyngde for teknisk rettede stillinger. Men om du er forberedt på at du kanskje bør ta master for best respons i jobbmarkedet, så høres dette ut som en god vei å gå.

Lenke til kommentar

Jeg er veldig giret på å ta en master. Så om alt går som planlagt satser jeg på det etter de 3 årene.

 

Leste dette om studiet fra høyskolen i Oslo:

Jobbmulighetene kan være i store bedrifter, i konsulentselskaper eller i IT-bedrifter med utvikling og salg av datatekniske løsninger. Arbeid med store prosjekter i internasjonale miljøer er også en mulighet. Det er et bredt arbeidsmarked for de med informasjonsteknologisk utdanning, og arbeidstakere med denne kompetansen vil være nøkkelpersonell både i offentlig og privat sektor.

 

Syns det virker veldig spennende! Og med det ustabile jobbmarkedet vi har for øyeblikket vil vel en bred utdanning gi meg mulighet for å få jobb innen et større marked. At de ikke krever så veldig mye matte er også en fordel for meg, da dette er det eneste faget jeg sliter med :dontgetit:

 

Hadde vært veldig bra om noen som har litt erfaring med studiet kunne sagt noe om det.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...