Gå til innhold

Prosessorhastighet


ash_d

Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp byttet ut masse kort og greier i maskina mi, dvs. hovedkort (ASUS A7V8X, ram (DDR 512, 333 mhz), og skjermkort (GeForce 4 Titanium 4600) pluss prosessor (AMD Athlon XP 2100+).

I tillegg kan det vel nevnes at jeg bruker WindowsXP.

 

I bios kan jeg stille inn hvilken hastighet jeg vil at prosessoren skal ha, 1700, 1900 og 2100. Når jeg velger hastighet 2100 er det endel valg som blir "låst", og det er her problemet ligger. For maskina nekter da å starte opp. Kommer til vinduet hvor det spørres om hvordan jeg vil starte windows (sikkerhetsmodus, sist fungerende osv.) Uansett hva jeg velger her rebooter maskina og jeg får samme spørsmål igjen. Hva kommer det av? Hva kan jeg gjøre for å få startet windows og evt. er det stor forskjell om prosessoren kjører på 1900 eller 2100 mhz? :smile:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Xander: Hvis du ikke har noe fornuftig å si så kan du like gjerne la være å poste. (eller bruke søppel, ICQ, Mirc, eller noe annet)

 

Jeg har nettopp byttet ut masse ... AMD Athlon XP 2100+.

 

... om prosessoren kjører på 1900 eller 2100 mhz?  :smile:

 

Du vet vel at Athlon XP2100+ egentlig ikke skal kjøre på 2100MHz? Den skal kjøre på 1733MHz med 133MHz FSB og 13x multiplier. (13x133,33..=1733,33..) Om du overklokker så må du regne med det det stopper et sted. F.eks ved 2100MHz i ditt tilfelle.

 

Hvilken FSB og multiplier kjører du på nå? Og minnet? Og timinger? Og type minne? Hvilken XP2100+ CPU er det? (Palomino/TbredA/TbredB) og stepping om du vet..

Lenke til kommentar

 

I bios kan jeg stille inn hvilken hastighet jeg vil at prosessoren skal ha, 1700, 1900 og 2100. Når jeg velger hastighet 2100 er det endel valg som blir "låst", og det er her problemet ligger. For maskina nekter da å starte opp. Kommer til vinduet hvor det spørres om hvordan jeg vil starte windows (sikkerhetsmodus, sist fungerende osv.) Uansett hva jeg velger her rebooter maskina og jeg får samme spørsmål igjen. Hva kommer det av? Hva kan jeg gjøre for å få startet windows og evt. er det stor forskjell om prosessoren kjører på 1900 eller 2100 mhz?  :smile:

 

Jeg vil anbefale deg å holde deg unna overklokking hvis du ikke har så god greie på det.

En xp2100 skal kjøre på 1733mhz, ikke 2100mhz.

Hvis det er en palomino cpu så tviler jeg på det sterkeste at den klarer å nå en hastighet på 2100mhz, for den er ikke kjent for å være så overklokkings vennelig.

Lenke til kommentar

Hvis du skal overklokke så sjekk hvilken stepping du har. Det sjekker du ved at du tar av kjøleblokken og leser av de nummerene som står på selve prosessoren. Når du har skrevet opp det og du har slått på pc`n så går du hit å plotter inn nummerene.

Alt kommer ann på hviken stepping du har. Ser du på meg så har jeg en veldig overklokkingsvillig stepping. Jeg kan gå lengre men har bare boxed-vifte :cry:

 

Men ta en tur innom overklokkings-delen av forumet. Der får du sikkert godt hjelp! :woot:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...