Gå til innhold

“The bums will always lose, Lebowski!”


Anbefalte innlegg

"Spillet er over!"

Slik sa Iraks FNs ambassadør da de amerikanske styrkene tok over kontrollen av Bagdad. Det er helt sant det han sa. Spillet er over for alle, ikke bare for Irak. For resten av din tid på denne jord så vil verden bli styrt av Bush sitt Amerika (USA).

 

Man kan se at nyheten om dette ikke tas lett. Mange er i fornektelse. Mange trodde at Iraks hær faktisk kunne iallefall gå i skikkelig kamp. Og man trodde ikke på denne absurditeten fordi man følte med Irakerne eller at man hatet amerikanske soldater. Men fordi man ville se at Bush-fanatikerne skulle gå dunken, eller i det minste stå med skjegget i postkassa.

 

Dette håpet var overalt. Russerne f.eks var i en fornektelsefase under amerikanernes overtakelse av Bagdad. Under et talkshow på denne tiden stemte 92% av de som ringte inn at de ikke trodde Bagdad var falt, selv om det var 2 dager siden byen egentlig falt. Tallet er ganske nære en undersøkelse som sa at 2/3 av alle russere

ville at Irak skulle vinne krigen.

 

Og i starten og de første dagene så det ut som denne fantasien kanskje kunne gå i oppfyllelse. Det så ut som at Bush administrasjonen hadde gravd sin egen grav. Men så kom realiteten inn for fullt. Irakerne flyktet, amerikanerne vant. Allerede under Bagdads fall så man at reklamefilmene til Bush for presidentkampanjen i 2004 ble tatt. Seansen med statuen som falt var en klar vinner. Resten av filmen vil være viet Irakere som hoier når de løper ved siden av Humvee`ene. Som avslutning vil det være en Iraker som sier på den lille engelsken han (selvsagt er det en han) kan: "Thank you, Meeeester Bosh."

 

Og slik vil det være for resten av våre liv. Det er ingen vei rundt. Det er det letteste om du henger alle håpene

du har igjen på knaggen innerst i klesskapet. Du vil ikke få bruk for dem igjen. Spar dine sorger. Sant nok er det for befolkningen av USA ikke noe problem at Republikanerne seiret. De er like glade som

bøndene som heiet på Romanov dynastiet i Russland før revulosjonen og intellektuelle som skrek av begesitring da Røde Khmer inntok Phnom Phenh. Men for resten av oss, er realiteten at det vil være 100 år med et Bush-dynasti.

-------------------------------------------------------------

 

Her kommer en guide som knuser alle dine håp om et snarlig fall av Bushdynastiet. Velg en av de som er nedenfor som passer deg best. Og se hvor absurd det du tenker egentlig er!

Se hvordan lyset av håp sakte men sikkert svinner hen.

 

1. Karma ( http://www.ncf.carleton.ca/freenet/rootdir...ths/karma2.html )

 

På engelsk har man et uttrykk: “What comes around, goes around.”.

Amerika vil falle fordi de fortjener det. Amerikas synder vil til slutt spise opp amerika opp, før eller senere. Alle kroppene som er gravlagt i grunne graver i El Salvador, Guatemala, Vietnam, Indonesia, vil før eller senere komme å tilbake og gjøre det slik at Amerika må betale for sine synder.

 

Problemet med dette kvasi-religiøse troen er at det er rett og slett falskt og ukorrekt. Ikke noe imperium har falt på grunn av sine synder, de har falt for sine feil.

 

"Hva med nazistene da?" sier du da kanskje.

Beklager. Nazistene falt fordi de invaderte Russland. Ikke fordi de myrdet millioner av mennesker. Det var deres dumhet som knuste dem, ikke deres moral. Hadde Hitler holdt seg til vest-europa og det å drepe minoriteter, så ville Hitler vært tilstede den dag i dag (ikke hans legme dog). Og du kan være ganske sikker på at det ville vært tusenvis av skribenter som ville hyllet deres tøffere periode.

 

Hvis du virkelig tror på at imperiers onde handlinger vil slå tilbake så les litt om det Britiske imperiet. Så kan du jo prøve å forklare hvorfor ikke London er forvandlet til en glødende vulkan av en sint Gud. Hvis det skulle vært et imperie som skulle fortjent massiv kritikk så måtte det Britiske være en selvskreven kandidat. det britiske imperiet koloniserte, invaderte og angrep omtrent alle land på

denne kloden. De unngikk ikke bare Karmas justis, men de klarte også å skjule sine overgrep.

 

Et eksempel:

Den britiske invasjonen av Tibet i 1903. Ikke hørt om den?

Vel, det britene gjorde mot tibetanerne:

 

" I juli 1903 sendte Britene Kommandør Francis Younghusband og britiske soldater inn i Tibet. Den 13 Dalai Lama stod opp og kjempet mot britene. I mars 1904 kom det til en konfrentasjon mellom britene og de tibetanske opposjonelle. Britene forlangte på-stedet-forhandlinger. Francis Younghusband fortalte da tibetanerne: " siden vi kommer i fred, våre tropper vil fjerne sine kuler i sine rifler som en fredfylt gest. Men dere burde ta vekk lunten i deres våpen." De britiske troppene tok vekk en kule fra sine geværer og ladet straks om med en fra magasinet. (Tibetanerne hadde kunn musketerer fra 1700-tallet)

Og i god tro tok tibetanerne vekk sine lunter, de hadde ingen anelse om hvordan moderne våpen fungerte. Med engang tibetanerne kom frem og forhandlingene skulle starte tok den britiske kommandøren frem sitt håndvåpen og skjøt tibetanernes leder. Britene masskrerte de fremmøtte. De drepte 500 på bare noen minutter. I løpet av "slaget" døde mer enn 1000 tibetanere, og kun 380 slapp unna med sitt liv i behold.

Elvene i Qoimishango ble røde den dagen.

 

Denne historien kan du finne i historien til alle land som møtte det britiske imperiet med små

forskjeller. Og allikevel tok ikke Karma hevn. Det værste UK opplevde var en forminskning av størrelsen. UK er i dag et land som er rikt og stolt, selv om landet har foretatt tusenvis av massakre opp igjennom historien. De har alltid vært effektive i å ikke tråkke de maktsterke sentre. Det så vi igjen under Irak. De stod med USA mens resten av Europa stod på sin moralske grunn. UK vil bli rikt belønnet.

 

11 Spetember 2001 så ut til å gi oss en økning i Karma-teorien. Alle "Susan Sarandoner" skrev med blødende hjerte at disse flyene var hevnen fra Karma. Dette er selvsagt nonsens. For hvis kaprerne hadde kommet fra Guatemala eller palestina eller Laos så ville det vært Karmas hevn som hadde rammet USA. Men 15 av de 19 kom fra Saudia-Arabia. Rike guttunger. USA hadde aldri gjort noe galt eller ondt mot Saudia-Arabia. USA betalte for sin dumhet, de oppmuntret islamister til å bli en motvekt mot kommunistene.

 

Ikke et eneste imperie har blitt straffet for sine synder.

 

 

2. Dumhetens teori

 

"Bush-folkene er jo så dumme at de før eller senere vil rote det til"

Slik tenker optimistene. Men hvis imperier skal falle fordi de som styrer er dumme så skulle jo USA

ha falt? ikke sant?

For tiden er jo USA styrt av det svakeste hjerner siden "Millie the Cocker Spaniel" gikk inn i pensjonistenes rekker. ( http://www.stjohnsvet.com/prespets.html )

Beklagelighvis, historien forteller oss at suksessrike imperier ikke trenger og egentlig ikke vil ha smarte mennesker på toppen.

 

Igjen så kan man se på det Britiske imperiet. De som skulle styre det veldige imperiet ble sendt på

spesielle skoler. Der dumheten ble satt i system. Skolene frarådet studentene å søke stimulans for intellektet. Imperiet ville jo ikke ha noen som begynet å filosofere og moralisere over det de gjorde i koloniene. De ville ha lojale menn som kunne utføre de ordre som kom fra London. Uten å mukke. Lojalitet er mer viktig en smarthet

 

Så dumheten i Republikanernes lederskap er en styrke, ikke en svakhet.

Du burde heller frykte dette enn å bruke dette som et håp.

George W. Bush sin dumhet burde demoralisere deg, ikke gjøre deg hovmodig.

 

Dette bringer oss over til punkt 3

 

Punkt 3. Populisme

“Ordinary fuckin’ people-I hate’em.” Harry Dean Stanton i filmen ( http://us.imdb.com/Title?0087995 )

 

Populisme er å tro at vanlige mennesker er mer sannferdige, mer reale og på andre måter bedre en utdannede mennesker. Det er jo selvsagt få eller ingen som tror på dette, men alle later som de tror det. Amerika elsker vanlige mennesker. Den vanlige amerikaner hater de som er i "eliten". Og gjennom show på tv så får man vite at alle som kan være på venstresiden er "elite" og millionærer og milliardærer er "populister". (her kommer det merkelige amerikanske fenomenet med "outsider" eller "rebel" eller "maverick" millionærer)

 

Uansett hvor mange ganger og uansett hvor høyt den jevne amerikaner skriker om at Rush Limbaugh og hans "liberalere" må hives oppi en cementmikser så vil aldri de inrømme at kanskje den jevne amerikaner er et rasshøl. UMULIG!!!!!

Det er jo bare de høyrevridde folkene som lurer og trikser og fikser slik at den jevne amerikaner blir blind

 

Trist. Men det minner om russiske bønder som sa "Tsaren er dog, det er hans rådgivere som er onde!". Rush Limbaugh og hans liberalere sier jo "Selvsagt, alle de som er valgt er onde, men man kan ikke skylde på den vanlige amerikaner..."

 

Selvsagt kan du det. Det kan formuleres enkelt. Majoriteten av amerikanere som har forlatt sin plikt til å prøve å forstå verden, og overføre makt til bibelen. Som Stevie Wonder sa det (nokså midt på spikeren faktisk):

“When you believe in things you don’t understand, then you suffer.”

 

Tenk på det i Simpsons terminologi:

Ned Flanders er en "snill" kar slik som amerikanere er. Men Ned Flanders stemmer på monstre. Ned Flanders stemmer på Jesse Helms. Ned Flanders stemmer på George W Bush. Ned Flanders er en gal idiot. Og det er omtrent 160 millioner Ned Flanderser i USA. (og de fleste er ikke "snille" engang)

 

De er for feige til å se verden i øyne. De løper til sin idiotiske bibel. Og når man lager midt-østen-politikk ut i fra en bibel så rammer man. (spesielt de som bor i midt-østen) Når man velger en president som snakker oftere om " walking with God", høyere og uten skam enn sin opponenent, så vil man bli rammet. Fordi Ned Flanders stemte på en skamløs kandidat. Dette er en grunn for at Republikanerne alltid vil vinne. De eier ikke skam. De kan få Jesus til å bli deres venn og si at Gud liker deres land mer enn Gud elsker andre land. Det er meget vanskelig å si slikt hvis du faktisk har en hjerne.

 

Ned Flanders koser seg.

 

4. Jo værre, jo bedre.

 

En av de mest desperate håp for de som opponerer mot USA er at det tilslutt vil bli så uholdelig under republikanernes styre slik at den vanlige amerikaner vil gjøre opprør. Jeg trodde noe slikt før. Jeg trodde at den jevne amerikaner ikke brydde seg så mye om hvem som var i ledersete så lenge denne lederen ikke rotet altfor meget i lommeboken til den vanlige amerikaner. Denne teorien kunne jo forklare hvorfor Reagen egentlig gikk fri. Hans kompanjonger solgte våpen til Iran for å finansiere Nicuraguas Contras-styrker. Iran som var hovedfiende nr 2, rett bak Sovjet. Men det utrolige skjedde. Reagen gikk løs. Ingen brydde seg. Den eneste fornuftige forklaringen bak dette må jo være at Reagen ikke brukte den jevne amerikaners lommebok for å finansiere Contras i Nicuragua.

 

Men hvis denne teorien skulle være korrekt så skulle USA være i den totale revolusjon nå. Bush administrasjonen har jo klart det kunsstykket å kjøre middelklassen så langt ned som ingen annen administrasjon har klart. De kutter millioner til Veteranene. De har snudd et pluss på

landets budsjett til multi-milliarder minus og gitt penger (i milliardklassen) til sine rikeste venner. Markedet har kollapset siden de overtok makten......men ingen bryr seg. Ikke en er sint.Så mye for Lenin. Han kunne nok ikke hatt USA i sine tanker. Så lenge lederen lirer av seg en "God bless our country" så er man fornøyd.

 

5. Geopolitikk. Motvektsteorien

 

Det siste håpet er den største. Til og med hvis du har bevist at det ikke er noe håp for at USA skulle bli noe bedre så tror du at det til slutt er noen andre som vil ta over og kaste USA på dør. Da vil iallefall verden bli styrt av en snillere hersker.

 

Dette er en gammel ide. Hver gang USA hopper oppå et lite lands håp vil en av de som ble rammet reise sitt blodige ansikt fra fortauet og skirke ut: " Du vil gi meg en unnskyldning når Kina blir store. Da vil du føle hvordan det er å bli tråkket på!". Problemet er jo at offre for USA har nå ropt dette i over

år allerede. Og ingen utfordrere til USA har til nå vært i nærheten. Kina er bare den siste på en lang liste over utfordrere. For 50 år siden så var det Sovjet som skulle ta over USAs lederrolle for verden og knuse neokolonistiske USA. I den tiden da Krutsjev truet om at Sovjet skulle "gravlegge" USA var det kun de i Sovjet som tok han alvorlig. Amerikanerne pratet om skremmende historier om de var på vei til å miste Idaho til Sovjet (idaho = mat-stat). Resten av verden trodde på Sovjet. Fra slummen i Paris til slummen i Bombat, Kairo og i slummen i Mexico City trodde man på det.

 

Selvsagt så ble denne drømmen knust. Ikke av USA men av det sovjetiske imperiets uduglighet. Dette skjedde brutalt i 1990. Og når Sovjet kollapset så dukket det opp en nye utfordrer. Japan. På 80-tallet så var Japan en som man trodde på ville kaste USA av lederrollen. Japan ville ikke med sin militære makt knuse USA (de har ingen militær makt), men ved hjelp av økonomien. Japan skulle knuse USA økonomiske makt. Bilder av den stigende sol som smeltet vingene til USA ørn fylte drømmer hos de fleste utenfor USA og var USA store mareritt. Igjen kollapset drømmen. Japan kollapset som et korthus. Borte vekk med et vindpust.

 

Da Japan var ute av dansen med USA dukket Kina opp på midten av 90-tallet. Dette er Kinas tredje eller fjerde forsøk i ringen. For 100 år siden så fryktet man Kinas opium skulle ta over verden. For 50 år siden så var gamle tanter redde for Maos lille røde. Nå frykter man Kinas enorme kapitalistiske potensial. Kina er en perfekt skremme-mann. Uansett hva du vil frykte så vil du finne: sex (opium), kommunister (den lille røde) eller gung-ho entreprenør (kapital).

 

De eneste som ikke deler denne troen på Kina er de som har satt seg litt inn i saken "Kina". For det eneste Kina har klart er å heve levestandarden fra omtrent 0 til noe som ligner levekårene til arbeiderklassen i Mexico City. En stor snopbutikk der multi-nasjonale selskaper kan fråtse i billig arbiedskraft. Det kinesiske mirakle vil ende som alle andre snopbutikker.: heving av levestandard, kostnadene for arbeidsstokken vil øke og Nike vil gå til et annet sted på denne kloden der 10 åringer kan jobbe 16 timers arbeidsdager for 10 cent.

 

Det ryktes også at EU trener seg opp for å møte USA i ringen. Men de vil til slutt sprekke og få seg en real knock-out. De vil få seg en knock.out fordi deres samlede makt ikke er en brøkdel av USAs makt, spesielt den republikanske høyresidens.

 

-------------------------

 

Er det noe håp????

 

Det er et håp, men du vil garantert ikke like det. Tenk deg at Al-Quida ikke er ute av dansen. Tenk deg at det finnes en eks-sovjetisk atombombe på det svarte markedet. Og tenk deg at Al-Quida fikk smuglet en slik en inn på Manhatten. Kun det vil ha en effekt på USA.(Det måtte være Manhatten. Å bruke en atombombe på Los Angeles er fåfengt, der trenger du halve sovjets arsenal)

 

Hvis ikke dette skulle skje så er det bare å sitte å vente på neste astroide.

Og etter noen tusner av år så skulle nok alt være bra

 

 

NB! Artikkelen som jeg har skrevet er også lagt ut på Aftenposten!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...