Gå til innhold

Erfaringer med dual Xeon-hovedkort?


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt å bygge meg en boks for dagligdags PC-bruk, og har litt hardware liggende som jeg tenke å bruke i den. Blant dette er det to stk. Xeon E5420-CPUer, som borger for at jeg må ha et hovedkort litt utenom det vanlige. Derfor lurte jeg litt på om noen hadde noen erfaringer med HK som takler disse prosessorene. 

 

Jeg har kikket på Intels Skulltrail og Asus' Z7S, og disse ser ut til å være greie (sånn rent bortsett fra prisen).

 

Siden dette skal være en PC for dagligdags bruk, er det et par ting som veier inn. For det første må kortet takle minimum 16GB med RAM. For det andre vil jeg selvsagt at boksen skal være stillest mulig; byr det på ekstra utfordringer å få til stille kjøling på disse kortene? Jeg vil helst unngå å måtte ty til vannkjøling. For det tredje må det være mulighet for å kjøre to skjermkort. Skulltrail har jo mulighet for både Crossfire og SLI, og selv om jeg sannsynligvis kommer til å gå for en ATi-løsning, er jo det å ha muligheten for SLI et pluss. Noen som vet hvordan dette er på Z7S? Og sånn helt til slutt, så må kortet ha Linux-støtte og ikke by på stabilitetsproblemer.

 

 

 

Er det noe annet jeg bør tenke på? Finnes det noen alternativer som tilfredsstiller kravene mine bortsett fra de kortene jeg har nevnt? Takknemlig for alle hjelp:-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har et Supermicro X7DWA-N som jeg er skamfornøyd med. Bruker kun Linux, og storfornøyd med det.

 

Jeg har et usedvanlig alminnelig Radeon 3650 skjermkort (På en PC til nesten 30 000 :p), så jeg har ingen behov for SLI og sånn.

 

Kjøling er jo ikke noe annerledes enn en "vanlig" pc. Det er få alternativer til Intels bråkete stock-kjøler til S771, men jeg har Noctua NH-U12P-DX, som i hvert fall er praktisk talt lydløse.

 

I alle fall, min forrige pc var også dual cpu, et ASUS CUV266-DLS. Selvsagt har mye skjedd på de årene, men jeg føler allikevel at det er en kvalitetsforskjell på Asus og Supermicro.

Lenke til kommentar

Å forlate sin egen tråd er ikke spesielt høflig gjort, men tastaturet mitt tok natten.

 

Uansett, det er litt vanskelig å bestemme seg. Jeg har kikket hos nextron, og de har jo, som kpolberg sier, et godt utvalg. Dog, de tilbyr stort sett på det samme som jeg har på i prisguiden, og forvirringen som oppsto fra det er stort sett grunnen til at jeg postet til å begynne med.

 

Siden nizzen klargjorde at det kun er Skulltrail som tilbyr SLI, slår jeg fra meg dette kortet pga. at chipset-vifta er kjent for å bråke så voldsomt. Pga. har jeg egentlig helt mot Z7S, som tilbyr det jeg trenger og også skal ha rimelig greie overklokkingsegenskaper. Men(!), så satt jeg og kikket litt på bruktmarkedet, og der er det en som selger et Tyan i5000XT-kort, utstyrt med Intel 5000X + 6321ESB Chipset. Spørsmålet er bare: takler dette kortet en L5420 (jeg skrev feil i første post, det er en L-modell, ikke E). De aller fleste plasser jeg har lest sies det at det ikke gjør det, men om man kikker her, så ser det da vitterlig ut som om dette skal være mulig likevel. Noen som vet sikkert?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...