Gå til innhold

Bærbar 7300 el. 7995kr, to maskiner, hjelp til sammenlikning angående performance & robusthet


ungua

Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg har kommet ganske langt i søkeprosessen angående en ny bærbar maskin, men det er et hav av spørsmål igjen som jeg trenger litt hjelp til.

 

Hvor mye penger vil du bruke?

Rundt 6000.

 

Hva skal du bruke maskinen til?

Grunnen til at jeg vil oppgradere er at jeg driver veldig mye med bilderedigering, da med Adobe CS3, Corel X2 og PTGUI. Ellers internett og studiebruk, det hender at jeg spiller eldgamle spill, men ingenting spesielt krevende (det har jeg heller ikke tid til :)).

 

Hvilke krav stiller du til maskinen?

Skjermstørrelsen skal være på minst 15'', 3-4GB minne og 250GB HDD er minimum. Gjerne mer av alt. Nå jobber jeg med en skjermoppløsning på 1024x768 og det har jeg lyst til å oppgradere i hvert fall et hakk.

 

Angående designet har jeg ingen krav, men svart er nå penest. Det holder allerede med to USB-porter (har en hub i bruk) og WLAN hadde vært fint, for det har jeg savnet litt på min nåværende maskin. Jeg er ikke bombesikker på hva jeg vil ha, men har funnet frem til noen maskiner: I utgangspunktet er jeg ikke interessert i Acer ettersom jeg kjenner så masse folk som har slitt med produktfeil, overoppheting og diverse. Men det ser jo ut som om det er de som slenger rimelige maskiner etter folk og jeg er selvfølgelig interessert i å få mest mulig for pengene ... Disse tre er i utvalget nå:

 

-Acer Aspire 5535 15.6"WXGA

-Toshiba Satellite A300-1OL 15.4"WXGA

-Acer Aspire 7730Z T3200

 

Den første maskinen har utrolig mye lagringsplass for pengene og jeg skjønner ikke helt hvor innsparingen ligger. Etter tips har jeg søkt her og her etter prosessorer og grafikkort, men det viser seg at søket etter Turion-prosessorene viser kun "64 X2 (Ultra)", men ingen "Turion RM72". T3200-prosessoren ligger på 96. plass, noe som passer til Geforce 9300M GS som ligger på tilsvarende plass på grafikkortlisten :D men der mangler både Radeon "HD3200" og "HD3470" i oversikten. Jeg skjønner jo at prisklassen min ikke brillerer på en slik liste, men det er dumt ikke å kunne sammenlikne i det hele tatt. Jeg ser også at Dell har tilbud på bærbare maskiner til i morgen, men det frister ikke siden de er så dyre i utgangspunktet.

 

Takker på forhånd for all hjelp! For tiden sitter jeg ved en tre år gammel HP NX6110 med 1,5GHz, 760MB minne og 40GB harddisk. Den er konstant for varm til tross for rengjøring og god lufting, samt at den eksterne harddisken min på 250GB nå er fullt opp med bilder. Der ligger altså motivasjonen. :)

 

Mvh Ungua

Endret av ungua
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svaret. Finnes det en måte å sammenlikne de to på, hvordan vil den konkrete forskjellen se ut i praksis? Tar det lengre tid å redigere bilder? Kan 33% mer minne gjøre noe med at grafikkprosessoren er dårligere? Og så får jeg jo 100% mer lagringsplass, som også fint kan måles i penger. Jeg synes det er vanskelig å overveie hvor mye de (for meg) ikke målbare forskjellene betyr.

Ser også at den tredje maskinen fra prisguiden ikke yter det som står inne i sammenlikningen når man går til nettbutikkene. Dermed er den ute og det står mellom de to første fra komplett.no.

 

Mvh Ungua

Lenke til kommentar

Jeg var og så på Toshiba A300-maskinen på Lefdal og det var en ren katastrofe. Den blanke skjermen fungerte som speil, det blanke caset var fullt av fingeravtrykk og, verst av alt, hele tastaturet beveget seg opp og ned når man skulle skrive på'n. Übertragisk!! I tillegg fikk jeg beskjed om at Toshiba ofte har problemer med skjermen og at jeg skulle teste hvor robust den virker. Uten å ha noen særlig kompetanse angående det virket den veldig myk, kunne bøyes og dekselet fra baksiden kunne trykkes inn betydelig. Jeg har altså innsett at jeg må øke bevilgningene. :) Konkurrentene nå:

 

Dell XPS M1530 15"(kupong + rabatt) 7300kr

 

Intel Core 2 Duo T8100 - 2,1GHz 800MHz 3MB LS2buffer

4GB DDR2 667MHz

320GB v/ 5400rpm

Nvidia 8600M GT 256MB

 

minus: speil-display, mindre HDD

pluss: robust aluminiumscase, Dell-service

 

FSC Amilo Xa3530 17"WXGA+ (20% rabatt) 7995kr

 

AMD Turion X2 RM72 - 2,1GHz

4GB DDR2 800MHz

2x250GB v/ 5400rpm

ATI HD3650 + HD3200 512MB GDDR3

 

minus: stabil case?

pluss: større display, større HDD, bedre minne

 

Jeg skjønner at FSC'en er mer en desktoperstatning enn Dell'en. Dell'en får bedre reviews og prosessoren er mye bedre enn FSC'en sin hos Notebookcheck, men hva det betyr i praksis aner jeg ikke - spesielt konfrontert med at FSC'en stiller med bedre minne og noenlunde lik grafikkort. I tillegg får jeg i praksis 60% mer lagringsplass for 600kr ekstra. Arg, det er helt umulig å bestemme seg altså - hjelp!

 

Mvh Ungua

Lenke til kommentar

Nå er jeg noe usikker idag, men er ikke AMD prosesser kjent for ikke å klare så mye samtidig? At AMD er best til spill, mens Dcore prosessorer er bedre til flere oppgaver samtidig (filmredigering/ vising og PS o.l.)

Hvis det da er tilfellet så ville jeg gått for en IntelCPU til ditt bruk.

Enig- Uenig?

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldingen! Det er slike ting som jeg ikke vet noe om, har egentlig akkurat begynt å klare å skille prosessorer fra hverandre. :) Om det skulle være sant at Intel-CPU'er er bedre til multitasking er det helt klart en fordel. Hvordan vil i så fall være samspillet med 4GB minne av type DDR2 eller DDR3? Kan det veie opp for hverandre?

 

Ungua

Lenke til kommentar

Takk for tipset, men nå viser det seg at FSC'en gikk opp 1000kr i pris fra i går kveld til i dag. For noe tull. :( Så da tyder alt på at det blir en Dell på meg. Selv om Vostro- og Latitude-serien ser mye bedre ut er det mange som forsvarer XPS, virker det som. Men jeg gidder snart ikke mer å lære noe nytt rundt et hvert hjørne. :hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...