Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Stiped gjort om til lån - Hjelp!


Wabby

Anbefalte innlegg

Hei,

 

fikk nettopp brev om at Lånekassa opphever vedtaket de hadde gjort i 2002 om lån gjort om til lån pga nye saksopplysninger.

 

Selv så husker jeg ikke ligninga mi 2002 eller noe, men det jeg lurer på er om Lånekassa virkelig kan gå 7 år tilbake og oppheve et vedtak de har inngått?

 

Husker selv at jeg klaget til Lånekassa i 2003(?) på at de ikke hadde gjort om lån til stipend som lovet. Det var mye skriv den tid at dersom du stod alle fagene på Næringsakademiet så ville de gjøre om ytterligere 9000 av lånet til stipend. Noe som aldri ble gjort fra dem. Klagen min ble avvist den gang.

 

Lånekassen henviser til http://www.lanekassen.no/forskrifter (Kapittel III punkt 6). Jeg klarer ikke å finne punktet de referer til. Desto mer jeg blar att og frem her så lander jeg på ting som har med verneplikt å gjøre...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå skjønner jeg faen enda mindre...

 

Fikk brev idag også om at de hadde gjort 1000 kr av mitt lån om til stipend for at fag jeg tok forrige semester. Det semesteret jobbet jeg 100% og tok derfor ikke noe lån. Hvorfor i helvete gjør du om til stipend for den perioden da? Jeg hadde jo ikke tatt å søkt på stipend.

 

Regner med at dette resulterer igjen et nytt brev som sier at jeg har jobber formye i 2008 og så gjør de om xxxx tusen av stipend tilbake til lån igjen.

 

Virker for meg at de har et ufattelig dårlig system.

Anbefaler andre å sjekke sine brev fra lånekassa.

Lenke til kommentar

Det kan ikke være at de ser på hele utdannelsen din som en enhet. De måler til enhver tid søtten du ahr mottatt mot studiepoengene du har totalt og finner slik ut hvor mye du har krav på å få omgjort

 

Eksempel:

 

Jeg har 4 fag som utgjør en normal semesterbelastning, stryker i ett. Jeg får bare omgjort 3/4 av mulig lån til stipend

Neste semester tar jeg 5 fag, står i alle 5. Får nå omgjort det faget jeg misset på i fjor + de 4 nye i år.

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke... Men jeg har aldri styket i noen fag og faget jeg tok var etter fullført batchelog og kun et enkeltfag som måtte taes for å ta en evt Master. Så det faget har i teorien ingen spesiell tilknytning til noe.

 

Men jeg har jo ikke søkt om noe stipend dette semestere (høst 08).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...