Gå til innhold

Ideer til jobb?


Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter jobb, men vil ikke jobbe i butikk eller barnehage.

Hvilke andre muligheter finnes? 19 år, eneste utdanning er allmenn på vgs.

Finnes sikkert mange kule steder jeg kan spørre om jobb eller levere cv, men kommer ikke på noe annet enn butikk og barnehage, så trenger litt hjelp:D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sitter fast i samme suppa sjøl. Og det er neimen ikke lett å finne seg noe spennende å jobbe med nå til dags, med mindre man liker å jobbe i de to yrkene du nevner.

 

Selv prøver jeg å få meg jobb på fiskebåt. Men det er ikke så lett om man ikke kjenner noen innenfor yrket eller har noe relevant erfaring fra før av. Dessuten må man mest sannsynlig flytte langt hjemmefra, med mindre man bor på noen utprega fiskeplass.

 

Ellers kan man jo alltids kjøre søpplebilen. Man tjener bra, har korte arbeidsdager og den eneste forutsetningen er at du har lappen. Videre har man Posten, Veivesenet og forskjellige slag av kommunal drift o.s.v.

Lenke til kommentar

Vaktmesterassistent? Det fikk jeg som sommerjobb via Obos en gang. Hvordan mulighetene er for helårsjobb, vet jeg ikke.

 

Avisbud, eller kanskje postbud?

 

Servitør. (Kanskje ikke på steder med brennevinløyve før du er 20.)

 

Resepsjonstjeneste, nattportier på hotell?

 

Vekter? Litt kursing i regi av selskapet nå for tida, tror jeg, den gang jeg var det var det rett på jobb og opplæring på objektet av en erfaren vekter.

 

Pleiemedhjelper på sykehjem? Eller vakt på psykiatrisk klinikk?

 

Vaskejobb?

 

Drosjesjåfør? Vet ikke om det er noe krav til nedre alder og antall år man må ha hatt lappen, eller om det bare er kurs i kundebehandling og kjentmannsgreiene, så er man i gang?

 

Flink å tegne på datamaskin? "Mac-operatør" i reklamebyrå?

 

Punchehjelp? Det finnes ennå data på papirskjemaer som ikke skannes inn optisk, selv om det nok er et døende yrke. Og grusomt kjedelig, jeg har vært det også.

 

 

Det er også lurt å stikke innom Vikarbyråer som Manpower og en drøss andre. Det er de som kjenner markedet for tilfeldig og ufaglært arbeide og driver formidling av arbeide. NAV driver bare med databaser, attføring av folk som mangler armer og bein, og prøver å betale ut dagpenger etc.

 

Og så bør du være åpen for å ta mer utdanning om noen år, når du blir lei av den jobben og lønna du eventuelt får nå.

Lenke til kommentar

Man velger jobb fordi det er et yrke man er interesert i, ikke fordi en jobb er en jobb. Har man "en jobb er en jobb"-holdningen, blir man FORT lei. alle har noen interesser, alle har noen fantasier om hva dem vil bli når dem blir store, så nå som du ikke har noe annet å henge finga i, ere bare å slå tel med drømme jobben, eller eventuelt fortsetta å studere seg mot målet.

Lenke til kommentar

Ikke lett å si. Ta utgangspunkt i interessene dine, er du god på noe innen et felt det går an å jobbe med? Bruk de du kjenner og spør om de vet om noe som kunne passet for deg. Arbeidsmarkedet i dag begrenser jo mulighetene noe, men står du på finner du sikkert noe!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...