Gå til innhold

Pulsklokke, hvilken kjøper jeg?


Anbefalte innlegg

Jeg trener mye fotball og har i den forbindelse lyst til å kjøpe meg pulsklokke. Ikke så mye for å måle pulsen egentlig, men mer for gps funksjonen for å prøve å se hvor mange meter jeg egentlig tilbakelegger på en trening. Er det noen som vet av utstyr som passer meg, hadde jo vært morsomt med noe jeg kunne brukt for å målt puls på trening også, men da må det selvsagt tåle litt, eventuelt være mulig å få tak i en slik alt dekkende forsikring.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En må opp i temmelig avanserte klokker for å få med GPS funksjonen. Men det er veldig moro å leke med og det kan jo da så klart brukes til alt mulig annet du holder på med, og ikke bare på fotballbanen.

 

Garmin-klokkene er nok de som er moteriktige og mest elegante i forhold til daglig bruk, hvis du også ønsker å bruke det som en vanlig klokke. Polar-klokkene er gjerne større, men får da også et mer brukervennelig display ol.

 

"Forerunner" klokkene til Garmin, versjon 405 og 305 er meget gode og har GPS innebygget, prisen er jo stiv i forhold til en vanlig pulsklokke(uten gps), og ligger på 300$. Tenker en får de til 2800 kr på diverse butikker i vårt landstrakte land. Alt du kan finne av rabatter er fint å dra med. 10-15% blir jo noen kroner.

 

Polar har kommet med en ny fancy kolleksjon nå, FT40, 60 og 80, som skal konkurrere med Garmin 405 i utseende og funksjon. Vet at en til FT60 og 80 kan kjøpe Polar G1 GPS sensor. Sensoren må festes på armen med en stropp og den må startes individuelt i forhold til klokken. Det blir dermed ikke like elegant som Garmin, men like god funksjon.

 

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=142...RIES_FORERUNNER

http://pulsklokke.no/fitness.html

 

Polar har flaggskipet RS800cx, som er i en klasse for seg(mener jeg selv, som Polar fanboy), men det er prisen på 3900 kr og. Dette er desverre også den eneste av Polarklokkene som lar deg føre over GPS-koordinatene til Google Earth. De andre lagrer bare summen av koordinatene slik at en får ut distanse og hastighet. For hver eneste av Garmin klokkene kan føre over økten til Google Earth og andre programmer(Feks hvis du har eget kart du har løpt på)

 

http://folk.uio.no/peroy/media/bilder/o-kart/MMLang.jpg

Tatt opp med Garmin Forerunner 305 og lagt til over et kart med QuickRoute

 

Nå er det blitt litt sent, så jeg tok kvelden. God natt!

Lenke til kommentar

Var jo ikke så dum den Forerunner 405 da... vet ikke helt hvordan den fungerer, men prisen var ikke så krise. http://www.mpx.no/aspx/loginVnet.aspx?Retu...&plid=89207 .

 

Jeg fant rett og slett ikke de andre i prisguiden, men jeg vet ikke helt. Lurer på om jeg skal kjøpe klokken på expert eller elkjøp, med slik idiot forsikring, slik at jeg kan være uheldig uten at det koster med noe.

Lenke til kommentar

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=351805

 

Hvis jeg kjøper denne, følger det da med det "tilbehøret" jeg trenger for å bruke den til det jeg har tenkt? eller trenger jeg mer utstyr. Blir fort kostbart om jeg skal bruke masser av kroner på ekstra utstyr i tillegg til denne klokken.

 

Noen som vet om det er egene intervalprogram som er ferdigprogrammert på klokken, eller går det an å programmere dem selv?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 måneder senere...
Jeg har kjøpt Forerunner 405. Må si jeg er ganske fornøyd, synd gps'en ikke klarte å nå igjennom taket på den hallen jeg trener i...

Men til utendørstreningene fungerer den gull.. :) Var mye penger å bruke på en pulsklokke, men for en gadget.. :)

 

Denne er jo til trening innendørs:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=374504

Her får du målt fart og distanse når gps'en ikke fungerer. Litt stiv pris syns jeg da.

 

Siden dette er en tråd om pulsklokker så slenger jeg inn et spørsmål selv. Har lenge hatt planer om å kjøpe meg pulsklokke, og nå syns jeg det er på tide. Har sett på litt forskjellig og Garmin forerunner 405 frister meg mest. En kamerat av meg har nettopp kjøpt toppmodellen fra Polar, RX800cx, men denne blir rett og slett for dyr for meg. Men allikevel tror jeg ikke jeg vil savne noe ved å kjøpe Garmin.

Så over til spørsmålet. Jeg har vært inne på ebay å sett, å har funnet ut at jeg kan spare rundt 7-800 kr ved å kjøpe fra USA. Noen andre som har prøvd dette?

Det vil jo ikke følge med noe norsk brukermanual, men det meste går vel på engelsk uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...