Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

DVD-rom tok fyr


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Jobben har avtale med HP, og når vi skulle bestille oss nye arbeidsmaskiner måtte det være en HP-modell. Etter litt frem og tilbake endte vi opp med en XW4600 som grunnmodell. Spesifikasjoner står her: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/no/no/sm/WF...21-3429268.html

 

Denne modellen leveres uten skjermkort, så vi tenkte å slå på stortromma og gikk til innkjøp av Gainward GTX 295 :D Maskinen med levert med 475 Watt strømforsyning, så den ble byttet ut til fordel for en 1000 Watt fra Chieftec (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=386814). Dette burde bli et heftig oppsett, tenkte vi. Koblet sammen alt og startet maskinen. La inn XP og kjørte litt tester. Fikk nesten 17000 i 3Dmark06 og var veldig fornøyd. Men oppdaget et lite problem, nemlig at DVD-spilleren ikke fungerte. Den lyste ikke heller. Så derfor tok vi den ut og testet med en annen splitter ny DVD-spiller. Når vi koblet til denne og startet maskinen lyste den. Trykket på eject-knappen men boksen kom ikke ut. Etter 10-15 sekunder begynte det å komme røyk fra DVD-spilleren, og dro ut strømkablene fra maskinen. Spilleren var knerta. Fant enda en ny spiller og nøyaktig det samme skjedde.

 

Vi har bestilt inn flere av disse maskinene, og for å teste koblet vi opp to andre maskiner også bare for å teste. Når vi startet opp den første begynte maskinen og pipe samtidig som det blinket rødt. Strømforsyningen stoppet med en gang og maskinen ville ikke boote. Kom ikke til BIOS engang. Etter å ha koblet ut alt var det bare hovedkortet som var koblet til strømforsyningen. Selv da peip den og blinket rødt ved oppstart. Nøyaktig det samme skjedde på maskin nr 3.

 

Noen som kan tenke seg til hva som kan være feil her? Er det defekte strømforsyninger? Er Chieftec noe å satse på eller bør vi gå for en annen strømforsyning, isåfall, hvilken strømforsyning er best og mest pålitelig? Skjermkortet trenger mye strøm (når det gir full gass med 3D-applikasjoner).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...