Gå til innhold

Gjøre seg "anonym" på internett


Anbefalte innlegg

Heisann folkens, jeg har et spørsmål vedrørende å blokkere seg fra å bli "monitorert" via trådløst internett.

 

På skolen har vi en trådløs router, som jeg kan koble meg opp mot.

 

Her om dagen, sa IT ansvarlig at han kunne monitore all trafikk som går ut fra pc`en min, og inn til den.. og i den sammenhengen, lurte jeg på om det finnes forskjellige programmer for å kryptere denne informasjonen, (f.eks at jeg laster ned et program) , o.l slik at han ikke kan få lukten av hva jeg surfer, osv?

 

Takker for hjelp på forhånd, vet det er veldig mange gløgge folk ;D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørs litt egentlig hvordan nettet er satt opp. Videre så vil jeg anbefale deg å endre MAC-Adresse hver gang du kobler til nettet. Det trådløse nettet du bruker er det kryptert? Du benytter vel ingen login mot nettet? (VPN) Uansett, jeg anbefaler deg tor nettet. http://www.torproject.org/

Installer, installer også plugin til firefox. Eventuelt kan du sitte opp en kryptert proxy som du kjører hjemme. Det er mange muligheter. Ta også en titt på Backtrack3, et linux system med mange fine programmer du kan kjøre direkte fra minnepinnen din.

Last ned http://unetbootin.sourceforge.net/ så overfører det backtrack 3 i en automatisert prosess til en minnepinn du har. Merk at alt som ligger på pennen blir sletter, formater den til fat32 før du sitter i gang.

 

Det enkleste er å bytte MAC-Adresse så sant du ikke logger inn noen sted med personlig brukernavn, da vil trafikken din se litt mer sporadisk ut.

Endret av data_jepp
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...