Gå til innhold

Les dette før du poster nytt emne om tips til MP3 spiller


Gjest Slettet+89234341

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+89234341

Det er en halv million MP3 spillere på markedet. Mange kommer hit og lager emner med vage beskrivelser av hva de vil ha, og det følges opp av 10 svar der vedkommende anbefaler sin egen spiller for den er jo alltid best, noe annet ville tilsi at vedkommende valgte feil...

 

Det er fysisk umulig å tipse om den beste spilleren uten å ha mye info om hva vedkommende trenger. Uhyre små detaljer kan være forskjellen mellom en spiller som er "ok" for vedkommende og en spiller som er "super". Her er derfor en liste over anbefalt info som bør være med når du lager emne om ny spiller. Trenger ikke bruke alle, og det som ikke er viktig trengs ikke oppgis. Poenget er at mest mulig info blir gitt, slik at spilleren som anbefales er en spiller som passer og ikek bare det den som først leste emnet tilfeldigvis selv hadde. Har du ikke tid til å gi rikelig info, fortjener du ikke hjelp. INGEn vet hvordan du bruker spillern unntatt deg selv, så å spørre hvilken spiller som er best er et ubeskrivelig dumt spørsmål - det varierer fra person til person.

 

Lydkvalitet

-Hvilke hodetelefoner bruker du? De fleste vil ha mp3 spiller med "best lyd". Dette er absolutt piss. 99% av folk tasser rundt med søppel av hodetelefoner og da spiller det liten rolle hva man plugger dem inn i. Har du SE530 til 3000 kr så skal jeg være enig i at lydkvaliteten på spilleren er viktig, men å komme med koss sparkplug og forlange god lydkvalitet fra spilleren blir som å bruke formel 1 bensin på en gressklipper.

 

 

Spillerinfo:

-Kapasitet. Hvor mange GB?

 

-Batteritid?

 

-bruksområde (eks trening, buss. En spiller med 5" skjerm egner seg ikke på trening, men er overlegen på buss)

 

-Skjermstørrelse, ca. helst tommer, ikke "stor", "liten". Oppløsning kan være en ting å se på, lær mer om dette her: http://www.anythingbutipod.com/archives/20...ion-roundup.php

 

-Lydformater. De fleste bruker mp3, men kanskjer er man eks-ipod bruker og vil ha noe annet, og da kan musikken være AAC. Lydentusiaster bruker kanskje FLAC. Lær mer om dette her: http://www.anythingbutipod.com/archives/20...mat-roundup.php

 

-Video? Isåfall, hvilket format? Dette henger sammen med skjermstørrelse og oppløsning, om det skal være en spiller for video hovedsaklig vil det være best å ha en spiller der du ikek trenegr å konvertere. De fleste mindre spillere trenger konvertering av video for å spille av, og her ligger det mye gjemt i eks konverteringstid og formater som støttes. En spiller som tar h.264 vil kanskje kunne spille av video podcasts, og da har du allerede en haug av media tilgjengelig gratis og lovlig. mer om videoformater: http://www.anythingbutipod.com/archives/20...mat-roundup.php

 

-Tilkoblingstype og software? En del spillere fungerer ikke på linux/mac. Noen vil kanskje ikke bruke software men drag and drop, mens andre vil bruke WMP.

 

-Tilbehør? kanskje skal du bruke spilleren i bilen, og trenger lader. Dock? TV utgang? Tilkoblingskabel er også viktig, kanskje bruker du spilleren både hjemme og på jobb og vil ha en spiller med normal USB kabel slik at du kan ha en bpde her og der.

 

-Brukervennlighet? Kanskje en du avhengig av norske menyer, eller den må kunne brukes i lomma.

 

-Touchskjerm? vanlige knapper?

 

-Radio?

 

-wifi? og hvorfor wifi? spillere bruker wifi forskjellig, og selv om en spiller har wifi er det ikke dermed sagt at du kan surfe med den.

 

-Andre ting kan tenkes ut selv. kankje hører du dårlig på ett øre og vil ha en spiller med pan/balance. Kanskje ser du dårlig og trenger en med stor skrift. Kanskje vil du ha spill? Bare du vet.

Endret av Slettet+89234341
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
  • 5 måneder senere...
  • 2 år senere...
  • 5 år senere...

Huawei har støtte for Flac, selv i noen av de billigste modellene.... Har vel også hatt det en stund.

 

Men Sony har noe jeg tror de har vært med å utvikle selv som heter Hi-res audio, og skal være enda bedre, og også med muligheter til sånt via blutooth om jeg husker, altså feks mobiltelefonene og avspillerne deres.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...