Gå til innhold

Adressere tabellkolonne uten klasse?


Anbefalte innlegg

Jeg skal formattere en tabell i CSS, og ønsker å bestemme bredde og justering på en kolonne. Det dreier seg om en vanlig prisliste med en bred varekolonne og en smal høyrejustert priskolonne.

 

Det hadde ikke vært noe problem hvis tabellen var forhåndsdefinert eller generert av systemet med klasser for hver kolonne (edit: les celle). Men denne tabellen er brukerdefinert i teksteditoren, og cellene har derfor ingen klasse.

 

Så spørsmålet er: Finnes det noen måte jeg kan adressere kolonnene individuelt på i CSS'en når de ikke er navngitt? Eller må koden endres slik at den genererer klasser? Eller er det en annen måte å fikse dette på (bortsett fra å legge inn masse mellomrom i teksten...)

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du spør etter er altså om det finnes en CSS-Selector, som kan matche de cellene du trenger å matche. Vel, jo, ganske sikkert gjør det det, men du må komme med hvordan disse cellene er plassert før vi kan si noe konkret.

 

Jeg mistenker at det er nth-child() fra CSS3-Selectors du kommer til å trenge, og den har ikke noe utbredt nettleser-støtte, men det er en smal sak med jQuery (eller tilsvarende), som implementerer CSS3-Selectors i java script:

// Eksempel:
jQuery('table tr:nth-child(2n)').css({'color':'red', 'font-weight':bold'});

 

Edit: Vi krysset visst hverandre :)

Endret av PHPdude
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...