Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Noen jenter/gutter som ikke er enig med PUA-klanen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Gutter lurer jenter, jenter lurer gutter.

 

Jeg hadde ikke hørt om PUA før i dag, men har vært borti lignende teknikker før. Problemet er at da de egner seg fint for bruk og kast materiale tiltrekker de feil type jenter (etter min erfaring iallefall). Slike teknikker baserer seg på omvendt psykologi, og at man alltid vil ha det man ikke kan få. Fiskestang og gulrot.

 

Med feil type jenter mener jeg de attraktive som er vant til å skjemmes bort og få ting som de vil. Og som regel betyr dette de "mest attraktive" jentene. Dem det er vanskeligst å holde på, så derfor blir det for det meste bruk og kast. Ikke min greie, jeg liker faste, solide forhold og tryggheten de medbringer.

 

Men den eneste grunnen til at jeg prøvde såkalte PUA teknikker i det hele tatt var fordi som de fleste andre har erfart, var det aldri godt nok å være meg selv. Iallefall ikke da. Jeg ble lært opp til å være gavmild, høflig og behandle jenter med respekt. Gutter også, men mest av alt jenter, Ikke fordi jeg trodde jeg ville få sex da (man er jo ikke gamle barnet heller), men fordi det ble indoktrinert at dette var "riktig" å gjøre.

 

Forestill deg hvor sjokkert man blir når dette ikke blir satt pris på, og tatt for gitt. Så etter et par ulykkelige forelskelser begynte jeg å lete etter svar, og resten er historie.

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Å kalle dette lureri blir galt. Gutter før i tiden trengte ikke slikt for å sjekke fordi deres syn på hva jenter ville ha ikke ble forvirret av massemedia. Vi blir påvirket av det vi hører kvinner vil ha gjennom TV, blader og aviser og vi forsøker å rette oss etter det. Problemet er at det bare er trends og fads som skifter like raskt som de dukker opp, og mange av oss har mistet røttene våre på veien og er forvirret og sinte over hva datingspillet forventer av oss.

 

Kvinnene sitter tilsynelatende på alle kortene, og kvinnene bestemmer reglene. Det er iallefall det de får oss til å tro. Jeg mener, mange kvinner forventer seriøst at mannen skal gå ned på kne og fri når den tiden kommer, og dermed risikere ydmykelsen ved et avslag. Eller i enkelte tilfeller spørre kvinnens familie om tillatelse og igjen risikere et avslag. Jeg kan ikke klandre noen menn for å ønske en "walkthrough" når kortene er så ujevnt fordelt som de er.

 

Det er ikke mer juks enn at jenter bruker pushup BHer, topper statistikkene på plastiske operasjoner og silikonimplantasjon, bruker bukser som gir dem en strammere rumpe og tilsynelatende fastere figur, make-up, klær med utfordrende farger og snitt for å påvirke tilskuerens hjerne og trekke oppmerksomheten bort fra kvinnelige konkurrenter.

 

---------------------------------------------------------------------------------

 

Men da det var sagt, så skjønner jeg hvor du vil hen, Melisma.

Lenke til kommentar

Jeg må si at PU ikke handler om å lure jenter, det handler om å utvikle seg selv til en person som jenter vil ha. Ikke vær bare deg selv, vær din beste selv.

 

Melisma, oppfører du deg likt uansett situasjon? Er du den samme personen mot en forelder, en venn, en fremmed, etc.? Det er ikke manipulativt utvikle seg selv til en person som jenter vil ha, og lære hva jenter vil høre eller føle i prosessen. Er det feil av meg å trene hardt for å bli bedre i fotball?

 

On the other hand, så har jeg lite til overs for Mystery Method og særdeles hermetiske åpnere og hypnose, noe som faktisk er manipulerende og tullete. Det er bedre å få en dypere forståelse av dynamikken enn å vite 'jeg sier dette, for det gjør dama klar i blikket og våt i trusa!' :p

 

PU er en evne, på linje med evnen til å spille fotball, evnen til å lese, til å spille et instrument. Det er ikke syndig å oppsøke mange fotballspillere for å spille sammen med dem, lære noe i prosessen, og forhåpentligvis ha det morro mens du gjør det? Get over yourself, det kommer ikke til å komme en lynende sosialt intelligent, fin, kjekk, digg, smart fyr ridende på en hvit hest med en 'sjarmerende' sjenanse og be deg ut! Den typen tro er i stor grad tufta på Hollywood-virkelighet, og en del av mannsfigurene på film og TV er direkte skadelige for den moderne mannens selvbilde og identitet. Jeg vet det, jeg var der en gang.

 

Hvis noen har sett en ræva, norsk film som heter "Import/Eksport" så vet de hva jeg mener. "Bare gjør masse tullete ting som ikke går sammen med dine egne beliefs eller med ditt liv, så får du drømmedama!" Det er, dessverre, piss, men face reality og lær deg den virkelige verdens regler.

 

I rest my case.

Lenke til kommentar

Men dere går glipp av hva jeg mener.. Selvsagt blir man formet av arv, miljø og erfaringer, dette forstår da jeg også! Men når noen aktivt går inn for og lære vekk triks og tips til hvordan og få seg en kjæreste, ja da kjenner jeg at noe i meg reagerer. Dette er ikke det samme som å trene på sport f.eks. Dette handler om og finne en som vil godta deg for den du faktisk har blitt, den du er med all bagasje..

 

f.eks openers og Negs synes jeg er rett og slett latterlig. Fordi dette er gjort med inntrent taktikk og det blir skikkelig fake. Og tips om hvordan og snakke med jenta om hun er slik eller slik, og hva man skal gjøre om hun sier ditten og datten.

 

"Vær deg selv, men ikke vær deg selv"

 

Det er taktikkspillet i PUA som jeg misliker. Det direkte fokuset på og felle et target og hvordan man skal få til dette.

 

Nå skal det sies at jeg føler det samme ovenfor jobbintervjuer. Det er MEG de skal ansette og ikke en nikkedukke som er programmert til og svare riktig og oppføre seg etter malen og sier det jeg tror arbeidgiveren vil høre. Men det betyr ikke at jeg sitter på intervjuet og banner og snakker som jeg hadde gjort med vennene mine. Normal folkeskikk og høflighet er jo og foretrekke!

 

PS. Jeg har faktisk opplevd mitt eget lille "kodak-moment" og vi var sammen i 5 år gitt! Ingen fake replikker og manipulerende samtaler, bare ren og skjær "gutt møter jente" situasjon.

Endret av Melisma
Lenke til kommentar

Vær deg selv, men gjør en innsats. Altså, når folk sier vær deg selv så er det direkte misvisende, fordi folk innser ikke at de må være mer utadvent og mer positivt innstilt enn det som er normalt for dem. De skal ikke lyge på seg noe, men de skal være leken og innstilt på å ha det moro - noe mange ikke er. For mange er "Vær deg selv, ha det gøy!" en gigantisk motsigelse, fordi de synes ikke å bli kjent med nye jenter er artig. Det er nervepirrende og grusomt og hvis de får avslag så er selvtilliten i bånn. Når man er så nervøs er det bare greit at man har en åpner og noen tips i tilfelle samtalen stagnerer. Det finnes sikkert gutter du hadde likt kjempegodt som er for nervøse til å snakke med deg, som hadde tjent på noen "canned lines" for å få deg til å le og få samtalen i gang, slik at selvtilliten deres gikk opp og du fikk en sjanse til å bli kjent med "den ekte" personen.

 

Du blir uansett kjent med den personen etterhvert, det skjer jo gradvis. At man får hjelp i begynnelsen (PU a la Mystery Method handler nesten utelukkende om de første 20 minuttene) for å få i gang interessen er kjempefint, i verste fall finner man ut at man ikke passer sammen. I beste fall fører det en godgutt som er nervøs rundt nye jenter nærmere en jente som er skeptisk til nye gutter.

 

----------

 

Jeg fant følgende artikkel på kvinneguiden.no, med tips til jenter - artikkelen heter Slik imponerer du gutta. Tipsene er som følger: smil, ta initiativ, still spørsmål, komplimenter, flørt, vær selvsikker, vær selvstendig, ikke bekymre deg om utseendet, vær engasjert og åpen, ikke drikke for mye og slapp av/vær lett å være sammen med. Finn meg én gutt i hele verden som har noe imot at jenter leser sånt, og følger tipsene.

Endret av Dorian Gray
Lenke til kommentar
Men dere går glipp av hva jeg mener.. Selvsagt blir man formet av arv, miljø og erfaringer, dette forstår da jeg også! Men når noen aktivt går inn for og lære vekk triks og tips til hvordan og få seg en kjæreste, ja da kjenner jeg at noe i meg reagerer. Dette er ikke det samme som å trene på sport f.eks.

Som sagt, sminketips, enkelte typer klær, silikon... Og som Dorian nevnte, kvinnespalter.

 

Dette handler om og finne en som vil godta deg for den du faktisk har blitt, den du er med all bagasje...

Lett for en som er mentalt frisk, fri for fysiske handicap og med et pent ytre å si noe slikt.

 

 

"Vær deg selv, men ikke vær deg selv"

Tror dette dreier seg mer om å by på det beste du kan by på. Å skjule sine negative og svake sider virker jo som en helt naturlig ting å gjøre. Er man en skikkelig Star Wars fanatiker trenger man kanskje ikke snakke om akkurat det, hvis man har andre ting å by på. Men dette har sikkert en av PUA folka bedre peiling på enn meg.

 

Det er taktikkspillet i PUA som jeg misliker. Det direkte fokuset på og felle et target og hvordan man skal få til dette.

Ja, når du nevner det er det ganske smakløst. Det høres litt ut som det mange jenter ofte driver med før de skal på en fest, sjekkern eller byen. o-o

Lenke til kommentar
Dette handler om og finne en som vil godta deg for den du faktisk har blitt, den du er med all bagasje...

Lett for en som er mentalt frisk, fri for fysiske handicap og med et pent ytre å si noe slikt.

 

Verden er ikke en plass for sarte sjeler, get over it. Lasse Gustavson er sikkert imponert over det over. Hint: Bruk google.

Lenke til kommentar
Dette handler om og finne en som vil godta deg for den du faktisk har blitt, den du er med all bagasje...

Lett for en som er mentalt frisk, fri for fysiske handicap og med et pent ytre å si noe slikt.

 

Verden er ikke en plass for sarte sjeler, get over it. Lasse Gustavson er sikkert imponert over det over. Hint: Bruk google.

 

Greit, det var usakelig av meg å trekke inn et "tenk på barna i Afrika" argument. Poenget mitt er at ting ikke alltid ordner seg. Ikke alle har privileget av å valse rundt dagen lang med hodet i en rosa sky og vente på Mr. Right eller sitt Kodak moment. Folk flest slår seg bare til ro med noen når de er 30-40, fordi de er lei av å vente/har gitt opp håpet, og resultatet er som regel en skilsmisse/utroskap.

 

Vil man virkelig ha "den rette" må man lete aktivt, være selektiv, og ikke minst gjøre seg til en attraktiv "fangst". Og jeg tror det er det den PUA greia går mest ut på, ikke nødvendigvis å føre noen bak lyset, selv om noen sikkert bare er ute etter å få seg så mange ligg som mulig. Ikke vet jeg.

Lenke til kommentar

Tror ikke noen har svart på disse to delene av innlegget ditt enda:

 

f.eks openers og Negs synes jeg er rett og slett latterlig. Fordi dette er gjort med inntrent taktikk og det blir skikkelig fake. Og tips om hvordan og snakke med jenta om hun er slik eller slik, og hva man skal gjøre om hun sier ditten og datten.

Openers er latterlige? En opener er det man åpner en samtale med. Uten en opener vil ikke en samtale eksistere! Er samtaler latterlige?

 

Hvis man leser at istedenfor å åpne med "hei, lyst på en drink?" eller "Du er døds digg." så burde man åpne med noe mer indirekte som f.eks. "pleier det alltid å være så lang kø her?" (et spørsmål jeg fant på her og nå, altså ikke noe innøvd), gjør det meg fake?

La oss si at spørsmålet faktisk er noe jeg lurer på (nå er kanskje ikke et kø spørsmål det mest interessante, så la oss anta at spørsmålet dreide seg om film) gjør det meg fake da? Jeg er enig i at man ikke er helt seg selv hvis man følger en fast rutine, men det er vel oppklart i denne tråden at ikke alle handler på denne måten?

 

Det samme gjelder negs, det må ikke være gjort med inntrent taktikk. Selv er jeg av den personen som gjerne slenger negs helt naturlig. f.eks "Så deg på dansegulvet isted, det var litt søtt...". Er jeg fake av den grunn?

 

Nå vet ikke jeg helt hva du mener med "tips om hvordan og snakke med jenta om hun er slik eller slik". Men som nevnt tidligere her i tråden så er det ikke noe galt å justere seg etter hvordan personen man snakker med er oppfatter ting. F.eks. hvis en jente tar seg nær av visse kommentarer, så tilpasser man seg slik at man ikke oppfører seg frekt ovenfor henne.

 

"hva man skal gjøre om hun sier ditten og datten. ", følger vel også samme svar som opener og neg's. Man leser kanskje forskjellige meninger om hva folk svarer på spørsmål som "hva jobber du med?". Noen velger å svare rett ut hva de gjør, noen velger å lyve, noen skifter emne med en gang, noen har smarte kommentarer på lur osv. så får det være opp til deg selv å ta til deg det du mener passer deg best.

 

Om du leser at en svarte "det får du vite i morgen tidlig!" (tok denne kommentaren fra enten her eller et annet sted btw) og velger å bruke det svaret om spørsmålet dukker opp i en samtale, er du da falsk? Du mener vel det, men det gjør ikke jeg. Selv om det er en annen persons svar, så benytter du det på din måte. Du kan ikke være en person uten selvtillit, og deretter slå ut en slik kommentar. Da ser alle rett igjenom deg.

 

Å være falsk vil si å fremstille seg som en annen. Ingen av disse svarene her har gjort det på noen måte. Enten man velger å være litt mer indirekte, komme med en neg, tilpasse seg selv eller bruke andres svar.

 

(Har ikke vært hjemme på 2 dager, har sovet dårlig og er på vei inn i dusjen nå. Så jeg må unnskylde meg hvis noe er rotete/uforståelig)

 

PS. Jeg har faktisk opplevd mitt eget lille "kodak-moment" og vi var sammen i 5 år gitt! Ingen fake replikker og manipulerende samtaler, bare ren og skjær "gutt møter jente" situasjon.

Hadde han vært en natural-PuA så ville dette stått like gyldig uansett.

Endret av Touchdown
Lenke til kommentar

All hail Touchdown!! :)

 

Når det gjelder negs spesielt og kommentarer generelt, så lurer jeg på en ting, Melisma...

 

Gjør det meg til en falsk person om jeg hører en kamerat dra en vits, og så drar den samme vitsen et annet sted, fordi jeg så og hørte den funka?? Det er ikke alle som finner på ting on the fly, og er fantastisk morsomme av seg selv!

 

Og på the neg part, så er ikke en neg annet enn en ironisk bemerkning, som forsåvidt kan være lagd på stedet og ment humoristisk, uten at man sitter som en robot som tenker: "Move number 37, action!" Hvis jeg leser og erfarer noe, gjør det meg falsk at jeg endrer atferden min i forhold til hvordan jeg var da jeg ble trøkka ut av mutterns mage?

Lenke til kommentar

3 og et halvt glass senere.. :D

 

All hail Touchdown!! :)

 

Når det gjelder negs spesielt og kommentarer generelt, så lurer jeg på en ting, Melisma...

 

Gjør det meg til en falsk person om jeg hører en kamerat dra en vits, og så drar den samme vitsen et annet sted, fordi jeg så og hørte den funka?? Det er ikke alle som finner på ting on the fly, og er fantastisk morsomme av seg selv!

 

Jeg synes ikke det er så falskt som at kameraten din hadde sagt til deg at "dette kompis, ja dette må du si til neste dame du møter" Men allikevel synes jeg at man skal prøve og være så orginal som mulig nærmest det man føler og vil selv. Men som sagt, miljøet har jo sin påvirkning uansett.. Men dette opplegget går direkte mot det og få seg ei, og da lukter det muffins.. eller var det muffens? hm...

 

 

 

Og på the neg part, så er ikke en neg annet enn en ironisk bemerkning, som forsåvidt kan være lagd på stedet og ment humoristisk, uten at man sitter som en robot som tenker: "Move number 37, action!" Hvis jeg leser og erfarer noe, gjør det meg falsk at jeg endrer atferden min i forhold til hvordan jeg var da jeg ble trøkka ut av mutterns mage?

 

 

Om man tenker før man går bort til jenta " nå skal jeg prøve ut metoden jeg har lært" ja da blir det fake.. Jeg vil at gutten som kommer bort til meg, skal finne noe i seg selv, bruke sin egen humor, si det han ønsker og føler blir riktig og si.. Ta en egen sjanse!

 

For mange er "Vær deg selv, ha det gøy!" en gigantisk motsigelse, fordi de synes ikke å bli kjent med nye jenter er artig. Det er nervepirrende og grusomt og hvis de får avslag så er selvtilliten i bånn.

 

 

Her mener jeg at denne selvtillitsbyggingen er et godt grunnlag, for om man blir avvist, så faller ikke verden sammen. Er som i arbeidslivet, du går inn på intervju, gjør ditt beste, får avslag og søker på neste jobb. Som i modellyrket også, de leter etter noe annet enn deg, du går videre til neste byrå.

 

Når man er så nervøs er det bare greit at man har en åpner og noen tips i tilfelle samtalen stagnerer.

 

Mange av mine venninner har sagt til meg flere ganger "uff, det ble en pinlig stillhet" men dette er jo bare sjarmerende på sin måte, selvom det er pinlig der og da.. Det er jo en grunn til at det blir det, og det er jo fordi man så gjerne vil at ting skal gå bra.. En opener som er inntrent blir for meg en billig lettvint vei ut fra en "naturlig" situasjon. Man tør ikke bli ved seg selv.

 

Det finnes sikkert gutter du hadde likt kjempegodt som er for nervøse til å snakke med deg, som hadde tjent på noen "canned lines" for å få deg til å le og få samtalen i gang, slik at selvtilliten deres gikk opp og du fikk en sjanse til å bli kjent med "den ekte" personen.

 

Men jeg vil at personen skal være ekte fra børjan av.. Og ikke lete febrilsk etter tips opp hodet hans. Men jo, jeg skjønner jo at jeg lever i en litt for drømme-virkelighet.. Jeg er blitt en sterk motstander av media sin påvirkelse av det naturlige.. Men det er uungåelig, mot min vilje.

Endret av Melisma
Lenke til kommentar
Om man tenker før man går bort til jenta " nå skal jeg prøve ut metoden jeg har lært" ja da blir det fake.. Jeg vil at gutten som kommer bort til meg, skal finne noe i seg selv, bruke sin egen humor, si det han ønsker og føler blir riktig og si.. Ta en egen sjanse!

 

Hva med å ta en sjanse selv? Hvorfor er det gutten som skal komme bort til deg i det hele tatt? :p Hvis du bare begynner å sjekke opp guttene istedenfor slipper du at de kommer og bruker innøvde triks på deg iallefall.

Lenke til kommentar

Hva så om de første ordene han sier ikke er 100% hans egne? PU er for mange en måte å komme over kneika. Man kan jo ikke sitte og snakke med en jente i lengre tid og bare dra opp ting direkte fra boka. Det er bare begynnerhjelp.

 

Alle har vel vært borti den kjempegrei kompisen som ikke greier å få seg dame eller få seg noe i det heletatt(?). Han er ikke en dårlig person, heller kanskje bedre enn kompisene sine. Med litt PuA lærdom så greier han å komme ett skritt videre og ei heldig får da kanskje mulighet til å nyte han og hans personlighet.

 

Melismas holdninger er nok slik pga. hun ser hva det kan brukes til. Det kan brukes til å utnytte og manipulere i aller høyeste grad, men da er problemet personens moral og ikke PU. I mitt (og kanskje Melismas(?)) syn så er ikke gode pickup egenskaper noe særlig i en person som bare er ute etter å utnytte, men en kjempeflott egenskap til kompisen nevnt i forrige avsnitt.

Lenke til kommentar
Som sagt, sminketips, enkelte typer klær, silikon... Og som Dorian nevnte, kvinnespalter.

 

Jeg er ikke den som leser i blader om hvordan og få en mann til og like meg. For da er det jo ikke MEG han liker, da er det jo forfatteren av artikkelen han vil holde på, uten at han vet det. Litt satt på spissen selvsagt men..

 

Lett for en som er mentalt frisk, fri for fysiske handicap og med et pent ytre å si noe slikt.

 

Jeg har min "stygge andunge" historie, som har vært med på og forme den jeg er. Og om jeg havner i en bilulykke imorgen så vil jeg fortsatt være den jeg er, bare mindre mobil. Men jeg skal ikke si noe før jeg har vært der selv selvsagt.. Men når det gjelder dette, så føler jeg så absolutt at jeg har vært på bunnen helt siden barneårene.

 

 

Tror dette dreier seg mer om å by på det beste du kan by på. Å skjule sine negative og svake sider virker jo som en helt naturlig ting å gjøre. Er man en skikkelig Star Wars fanatiker trenger man kanskje ikke snakke om akkurat det, hvis man har andre ting å by på. Men dette har sikkert en av PUA folka bedre peiling på enn meg.

 

Ja, det er jo naturlig og ville "selge" seg selv best mulig. Men jeg vil at det skal skje mer naturlig som sagt, akkurat som i dyreriket. Man gjør sitt eget beste.

 

Ja, når du nevner det er det ganske smakløst. Det høres litt ut som det mange jenter ofte driver med før de skal på en fest, sjekkern eller byen. o-o

 

 

Ja, dette går på jenter som på gutter..

Lenke til kommentar
Hva med å ta en sjanse selv? Hvorfor er det gutten som skal komme bort til deg i det hele tatt? :p Hvis du bare begynner å sjekke opp guttene istedenfor slipper du at de kommer og bruker innøvde triks på deg iallefall.

 

Jo, om jeg ser en gutt jeg kunne tenkt meg og bli mer kjent med så går jeg bort og prater, om han ikke viser interessse så tenker jeg "jaja, NEXT!" Nå skjer dette svært sjeldent da i og med at jeg ikke er ute etter noen og derfor også avviser evt, friere. På en hyggelig høflig måte såklart, så man ikke "traumatiserer" han selvsagt.

 

Jeg misliker sterkt jenter som er bitchy mot gutter som prøver sitt beste. Da blir jeg irritert..

 

Hva så om de første ordene han sier ikke er 100% hans egne?

 

Jeg er en prinsipp-rytter mår det gjelder dette.. Skal man være seg selv, ja da skal man jaggu våge og være seg selv hele veien også.. Ingen cheats.

 

Once a cheater, always a cheater? :p nej, jag skojar..

 

 

Edit: ja se der ja, dobbelpost gitt!

Endret av Melisma
Lenke til kommentar

Melisma - Hvis du virkelig skriver sant har jeg ikke annet enn respekt for prinsippene du forsvarer og deg som person for å følge dem. Hadde flere kvinner vært mer som deg er jeg ganske sikker på at... tja, iallefall Norge... eller... et par større byer hadde vært et bedre sted.

 

Men dette er ikke tilfellet. Og det er grunnen til at PUA-greier har dukket opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...